To Live Is to Die

free counters

Sabtu, 18 Disember 2010

ASKAR PENCEN AHLI SYURGAMamat ni kononya dari keluarga yang beragama. Mamat ni kononya dari keluarga orang kuat Pas di Kedah. Orang Pas suka dengaq kalau mamat ni jadi panel forum perdana dulu. Sedap sungguh kalau mamat ni berkelentong dalam Forum Perdana bersama dulu.

Hari ini mamat ini sudah jadi umno. Betulkah dulu mamat ini Pas? Itu mamat ni punya pasal dia nak Pas ka atau dia nak umno. Tapi mamat ni dari dulu menjadikan agama sebagai tempat dia mencari duit. Mamat ni belajar agama pasai nak jual agama. Mamat ni masuk askar sebab nak jual agama dalam askar.

Hari ini juga mamat ini telah jadi menteri. Kalau mamat ini tak belajar agama sampai mampuih mamat ni tak boleh jadi menteri. Umno ambik mamat ni jadi menteri sebab nak ambik hati orang Kedah. Umno ambik mamat ni jadi menteri sebab mamat ni boleh tipu orang dengan ilmu agama yang dia ada.

Hari ini juga mamat ini kata pluralisme bertentangan dengan Islam. Apa itu maksud pluralisme? Pukimak apa itu pluralisme? Jangan tanya Mat Sopi sebab mat sopi satu haram tak tau apa. Mamat ni kata Fahaman pluralisme agama ialah satu kronologi yang dianggap sebagai kepelbagaian dan kemajmukan dengan membawa maksud semua agama adalah sama dan benar.

Apa yang mamat ni dok merepek? Kenapalah bodoh pun boleh jadi menteri? Apa yang mamat ni faham tentang isme isme? Bagai mana pulak nasionalisme tempang yang umno amalkan? Bagai mana pulak fahaman asobiyah yang umno amalkan?

Pi mampuih la lu Khir Baharom....

.......................................................................................................

Jamil Khir: Fahaman pluralisme agama bertentangan dengan Islam

December 18, 2010
Datuk Seri Jamil Khir Baharom (tiga, kiri) sempat berbual dengan salah seorang deligasi Thailand Stadium Sultan Abduk Halim di sini, hari ini.— Gambar Bernama
ALOR SETAR, 18 Dis — Fahaman pluralisme agama adalah bertentangan dengan ajaran Islam, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom.

Beliau berkata fahaman pluralisme agama mampu membuat orang Islam terpesong dari landasan Islam sebenar.

“Fahaman pluralisme agama ialah satu kronologi yang dianggap sebagai kepelbagaian dan kemajmukan dengan membawa maksud semua agama adalah sama dan benar.

“Hal ini amat bertentangan dengan ajaran Islam sebenar kerana ia menyentuh soal akidah umat Islam.

“Islam adalah agama yang Ad-Din dan sempurna dan fahaman ini mampu memesongkan akidah umat Islam kerana membawa kesamarataan kepada semua agama,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Majlis Karnival Antarabangsa HR dan Jom Cegah Dadah di Stadium Sultan Abdul Halim, di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas tentang pandangan tokoh Islam yang berpendapat bahawa golongan yang mempertikaikan kedudukan Islam dan orang Melayu seperti yang diperuntukkan di dalam Perlembagaan Persekutuan merupakan mereka yang berfahaman pluralisme ala John Hick dan perlu ditentang kerana fahaman tersebut bertentangan dengan ajaran Islam.

Jamil Khir bekata Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) sentiasa membuat pemantauan secara berterusan bagi membendung hal berkaitan agama Islam yang mampu memesongkan akidah masyarakat Islam.

“Kita akan melakukan kerja pemantauan secara berterusan dan penguatkuasaan akan dilaksanakan sekiranya ada maklumat berkaitan aktiviti yang membawa kepada kepincangan akidah,” katanya. — Bernama

Blackend Is The End

Dyers Eve