To Live Is to Die

free counters

Ahad, 26 Disember 2010

CHEGU BARD DALAM BAHAYA.

Betul ka ini cerita? Sapa menteri yang tambinya kecik sudah kongkek sama bibik. Berita Ini amat bahaya kepada pemimpin pembangkang.

Apa pasai ini berita banyak bahaya? Pasai dulu ada budak kecik kena kongkek sama satu melayu tapi yang kena penjara cina yang nama Guan Eng.


Ini kali sapa pulak mau kena lokap? Yang pastinya orang yang nak kena lokap tu mesti satu negeri dengan si pengonkek. Pasai time budak Melaka kenan kongkek oleh orang Melaka yang kena tangkap YB Kota melaka.

Maknanya kalau yang mengongkek itu menteri dari negeri Sembilan yang nak kena lokap mesti la Chegu Bard. Kah kah kah...


Aku tak tahu kenapa Menteri ini mengongkek bibik. Mungkin kerana bini menteri sudak tak datang bulan. Bibik pun bibik lah. Mata kasi pejam kasi bayang itu artis punya muka. Kah kah kah.. Janji tambi kecik boleh kasi pancut......

....................................................................................

MENTERI ROGOL AMAH TETAPI SELAMAT – harakah daily

WikiLeaks bukan sahaja menyusahkan ahli politik yang masih aktif bahkan juga bakal menyusahkan mereka yang dikira telah bersara dari politik.

Pemimpin sebuah akhbar pro Umno, Rocky Bru atau nama sebenarnya Ahirudin Atan , menyiarkan pendedahan WikiLeaks bahawa bekas Perdana Menteri, Abdullah Ahmad Badawi mengetahui salah seorang menterinya telah merogol seorang amah warga Indonesianya.

Namun, tidak ada sebarang tindakan undang-undang diambil ke atas menteri berkenaan.

Menteri berkenaan bagaimanapun selepas itu digugurkan sebagai menteri apabila perubahan kabinet dibuat.

Menurut Rocky Bru, beliau telah mendengar cerita rogol oleh menteri kebinet ini sejak tiga tahun lalu tetapi ia tidak dapat disahkan sehinggalah ia didedah oleh WikiLeaks berdasarkan dokumen yang bocor ini.

Peristiwa itu berlaku di Kuala Lumpur pada tahun 2007. Pada Julai 2007, mangsa yang ditemuramah di kampungnya dekat Jawa Tengah, Indonesia telah membuat pengakuan itu.

Laporan itu kemudiannya telah dihantar kepada kedutaan Amerika, Indonesia dan juga kepada pejabat Perdana Menteri, Abdullah Ahmad Badawi.

Amah yang mempunyai dua anak dan suami itu telah bekerja di rumah menteri berkenaan lapan tahun ketika peristiwa itu berlaku.

Menurut laporan dari sebuah NGO itu, suami amah itu tahu peristiwa ini namun tidak diketahui oleh anak-anaknya.

Namun oleh kerana malu dan takut, usaha untuk mendakwa menteri berkenaan tidak berjaya.

Blackend Is The End

Dyers Eve