To Live Is to Die

free counters

Rabu, 29 Disember 2010

DUA PENYAMUN BERSATU DI PERLIS


Ini cerita ketuanan melayau perlis. Di perlis ada 2 pakcik yang jadi boss ketuanan melayau. Dari selepas PRU lalu sampai nak masuk PRU yang baru ini 2 orang boss ketuanan melayau perlis masih lagi gaduh berebut kawasan.

Anak Sabu sudah kasi curi itu Kassim baba punya harta dalam gua macam mana itu Kassim baba tarak marah. Kassim Baba sudah bikin revolusi lawan sama itu anak Sabu. Kah kah kah...

Ini hari besar punya boss ketuanan melayu sudah kasi ini 2 orang penyamun join sekali. Sorang jadi ketua dan sorang lagi jadi 2nd bosss. Ini sudah jadi cerita lawak. Kassim Baba bukan mau jadi 2nd boss tapi dia mau jadi nombor 1 punya boss. Apa mau bikin sama 2nd boss semua harta hanyalah yang boss tak mau baru dapat sama dia.

Tapi Perlis negeri miskin. Mau bayar gaji orang kerja pun tarak cukup. Perlis cuma ada taik kelawar dengan batang tebu. Habis apa pasal mau rebut sama ini negeri?

Ini semua orang tak tahu. Sebenarnya negeri Perlis masih banyak tanah melayu. Maka sapa jadi boss maka dia ada pegang itu exco tanah. Sapa pegang exco tanah maka dia ada kuasa jual itu tanah.


Oleh itu sapa jadi boss dialah kawan baik tokey. Siapa kawan baik tokey maka dialah yang dapat banyak RM. Tanah melayu boleh kasi jual dengan berbagai alasan projek kerajaan. Umno P.Pinang sudah lama bikin ini kerja. Semua tanah di P.Pinang sudah kasi jual sama tokey. Sapa jual sama tokey? Tanyalah anak benggali roti yang dah jadi 2nd boss ketuanan melayu gelap kat Penang sekarang ni.

..............................................................................

MB Perlis: Saya yakin boleh, harap Shahidan pun beri kerjasama

December 28, 2010

KANGAR, 28 Dis – Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Dr Md Isa Sabu berharap jurang perbezaan pandangan dalam Umno dapat dirapatkan demi masa depan parti itu.

Beliau yang dilantik semula sebagai Pengerusi Badan Perhubungan Umno Perlis berkata walaupun terdapat pandangan negatif terhadap kepimpinannya namun ia bukan halangan untuk beliau memikul tanggungjawab besar kepada parti itu.

Bercakap kepada pada sidang media melalui telefon di pejabatnya hari ini, Md Isa yang kini berada di Sarawak berkata, keutamaan pada masa ini ialah memastikan Umno dan Barisan Nasional (BN) terus mendapat tempat di hati rakyat.

Ditanya mengenai pandangan negatif Datuk Seri Shahidan Kassim yang dilantik sebagai Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Perlis, beliau berkata Umno perlu bergerak dalam pasukan yang kuat.

“Saya yakin boleh bekerjasama dengan Datuk Seri Dr Shahidan dan berharap beliau (Shahidan) juga akan memberi kerjasama,” kata Md Isa yang juga Ketua Umno bahagian Kangar.

Shahidan, Ketua Umno bahagian Arau, pula berkata beliau akan bertemu dengan Presiden Umno berhubung pelantikan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Perlis.

Sementara itu, para pemimpin sayap Umno Perlis turut menyokong pelantikan Md Isa itu dan menyifatkannya sejajar dengan kedudukannya sebagai Menteri Besar selain menyokong pelantikan Shahidan sebagai timbalannya.

Ketua Pemuda Umno Perlis, Mohsin Yusof berkata, demi kebaikan semua pihak, keputusan yang dibuat oleh Presiden Umno Datuk Seri Najib Tun Razak itu perlu disokong dan diterima dengan hati terbuka.

Ketua Wanita Umno Negeri, Rela Ahmad pula berkata, pelantikan Md Isa dan Shahidan itu sebagai gandingan tepat.

Ketua Puteri Umno Perlis, Asmaiza Ahmad pula berharap gandingan Md Isa dan Shahidan akan membolehkan BN menang 100 peratus pada pilihan raya umum akan datang. – Bernama

...............................................................................................

UNDILAH SEKUTU ABU NAWAS "LEMAN" DALAM RAJA LAWAK

TAIP LAWAK 20 LEMAN

HANTAR KE 32999

Blackend Is The End

Dyers Eve