To Live Is to Die

free counters

Isnin, 27 Disember 2010

JOM PAKAT MAKI CINA


Ini cerita selepas maghrib. Lebih kurang kuliah maghrib la jugak. Cerita pasai sorang pakcik yang panas sekarang kononnya telah mengongkek bibik. Pakcik ni ajak orang hormat perasaan kaum lain dari ketuanan melayu.

Ini pakcik sedang merapu. Ini pakcik dulu lari umno bikin 46 pasai umno tarak cukup melayu. Mula2 itu parti nama S46 lepas tu tarak puas hati tukar pada Parti melayu S46. Ini parti punya motto ialah Melayu Tulin.

Hari ini, ini pakcik cakap cina dan india punya hati mesti kena jaga. Kemarin dia maki cina hari ini cakap mau baik sama cina. sebenarnya ini pakcik kata itu tokey cina bukan orang cina. Orang cina susah tak boleh ini pakcik duduk dia tapi tokey cina tiap malam ada tepuk ini pakcik punya belakang. Pergi mampus la sama ini pakcik.

...........................................................

Hormati perasaan, hak, kehendak antara kaum - Rais

MELAKA 26 Dis. - Budaya menghormati perasaan, hak dan kehendak kaum lain perlu menjadi intipati kelangsungan untuk terus mewujudkan perpaduan dan kesepakatan bangsa Malaysia.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, setiap perbezaan itu, tidak seharusnya terjerumus ke kancah permusuhan.

"Jika rakyat tidak mahu bersatu padu, mereka dikira tidak menghormati perpaduan negara dan sambutan hari ini melihat kebanjiran rakyat berbilang kaum membuktikan hubungan rapat di antara mereka.

"Oleh itu, rakyat perlu berganding bahu bersama kerajaan menjadikan Malaysia sebagai negara model dan contoh dalam konteks toleransi antara agama dan kaum," katanya.

Beliau berucap pada Majlis Rumah Terbuka Krismas 2010 peringkat kebangsaan di Perkampungan Portugis, Ujung Pasir di sini malam ini.

Blackend Is The End

Dyers Eve