To Live Is to Die

free counters

Rabu, 29 Disember 2010

SULTAN CUTI???? BILA MASA PULAK SULTAN KERJA?


Berita lawak lagi...hari hari baca cerita lawak yang nak tipu melayu... Bila masa pulak sultan kerja? Kalau tak kerja apa pasai cakap sultan cuti? Ini berita karut marut. Ini berita ketuanan melayau yang merepek..

Bila masa pulak Sultan ada kuasa? Kalau sultan ada kuasa ini Malaysia semua sudah habis kena jual macam Pulau Pinang di jual sultan pada orang putih..

Sultan atau raja semuanya hanya alat umno untuk tipu melayu. Sultan dan raja hanyalah untuk kekalkan kuasa umno sebab orang Pas takut sultan orang Pkr pun takut sultan. Kalau menteri mabuk, orang pas boleh maki hamun sampai tak mau. Bila Raja mabuk kenapa Pas diam. Ini semua manusia hipokrit. Mulut cakap hanya takutkan Allah tapi hati punya dalam semuanya temberang.

Oleh itu jangan peduli sama sapa yang jadi barua umno. Jangan kasi itu Kusrin masuk pejabat SUK. Ini Kusrin barua umno. Kalau aku jadi Khalid Ibrahim akan kata kat Kusrin "Kau nampak itu pintu? Sebelum aku kata kat hang pukimak lebih baik kau berambus" kah kah kah.

...............................................................................

Sultan cuti, kemelut lantikan SUK mungkin berlarutan

KUALA LUMPUR, 29 Dis — Kemelut berhubung pelantikan Setiausaha Kerajaan Negeri dilihat akan berpanjangan dengan hasrat Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim untuk menghadap Sultan Selangor hari ini terpaksa ditangguh kerana baginda sedang bercuti.

Laporan media memetik Setiausaha Sulit Sultan Selangor, Datuk Mohamad Munir Bani berkata, Sultan Sharafuddin Idris Shah bercuti sejak minggu lalu.

“Untuk makluman, Tuanku sekarang sedang bercuti dan kembali ke istana pada 3 Januari ini.

“Jadi soal Menteri Besar hendak menghadap hari ini tiada sebab pelantikan itu OK dan tiada masalah,” kata laporan Sinar Harian.

Kenyataan Pejabat Menteri Besar kelmarin menyebut Khalid bercadang menghadap Sultan Selangor hari ini.

“Jadi jika ada sebarang pertemuan dengan baginda, ia hanya akan berlangsung selepas itu,” kata beliau dipetik Umno Online.

Munir juga dipetik berkata, dalam perlembagaan negeri Selangor tidak ada peruntukan yang menyatakan mesti dapat cadangan dari Menteri Besar.

“Pelantikan memang dari JPA dengan suruhanjaya berkenaan, ini kena dapat perkenan Tuanku sebab kuasa eksekutif negeri ada hak Tuanku,” kata beliau.

Menurut Munir, beliau telah menyembahkan kepada Sultan Sharafuddin mengenai permintaan Khalid untuk menghadap baginda.

“Tetapi surat Menteri Besar (untuk menghadap) itu dihantar lambat,” katanya.

“Jadi mungkin Khalid boleh menghadap selepas itu,” kata beliau.

Tambah Munir, surat mempersembahkan nama tiga calon SUK juga hanya diterima selepas Sultan Selangor memberi perkenan atas pelantikan Datuk Mohd Khusrin Munawi.

Kelmarin, Sekretariat Akhbar Menteri Besar mengeluarkan kenyataan bahawa Khalid akan menghadap Sultan Selangor berhubung pelantikan Khusrin sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri yang baru, hari ini.

Blackend Is The End

Dyers Eve