To Live Is to Die

free counters

Ahad, 2 Januari 2011

FATWA TERBARU TENTANG HISAP PELIAQ - HUKUMNYA HARUS KALAU DI BUAT DI LUAR MASJID

Ini cerita ostad umno..ntah muka kalau macam Kazim elias ni rupa2nya ostad cari makan semuanya kah kah kah...

Hari hari ostad ni keluar fatwa LAGI...tapi fatwanya hanyalah untuk orang yang tak sokong umno saja tapi kalau yang sokong umno semuanya ok... nak kongkek bibik pun ok...nak kongkek budak bawah umur pun ok..

Orang Pas Kedah kata Ostad ni berjuang dari dalam umno...kah kah kah...Orang Kuala Ketil la kata..aku dengaq saja kah kah kah....

........................................................................

Jamil Khir mahu ahli politik peka adab penganut agama lain

KUALA LUMPUR, 2 Jan — Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom berkata orang bukan Islam termasuk ahli politik tidak dihalang memasuki masjid tetapi adabnya seperti etika berpakaian perlulah dihormati.

Mengulas tindakan ahli Parlimen Serdang Teo Nie Ching yang didakwa berpakaian ketat ketika bersenamrobik di pekarangan Masjid Taman Cheras Jaya, Balakong, Selangor baru-baru ini, beliau berkata seorang ahli politik yang memahami pandangan masyarakat berhubung isu keagamaan seharusnya tidak melakukan tindakan yang boleh menyentuh perasaan penganut agama tersebut apatah lagi mengulangi perbuatannya.

“Memang tidak salah masuk ke masjid tapi adab susila harus dijaga. Saya lihat peristiwa berulang ini, seolah-olah tidak mempedulikan perasaan orang lain terutamanya Islam dan masjid.

“Pengalaman yang dilalui sebelum ini tak diambil langsung sebagai peringatan untuk beliau ambil tindakan sewajarnya,” katanya kepada pemberita selepas melepaskan peserta Larian Hijrah 1 Malaysia 1 Ummah peringkat Wilayah Persekutuan 1432H di sini hari ini.

Teo pernah sebelum ini mengundang rasa kurang senang masyarakat Islam apabila menyampaikan “ceramah” di dalam sebuah surau di Kajang Sentral, Kajang pada Ogos lalu.

Dipetik Bernama, Jamil Khir berkata, Teo perlu mengambil iktibar di atas tindakannya itu memandangkan banyak peringatan serta ulasan diberikan pelbagai pihak dan tidak hanya mengutamakan kepentingan politik semata-mata.

POSTING HARI INI :-

1- TUKAR TIUB KATA KALAU NAFI ITU MAKNANNYA BETUL...

2 - TOP 5

3 - MP KOTA BAHARU MENGUCAP DUA KALIMAH SYAHADAH KEMBALI SETELAH JADI KAFIR SEBAB PERTAHANKAN KARPAL SINGH

4 - CILAKAK PUNYA LIM GUAN ENG KASI ROSAK ANA PUNYA PROGRAM

5 - JOM BERKENALAN DENGAN TOKOH REJIMEN KE 10 PARTI KOMUNIS MALAYA - ABU SAMAH ABU KASSIM

Blackend Is The End

Dyers Eve