To Live Is to Die

free counters

Selasa, 4 Januari 2011

KISAH PELAJAR UNISEL YANG NAK HISAP PELIAQ PROF. KHOO KAY KIM


Ini cerita budak universiti yang bodoh. Depa ni masuk Universiti walaupun SPM kantoi sebab tu depa ni cadangkan Khoo Kay Kim sebagai cencelor kat Unisel. Kebanyakkan depa ni semuanya pelajar melayu. Depa ni cadang Khoo Kay Kim sebab mungkin apek ni pandai sejarah.

Apek nilah yang sebenarnya kaki putaq belit sejarah. Apek ni belajaq sejarah hanya di dalam buku sekolah menengah. Aku benci apek ni sebab dia ni pukimak yang menipu budak2 sekolah. Apek ni lebih kurang dengan Apek Reduan Tee yang mengaku melayu. Apek ni jual sejarah dengan wang ringgit. Apek yang nama Khoo Kay Kim adalah cina paling jahat dalam negara ini.

Aku heran tengok budak2 Unisel yang cadang apek ni jadi cencelor depa. Menanatang apa cencelor tu? Apa keperluan cencelor pada pelajar? Ini semua cerita nak makan gaji buta. Gaji cencelor patut di bahagikan kepada tukang kebun Unisel. Tukang kebun buat kerja tapi cencelor hanyalah orang bodoh yang di jadikan kerjanya jadi barua kepada pemerintah.

Apa pasal orang bodoh macam mamat yang cadangkan nama apek ni boleh jadi wakil mahasiswa? Apakah kerana tak ada lagi yang cerdik di Unisel maka mamat ni saja yang layak jadi wakil pelajar...

Pergi mampuslah kamu dengan Apek Khoo Kay Kim yang sekian lama jadi barua penjajah dan umno. Fuck off Khoo Kay Kim....

.............................................................................................

Pelajar Unisel pro-M cadang Prof Khoo ganti Rosmah

Sekumpulan lima pelajar Universiti Industri Selangor (Unisel) yang mewakili kumpulan pelajar yang dikenali sebagai pro-mahasiswa hari ini menyerahkan satu memorandum kepada pejabat Menteri Besar selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim petang ini. NONEKumpulan itu yang diwakili oleh presidennya, Muhammad Nasir Abu Bakar menyerahkan memorandum itu pegawai media menteri besar, Tuan Nazuli Tuan Ismail. Mengulas perkara itu, kemudian, Khalid berkata beliau “tiada masalah' bagi melantik mana-mana pemimpin tanpa pertalian politik ke jawatan canselor. "Tidak pernah disebut nama sesiapun untuk jawatan canselor, malah nama (presiden PKR) Dr Wan Azizah (Wan Ismail) sekalipun," katanya.

NONEPagi tadi, bertindak atas khabar angin, kononnya seorang pemimpin tertinggi PKR akan dilantik sebagai naib canselor yang baru, lima pelajarnya meluahkan bantahan mereka kepada menteri besar Selangor berhubung perkara itu. Muhammad Nasir berkata pihaknya menolak pelantikan canselor pusat pengajian tinggi itu yang berlatakbelakangkan pengaruh politik sama ada dari BN ataupun Pakatan Rakyat. Sambil mendakwa memegang prinsip untuk bebas bersuara dan menyatakan pandangan, idealisme dan hak mereka sebagai 'third force' sekumpulan pelajar Universiti Industri Selangor (Unisel) mahukan tokoh akademik Prof Emeritus Tan Sri Khoo Kay Kim sebagai canselor mengantikan Datin Seri Rosmah Mansor. NONE“Seluruh mahasiswa Unisel telah bersetuju memilih ahli akademik selaku canselor baru Unisel dan menolak sekeras-kerasnya pelantikan ahli politik dalam melantik canselor baru. “Antara sebab lain pelantikan beliau (Khoo) adalah kerana disebabkan pengalaman dan pengetahuan beliau yang luas dalam bidang akademik serta sumbangan terhadap pembangunan negara,” kata Muhammad Nasir pada sidang media di Shah Alam. NONESebelum ini timbul ura-ura bahawa sama ada presiden PKR, Datin Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail ataupun bekas timbalannya, Syed Husin Ali akan dilantik sebagai canselor baru. Menurut Muhammad Nasir pihaknya telah mengumpulkan kira-kira 500 tandatangan bagi menyokong perkara itu dan berharap pihak pentadbiran seharusnya berlapang dada dalam menerima kritikan dan pandangan dari mahasiswa khususnya untuk membaiki masalah yang sedia ada. Pada 20 November lalu, Rosmah mengumumkan pengundurannya bagi memberi tumpuan kepada pendidikan awal kanak-kanak melalui program PERMATA dan pengunduran itu diperkenankan oleh Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah.

Blackend Is The End

Dyers Eve