To Live Is to Die

free counters

Ahad, 16 Januari 2011

LELAKI BERDEMO DI DEPAN BALAI POLIS KERANA MARAHKAN ISTERI YANG BUAH DADANYA KENDUR


Sekumpulan pakcik pakcik yang mengelarkan diri mereka sebagai "Pencinta Buah Dada" telah membuat demontrasi kemarin kerana memprotes buah dada isteri isteri mereka yang kendur.

Sambil memegang baju dalam saiz 42 cup C yang berwarna cokelat, seorang pakcikberkata yang dia amat terkilan isterinya yang kini berumur 68 tahun tidak mahu memakai baju dalam seperti budak pompuan yang di lihatnya dalam video prono handphone anaknya.

Nampaknya hari ini semua nak kena buat demo. Kah kah kah..nak makan nasik lemak pun kena buat demo.. kah kah kah.

Tapi pasai apa mamat ni pi buat demo depan Balai Polis? apa kena mengena polis dengan nasik lemak? Awat tak pi buat depan kilang nasik lemak? Kah kah kah

Betui ka makan nasik lemak yang tokey cina buat haram? Nasik Kandaq Pelita pun toley cina jugak, pasai apa tak haram? Kah kah kah. Awat tak buat demo depan nasik Kandaq pelita? kah kah kah.

Kongkek bibik tak haram ka? awat tak pi buat demo? Kongkek pompuan Monggolia tak haram ka? Awat tak pi buat demo? tolak orang jatuh bangunan tak haram ka? Awat tak pi buat demo? kah kah kah.

...............................................................................

Protes nasi lemak ada logo halal asing

GEORGE TOWN – Kira-kira 100 ahli Pertubuhan Kebangsaan Warisan Ketuanan Melayu Malaysia (Pewaris) mengadakan demonstrasi sambil memegang bungkusan nasi lemak yang menggunakan logo halal yang bukan dikeluarkan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).

Menurut Pewaris, nasi lemak berharga RM1 itu disediakan oleh pengusaha bukan Islam di Bukit Mertajam tetapi menggunakan khidmat penghantar beragama Islam untuk pasaran sekitar Pulau Pinang.

Presidennya, Sabaruddin Ahmad berkata, pihaknya menerima aduan daripada peniaga nasi lemak di sekitar Bayan Baru, Jalan Tengah, Bayan Lepas, Bukit Jambul dan sekitar pusat bandar sejak beberapa minggu lalu mengenai kegiatan pengusaha terbabit.

“Kami tidak kisah kalau pengusaha itu ada sijil halal Jakim tetapi apa yang meragukan ialah mereka menggunakan logo pengiktirafan antarabangsa,’’ katanya selepas demonstrasi selama sejam di hadapan pintu masuk Balai Polis Bayan Baru di sini semalam.

Blackend Is The End

Dyers Eve