To Live Is to Die

free counters

Ahad, 2 Januari 2011

MP KOTA BAHARU MENGUCAP DUA KALIMAH SYAHADAH KEMBALI SETELAH JADI KAFIR SEBAB PERTAHANKAN KARPAL SINGH


Ini berita luar biasa..umno cakap pasai taubat kah kah kah...umno cakap soal aqidah..kah kah kah....

Yang MP Kota Baru ni pun satu..buat apa nak pi pertahankan si Karpal Singh tu, itu semua boleh menyebabkan hang jadi kafir kah kah kah.. Lain kali kalau nak teguhkan akidah hang pi la kongkek bibik, kalau tak mau jadi kafir kongkek la pompuan Monggolia dan kalau nak comfirm masuk syurga lepas kongkek hang kasi bom terus kah kah kah..

Kalau hang tak percaya hang tanya la Pensyarah Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan Universiti Sains Malaysia (USM), Prof. Dr. Ahmad Atory Hussain ni kah kah... tak pun hang tak percaya juga hang tanya ustad yang orang Pas paling percaya si Kazim Elias pukimak tu kah kah kah

Oleh itu hang ikut la saranan si profesor umno ni agar kembali ke pangkal jalan..cuba hang tengok umno depa mana pernah sesat..bila nak sesat saja depa kembali ke pub kena todi sebotoi dua kah kah..bila nak sesat saja depa singgah kat kedai nombor tikam dulu kah kah...

Sebab tu la umno bikin kilang arak...sebab tu la umno kasi lesen kedai judi...tempat ni semua adalah sebagai petanda kalau umno tersesat jalan depa boleh kembli ke kedai judi dan kilang arak ni..lepas kena segelas dan tikam seringit dua baru depa jalan balik kah kah kah..

Oii MP Kota Baru pi taubat cepat sebelum hang mati..kah kah kah...lepas taubat baru boleh kongkek bibik kah kah kah......

............................................................................

Abd. Rahim diminta bertaubat

KUALA LUMPUR 1 Jan. – Ahli Parlimen Kota Bharu, Datuk Wan Abd. Rahim Wan Abdullah diminta menarik balik kenyataannya yang sanggup mati mempertahankan Pengerusi DAP, Karpal Singh kerana ia boleh menggugat akidah seorang Islam.

Pensyarah Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan Universiti Sains Malaysia (USM), Prof. Dr. Ahmad Atory Hussain berkata, wakil rakyat Pas itu tidak sepatutnya mempertaruhkan nyawa kepada orang bukan Islam semata-mata atas kepentingan politik.

“Sebagai orang Islam tidak sepatutnya membuat sesuatu pendirian sanggup mati kepada bukan Islam kerana soal politik dunia tidak boleh dicampur aduk dengan hal akhirat.

“Beliau harus berfikir dan kembali ke pangkal jalan serta kewarasan agama kerana Islam mempunyai batasan tertentu dengan bukan Islam khususnya berkaitan akidah dan kenyataan itu jelas sudah terkeluar daripada ajaran Islam,” katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia hari ini.

Utusan Malaysia hari ini melaporkan ucapan Wan Abd. Rahim di Konvensyen Pakatan Rakyat baru-baru ini yang memberi amaran ‘langkah mayat saya dahulu’ jika ada pihak yang ingin ‘mengusik’ Karpal Singh walaupun Pengerusi DAP itu sebelum ini pernah memberi amaran ‘langkah mayatnya dahul’ jika Pas mahu menubuhkan negara Islam di Malaysia.

Pengorbanan itu dibuat atas dasar kesetiaan dan semangat setiakawan Pas terhadap pakatan pembangkang yang turut dianggotai oleh DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Ia dipercayai bertujuan mempertahankan Karpal yang ‘diserang’ pelbagai pihak, berhubung pendiriannya membela Datuk Seri Anwar Ibrahim sedangkan, beliau yang mendedahkan kegiatan salah laku seks ketua pembangkang tersebut pada tahun 1997 di Dewan Rakyat.

Dalam pada itu, Bekas Felo Pusat Syariah Undang-Undang dan Sains Politik, Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM), Mohd. Roslan Mohd. Saludin berkata, Pas dan Ahli Parlimen Kota Bharu itu diminta bertaubat apabila sanggup mempertahankan seseorang yang tegar menentang hukum Allah dan pembentukan negara Islam semata-mata terlampau kemaruk kuasa.

Katanya, kenyataan itu adalah sesuatu yang tidak relevan dan disifatkan sudah hilang pedoman dan jati diri muslim.

“Cikgu Rahim (Wan Abd. Rahim) sepatutnya banyak beristighfar dan bertaubat serta sedar implikasi kepada akidah seorang Muslim sekiranya mati dalam keadaan mempertahankan seseorang yang umum sedia maklum amat tegar dan lantang menentang hukum Allah dan pembentukan sebuah negara Islam.

“Pendirian melampau beliau seolah-olah lagak Pak Kadok yang bersorak sedangkan kampung (maruah Islam) bakal tergadai.

“Apakah dia (Wan Abd. Rahim) tidak sedar kenyataannya itu seolah- olah mengisytihar ‘jihad’ mempertahankan kemungkaran dan penghinaan yang selama ini dilakukan oleh Karpal Singh dan DAP dalam kancah politik tanah air,” katanya..

BACA JUGA POSTING HARI INI -


1- TUKAR TIUB KATA KALAU NAFI ITU MAKNANNYA BETUL...

2 - TOP 5

Blackend Is The End

Dyers Eve