To Live Is to Die

free counters

Ahad, 16 Januari 2011

NAIB PRESIDEN DAP PULA SURUH STOP AZAN DI MASJID.

Inilah cina DAP yang nama Lim Kit Siang, cina DAP ni mintak semua suara azan masjid di Malaysia ni di kawal.

Kah kah kah...jahat betui cina DAP ni...Jahat betui Lim Kit Siang yang jadi naib presiden parti DAP ni... kah kah kah.

Dia kata azan ni akan membuat rakyat Malaysia akan jadi pergaduhan kaum kah kah kah.

Naib Presiden DAP ni memang pukimak kah kah kah.

Berahim Ali tentu tengah kumpul orang nak mengamuk tu kah kah kah

Lebai Zul Nordin tentu kata :OOO saya sokong sebab cina ni kawan umno" kah kah kah

..............................................................................

Naib presiden MCA: Kawal selia guna pembesar suara rumah ibadat

KUALA LUMPUR, 16 Jan — Seorang naib presiden MCA meminta perdana menteri dan pihak berkuasa agama menggunakan isu azan semasa sebagai peluang bagi mengawal selia penggunaan pembesar suara di semua rumah ibadat demi mengelak perselisihan faham di kalangan mayarakat pelbagai kaum.

Dalam langkah MCA kelihatan keluar daripada pendirian “diam diri” dalam isu azan semasa, Senator Gan Ping Sieu memberitahu The Malaysian Insider, penetapan garis panduan tidak boleh disamakan sebagai dengan tindakan mempersoalkan hak seseorang kepada kebebasan beragama dalam apa sahaja kepercayaan.

Bagaimanapun kata beliau, usaha itu akan membantu mengelak sebarang perselisihan berhubung isu-isu sensitif pada masa depan.

“Ini peluang baik bagi perdana menteri, mufti-mufti dan pihak berkuasa lain untuk menetapkan garis panduan agar ia jelas,” kata beliau.

“Ia bukannya mempersoalkan hak-hak seorang untuk beragama atau hakikat bahawa Islam adalah agama rasmi (persekutuan), tetapi garis panduan yang lebih jelas akan memudahkan umat Islam dan bukan Islam memahami satu sama lain,” kata beliau ketika dihubungi semalam.

Gan, seorang timbalan menteri, merupakan pemimpin MCA pertama bercakap secara terbuka dalam isu terbaru ini ekoran protes berkaitan dengan isu azan Masjid Al-Ikhlasiah, Kampung Kerinchi di ibu negara.

Semalam, Menteri di Jabatan Perdana Menteri Senator Datuk Seri Jamil Khir Baharom menyifatkan isu laungan azan Masjid Al-Ikhlasiah, Kampung Kerinchi, yang didakwa diarah menghentikan penggunaan pembesar suara ekoran aduan seorang ahli MCA, sebagai “mainan politik” pihak tertentu untuk melaga-lagakan orang Islam dan orang bukan Islam.

Blackend Is The End

Dyers Eve