To Live Is to Die

free counters

Khamis, 27 Januari 2011

PESERTA RAJA LAWAK MATI ATAS PENTAS


Kuala Lumpur- 26jan.. seorang peserta raja lawak telah meninggal dunia kerana terkejut dengan keputusan seorang pelawak terkenal dari Perak yang tiba2 telah masuk raja lawak walaupun kini sudah di peringkat yang ke 4.

Mufti Perak Encik Nissan Sunny telah memberi pengesahan yang beliau akan menyertai program Raja lawak Astro musim ke 5 ini. Menurut Encik Sunny walaupun dia seorang mufti namun beliau merasakan yang beliau mampu untuk menjadi seorang pelawak yang berjaya.


Wartawan Abu Nawas yang berkunjung ke tempat penginapan peserta raja lawak telah bertemu beberapa orang peserta untuk bertanyakan hal ini. Menurut salah seorang daripada mereka kemasukan encik Sunny ke dalam raja lawak 5 ini sudah pasti akan mengugat semua peserta kera encik sunny telah terbukti seorang pelawak yang cukup handal.

Juri raja lawak juga berkata yang mereka mungkin terpaksa menarik diri dari menjadi penkritik dalam raja lawak kali ini kerana tidak mampu untuk menilai lawak encik sunny. Aflin Suki salah seorang juri berkata jika benar mufti perak iaitu encik Sunny turut serta dia tidak berani memberi komen kerana di takuti encik sunny akan mengeluarkan fatwa bahawa kritikannya nanti adalah haram.

Abu Nawas cuba untuk menghubungi mufti perak encik sunny tetapi gagal kerana kononya beliau sedang berlatih membuat lawak terbarunya seperti cerita di bawah ini -

............................................................................................

Kenyataan Kuan Yew hina Islam - Mufti Perak

KUALA LUMPUR 26 Jan. - Tindakan Menteri Mentor Singapura, Lee Kuan Yew menggesa umat Islam negara itu supaya tidak terlalu berpegang kuat kepada ajaran Islam kerana ia boleh menghalang integrasi dan pembangunan merupakan penghinaan kepada agama itu sendiri.

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, Kuan Yew tidak layak untuk membuat kenyataan tersebut kerana beliau sendiri tidak memahami ajaran Islam serta intipati yang terkandung di dalam agama tersebut.

Tegasnya, Kuan Yew perlu melihat kepada sejarah bahawa Islam merupakan agama yang menyokong pembangunan kerana terdapat bukti-bukti bahawa banyak kejayaan dalam pelbagai bidang seperti sains, perubatan dan kejuruteraan adalah berasal daripada teori yang diterbitkan oleh golongan cendekiawan Islam.

Tambahnya, Kuan Yew sepatutnya tahu mengenai perkara tersebut tetapi beliau telah membuktikan kejahilannya dengan mengeluarkan kenyataan yang telah menyinggung perasaan umat Islam bukan sahaja di Singapura malah di seluruh dunia.

"Banyak kejayaan di Barat adalah lanjutan kepada kajian serta penerokaan yang dimulakan oleh cendekiawan Islam. Bagaimana pula Kuan Yew boleh berkata ajaran Islam menghalang pembangunan sesebuah negara?

"Gesaan tersebut merupakan penghinaan kerana Islam sebenarnya menggalakkan proses pembangunan menerusi landasan yang betul. Tidak timbul langsung isu bahawa Islam menghalang integrasi atau pembangunan," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Blackend Is The End

Dyers Eve