To Live Is to Die

free counters

Sabtu, 15 Januari 2011

PRESIDEN GPMS RELA PUNGGONG ISTERINYA DI RABA


Lepas ni kalau ada sapa sapa nak pi raba juboq bini dia ni ok saja sebab dia kata jangan lawan takdir. Dah memang takdir juboq bini dia nak kena raba jadi buat apa dia nak marah.

Dia kena la bersikap terbuka menerima sapa sapa saja yang nak raba juboq bini dia.

Walaupun juboq bini dia di raba ini sudah tentu ada hikmah dan rahmat di sebaliknya.

Dia kena percayalah setiap ketentuan dan takdir Allah dan dapat menerima dengan hati yang terbuka juboq bini dia di raba.

Dan dia juga kena percaya walau juboq bini dia di raba ianya akan membawa perubahan kepada hidupnya...

Kah kah kah... Amacam??? Ada sapa sapa nak pi raba juboq isteri Presiden Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS) ni? Kah kah kah.

....................................................................................................................

Terima qada qadar demi rakyat, negeri

KUALA LUMPUR 14 Jan. - Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim perlu bersikap terbuka menerima pelantikan Datuk Mohammed Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) demi kepentingan rakyat dan negeri.

Presiden Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Jais Abd. Karim berkata, sebagai umat Islam yang percaya kepada qada dan qadar, Abdul Khalid perlu menerima pelantikan itu kerana setiap yang berlaku mempunyai hikmah dan rahmat tersendiri.

"Kita perlu percaya dengan setiap ketentuan dan takdir Allah. Saya harap beliau (Abdul Khalid) dapat menerimanya dengan hati terbuka.

"Saya juga percaya pelantikan Mohammed Khusrin yang merupakan bekas Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) akan membawa perubahan yang lebih baik kepada kerajaan negeri," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

.............................................................................

Bibik ini juga perlu menerima dengan hati yang terbuka bahawasanya dia telah di kongkek.

Blackend Is The End

Dyers Eve