To Live Is to Die

free counters

Ahad, 9 Januari 2011

SENSASI : BEKAS KETUA PEMUDA PAS JUGA TERLIBAT DALAM ISU RAIS YATIMIni cerita bekas Perdana Menteri dan Bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Pulau Pinang. Aku tak mau cerita panjang sebab masih panjang lagi liku2 cerita tentang PaK lebai yang juga AJK PASTI P.Pinang ni yang akan aku bongkar satu persatu.

Cuma nak cerita bahawa kisah kedua bekas ini adalah sama. Yang beza hanyalah parti yang mereka wakili.

Cuba anda tukar Nama dalam laporan Berita Bernama di bawak daripada Bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi kepada Bekas Ketua Dewan Pemuda Pas P.Pinang Ustaz Hafiz Bin Nordin dan nama Datuk Seri Dr Rais Yatim kepada Mohd Zan Bin Durany.

Kemudian anda fikir sendiri apakah sama cerita Pak Lah dengan bekas Ketua Pemuda Pas ini

Saya diam, yakin Rais tak perkosa, kata Pak Lah

Bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi (Bekas Ketua Dewan Pemuda Pas P.Pinang Ustaz Hafiz Bin Nordin) hari ini menafikan tindakannya berdiam diri berhubung tuduhan memperkosa terhadap Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim (AJK PASTI P.Pinang Mohd zan durany) bertujuan menutup kes dan melindunginya.

Abdullah(Hafiz) berkata dakwaan penulis blog dan pembangkang itu adalah tidak berasas, malah kejadian itu tidak pernah dilaporkan kepadanya sepanjang menjawat jawatan Perdana Menteri dari Oktober 2003 hingga April 2009.

"Kenapa pula macam tu. Saya pun tak tahu (kes) itu. Nak cover up apa? Tak patut la mereka tuduh saya macam tu.

"Nak bagi kenyataan buat apa? Benda tu tak betul. Sekarang anda dah tanya, saya bagi la statement.

Saya memang tidak menerima apa-apa laporan tentang dakwaan itu," katanya pada sidang media ketika ditanya berhubung dakwaan bahawa tindakannya tidak mengeluarkan kenyataan bertujuan melindungi menteri berkenaan.

Isu yang didedahkan penulis blog itu (Abu Nawas)mendakwa Rais (Mohd Zan), yang ketika itu menjawat jawatan Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Warisan (Ajk Pasti P.Pinang) telah memperkosa bekas pembantu rumahnya(Menganggu tunang orang dengan sms lucah) dan mendakwa tindakan pentadbiran Abdullah (Hafiz) berdiam diri adalah untuk mengelakkan konflik serantau.

Abdulah (Hafiz) berkata beliau tidak mengambil kisah mengenai isu yang dimainkan di dunia siber itu kerana beliau yakin perkara itu tidak pernah terjadi. "Kalau apa yang dikatakan itu tidak betul maka tentulah pihak yang berkenaaan akan mengambil tindakan dan dalam hal ini Datuk Seri Dr Rais(Mohd Zan) telah membuat kenyataan menafikannya," katanya. --Bernama

*** untuk yang kenal dengan bekas Ketua Pemuda Pas P.Pinang ini silalah bertanya kepada beliau sendiri ini berita fitnah atau tidak. Suruh dia nafikan macam Pak Lah nafikan cerita Rais Yatim. Kalau dia tak nafikan tanya dia kenapa dia diam macam Pak Lah...

Blackend Is The End

Dyers Eve