To Live Is to Die

free counters

Selasa, 11 Januari 2011

WARTAWAN SURAT KHABAR KOSMOK MATI DI SELATAN THAILAND

Seorang wartawan surat kabaq umno yang benggong telah mati terkejut di selatan Thailand kemarin. Wartawan tersebut yang sedang mencari berita untuk mengisi fitnah di dalam surat habaq paling murah dan tak laku di Malaysia telah singgah di sebuah kedai runcit untuk membeli rokok daun tembakau jawa tiba-tiba saja jatuh ke lantai.

Di saat malaikat nak ambik nyawa wartawan surat habaq yang anti rakyat, tokey kedai itu sempat bertanya kepadanya, apakah yang telah membuat dia mahu mampus. Wartawan itu menjawab " saya terkejut minyak masak tak ada di Thailand"...

Kah kah kah..ini berita bodoh dari surat kabar bodoh...Wartawan yang bodoh saja bikin terkejut isu minyak masak. Tapi melayu seka baca surat kabar bodoh ni....depa tak suka baca surat kabar lain dari surat kabar umno kerana depa takut jadi kafir...kah kah kah..maka teruslah bodoh dengan surat kabar umno yang bodoh ni kah kah kah

BUKETA (Selatan Thailand) - Ke mana hilangnya minyak masak?
Sebelum ini ramai pengguna di Malaysia menyangka minyak masak tempatan diseludup ke negara jiran sehingga berlaku krisis kekurangan bekalan di pasaran.

Namun, hasil tinjauan di beberapa pekan berhampiran sempadan Malaysia agak mengejutkan apabila bekalan minyak masak di kawasan tersebut juga berkurangan sejak dua bulan lalu.

Pekan Buketa merupakan kawasan bersempadan dengan Bukit Bunga, Jeli mempunyai lima buah kedai runcit yang menjual pelbagai barangan harian termasuk minyak masak.

Bagaimanapun, tinjauan Kosmo! semalam mendapati kesemua kedai terbabit sudah kehabisan bekalan minyak masak.

Seorang peniaga, Faridah Yusoff, 33, berkata, bekalan minyak masak berjenama dari Malaysia telah terputus sejak dua bulan lalu sedangkan sebelum itu terdapat banyak minyak masak yang dijual dengan harga RM3.50 sekilogram.

Blackend Is The End

Dyers Eve