To Live Is to Die

free counters

Jumaat, 18 Februari 2011

ROMEN ANAK DEPAN MAK

Ish Abu Nawas ni tak habis2 cerita pasai romen, macam surat habaq Metro la pulak. Bukan apa romen beromen ni memang dah jadi lumrah hidup manusia. Pelakon gambaq blue beromen, kerja posmen pun beromen, pakcik motong getah pun beromen jugak. Pendek kata beromen ini adalah perkara biasa bagi orang yang dah berkahwin.

Bagi orang yang belum berkahwin depa pun beromen jugak. Kalau hangpa tak percaya cuba hangpa tanya Mat Zan yang kaki sembang lucah di facebook tu macam mana dia beromen time sembang lucah dengan pompuan dalam facebook.


Tapi bukan perkara lumrah bagi orang yang sudah berkawin atau belum berkawin beromen depan mak depa sendiri. Tak tau la pulak beromen depan mak pak adalah perkara biasa bagi orang kaya kaya macam gambaq kat atas ni.


Rasanya makcik yang dok tengok anak dia kena romen tu semua orang kenai. Ish kalau tak silap aku makcik ni masa zaman muda dia adalah cucu kepada Opah..emmm rasannya makcik ni nama Kathy.. Opss puak puak muda toksah dok pi cari siapa Kathy dalam wikipidia comfirm tak jumpak.


Ishh kalau tanya kat Mat Yusni ketua Pemuda Pas Penang apa hokum beromen depan mak pak agak2 hangpa apa dia nak kasi keluaq fatwa? Tentu dia kata harammmmm… lepas tu tanya la pulak kat mat Yusni ni apa hokum bersembang lucah dalam Facebook dengan pompuan…ishh aku rasa mungkin dia akan jawab ‘Sekiranya yang bersembang lucah itu menyokong kita maka hukumnya harussssss” agak aku la..kalau nak tau yang betulnya hangpa tanya la dia sendiri…keh keh keh


…………………………………………………....................................

ABU NAWAS HERO MAMAK


Amboi tak larat nak jawab mesej la pulak kemarin bila Abu Nawas kasi tajuk Blogger Abu Nawas Mati di Bunuh.. Pakat dok tanya blog Abu Nawas kena godam lagi ka? Keh keh keh..

Dak aih..Blog Abu Nawas masih milik Abu Nawas, puak-puak yang berketurunan bersetubuh dengan mak depa sendiri masih belum berjaya nak godam Blog Abu Nawas. Mungkin puak-puak yang kaki kongkek dengan mak depa sendiri ni tengah sibuk mencari fatwa bahawasanya bermesej lucah di Facebook dengan mengunakan gambar perempuan adalah harussss… kah kah kah


Abu Nawas masih hidup segar bugar sampai hari ini..tak dak sampa berani nak sentuh. Ala kalau Abu Nawas mati pun apa nak heran.. Tak kan kawan2 Abu Nawas nak biaq saja kot..tak kan anak2 Abu Nawas tak reti nak bunuh orang kot..kah kah kah


Lain la puak2 yang penakut macam musuh2 Abu Nawas..nak komen pun guna nama samaran… ajak berdepan kecut teloq..belum ajak bertumbuk pun seluaq dah basah kah kah kah.. Nak buat macam mana jenis syok sendiri kah kah kah..

…………………………………………………………..................


.. ……………………………………….............................

SEKOLAH PRESTASI TINGGI DI SERAWAK.


Semalam aku tengok berita TV3 cerita pasai menteri pelajaran sudah kasi iktiraf sebuah sekolah di dalam hutan di Serawak sebagai sebuah sekolah berprestasi tinggi. Apa yang di maksudkan prestasi tinggi tidaklah aku ketahui. Yang aku tengok sekolah di dalam hutan ini seumpama sekolah seperti sekolah dewasa di dalam filem “Pendekar Bujang Lapuk”


Aku pernah berjumpa sekolah begini di Baling, kalau tak silap aku Sekolah Kebangsaan Batu 7 dekat dengan rumah MP Baling Ustaz Taib Azamudin dan sebuah lagi sekolah yang pernah aku jumpa ialah di Parit Haji Ali Bagan Serai Perak.


Setalah lebih 50 tahun merdeka sekolah di Malaysia masih seperti zaman sebelum merdeka. Kalau keadaan sekolah yang sebegini rupa boleh di kelaskan sebagai sekolah prestasi tinggi, aku tak tahulah tahap pemikiran yang ada pada menteri di Malaysia ini.


.....................................................................

ABU NAWAS KOMUNIS


Jika anda pernah membuka beberapa blog umno sama ada yang telah memberi link atau mengulas isu di dalam blog Abu Nawas, anda akan dapati mereka telah melebelkan blog Abu Nawas sebagai blog komunis.


Wah baguslah kalau Abu Nawas telah di iktiraf sebagai komunis kerana selama ini Abu Nawas nak mengaku sebagai seorang sosialis pun Abu Nawas malu sebab tak layak rasanya diri Abu Nawas ini nak istiharkan Abu Nawas ini sosialis.


Sebenarnya puak2 umno ni bukan saja bodo tapi murakap. Eh ya tak ya juga kalau tak bodoh macam mana depa boleh jadi umno keh keh keh. Mana ada orang cerdik dalam umno melainkan yang bodo bodo belaka.


Bila Tanya depa komunis tu benda apa, depa akan jawab komunis tu cina. Adoi kalau bodo janganlah kasitau kat orang kah kah kah


Tapi yang bestnya ada orang tanpa segan silu mengaku pejuang islam dalam masa yang sama perangai macam setan...

Blackend Is The End

Dyers Eve