To Live Is to Die

free counters

Khamis, 21 April 2011

ANAK AZEAN IDRAWATI, BENJY TENAT DAN DI MASUKKAN KE ICU.KUALA LUMPUR: Perbicaraan kes pelakon Khaeryll Benjamin Ibrahim, atau lebih dikenali sebagai Benjy, yang menghadapi dua tuduhan memiliki dadah diteruskan di Mahkamah Majistret di sini hari ini walaupun dia tidak hadir kerana dikatakan tenat dan berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) sebuah hospital swasta.

Majistret Hafizza Sauni memutuskan untuk meneruskan prosiding itu dengan memanggil saksi-saksi yang tidak memerlukan sesi pengecaman daripada tertuduh.

Mahkamah sebelum ini menangguhkan perbicaraan selepas pelakon itu dikatakan tidak sihat dan sedang mendapat rawatan di Hospital Pakar Damansara.
Dalam prosiding hari ini, peguam Amer Hamzah Arshad memberitahu mahkamah bahawa anak guamnya itu dalam keadaan tenat dan dirawat di ICU di hospital itu sejak semalam kerana serangan asma.

"Saya dimaklumkan oleh ibu Benjy, yang juga penjamin, bahawa tertuduh semakin tenat dan dimasukkan ke wad ICU semalam, bagaimanapun tertuduh memberitahu dan memberikan arahan kepada saya untuk tetap meneruskan prosiding setakat mana yang boleh tanpa kehadirannya," kata Amer Hamzah.

Benjy, 33, didakwa memiliki dadah jenis syabu seberat 0.24 gram di sebuah rumah di Menara Duta 2, Jalan 1/38B Off Jalan Segambut di sini, pada jam 4 petang 11 Mac tahun lalu.

Koleksi Cerita Lucah Ustaz

Blackend Is The End

Dyers Eve