To Live Is to Die

free counters

Jumaat, 8 April 2011

TOK BOMOH PRET BUDAK SEKOLAH TINGKATAN 5 DI KEDAH


KUBANG PASU 8 April – Seorang bomoh dari Simpang Kemboja, Ayer Hitam di sini ditahan polis kelmarin kerana disyaki merogol seorang pelajar Tingakatan Lima sewaktu menerima rawatan di rumah bomoh tersebut.

Timbalan Ketua Polis Daerah Kubang Pasu, Deputi Supritendan Ibrahim Mohd. Yusuf berkata, mangsa ke rumah bomoh tersebut bersama kedua ibu bapanya untuk membuang hantu yang dikatakan terdapat di dalam badannya.

"Pelajar tersebut pada mulanya pergi ke rumah bomoh tersebut pada hari Isnin lalu kira-kira pukul 7 malam dan bomoh tersebut memberitahu bahawa ada hantu yang menumpang di badan pelajar berkenaan.

"Bomoh tersebut kemudian menyuruhnya datang semula keesokan hari untuk menerima rawatan susulan," ujarnya ketika ditemui di Ibu Pejabat Polis Daerah Kubang Pasu di sini hari ini.

Menurut Ibrahim, pelajar tersebut diarahkan memasuki sebuah bilik bersama bomoh yang berusia 36 tahun itu manakala ibu bapanya menunggu di ruang tamu.

"Ketika kejadian isteri bomoh berada di dapur dan selepas kejadian rogol ini berlaku pelajar tersebut menceritakan kejadian tersebut kepada ibu bapanya.

"Pihak kami menerima laporan daripada keluarga pelajar tersebut pada hari Rabu dan bomoh tersebut ditahan di tempat kerjanya di Kolam Udang Kerpan pada petang hari yang sama," katanya.

Jelasnya, bomoh tersebut kini ditahan reman selama empat hari bermula semalam dan kes ini disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan

Blackend Is The End

Dyers Eve