To Live Is to Die

free counters

Jumaat, 27 Mei 2011

WARKAH DARI TULANG BESI - KISAH TANTAWI, IDRIS AHMAD DAN PEMILIHAN PASMaklumat yang Tulang Besi terima, beberapa bulan yang lepas selepas Ketua Pemuda PAS pulang dari umrah, beliau telah memberitahu rakan-rakan yang rapat bahawa beliau tidak bercadang untuk mempertahankan jawatan Ketua Pemuda.

Rupanya, ibadah umrah yang beliau kerjakan itu telah memberi kesedaran kepada beliau bahawa beliau tidak berapa berkemampuan memikul tanggungjawab sebagai Ketua Pemuda PAS Pusat.

Pernyataan Nasruddin Tantawi ini telah mengejutkan Geng Terengganu dan geng "Ulama" di dalam PAS.

Rombongan telah dihantar menemui beliau supaya beliau menukar pendirian beliau untuk tidak bertanding itu. Rombongan itu memberikan alasan2 seperti berikut:

1.0 Tantawi masih diperlukan untuk memastikan penerusan fikrah dalam PAS (tapi tak tau apa yang dimaksudkan dengan fikrah tu)

2.0 Kepimpinan "ulama" dalam Pemuda mesti terus dipertahankan kerana semakin ditolak oleh ahli-ahli Pemuda.

3.0 Sokongan dari ahli2 Pemuda terutamanya pelajar2 kampus kepada fikrah "ulama" semakin lemah. Kepimpinan Tantawi diperlukan untuk memastikan memastikan pelajar-pelajar universiti kekal dengan "fikrah" Pemuda yang ada sekarang ini.

Maka, atas alasan-alasan di atas Tantawi telah mengubah fikiran dan telah membuat keputusan untuk mempertahankan jawatan Ketua Pemuda beliau.

Tulang Besi mendedahkan perkara ini lantaran pengumuman Ustaz Idris Ahmad untuk bertanding jawatan Naib Presiden.

Ini kerana Ustaz Idris Ahmad adalah antara ahli rombongan yang memainkan peranan begitu penting di dalam mengubah pemikiran Tantawi untuk terus mempertahankan jawatan Ketua Pemuda.

PAra perwakilan PAS wajib tahu bahawa mengundi Ustaz Idris Ahmad bererti mengundi wakil kepada geng Terengganu dan kumpulan "ulama" dalam PAS.

Geng Terengganu dan kumpulan "ulama" ini juga adalah mereka yang telah dan masih menyokong agenda PERPADUANG dengan UMNO di dalam PAS. Agenda perpaduang inilah yang telah melemahkan PAS sepanjang 2 tahun kebelakangan ini.

Semalam pun MUBARAK telah isytihar sokongan kepada Ustaz Tuan Ibrahim dan Ustaz Nasa sedangkan MUBARAK ini adalah UMNO.

Habislah tanggungjawab Tulang Besi di dalam menyampaikan maklumat yang sebenar kepada para perwakilan sekelian.

Wallahualam

Tulang Besi

ps Mereka juga menghantar rombongan berjumpa Raja Ahmad Al Hiss supaya menarik diri dari bertanding Naib Ketua Pemuda untuk memberi laluan mudah kepada Din Ayam (menantu Presiden). Ini juga satu maklumat yang perlu diketahui semua perwakilan.

Blackend Is The End

Dyers Eve