To Live Is to Die

free counters

Selasa, 28 Jun 2011

BERCERITA TENTANG STATUS DARA LISA SURYANI YANG TELAH TIADA


Hari ini Abu Nawas nak bercerita tentang status dara Lisa Suryani. Status macam mana nak kenal gadis atau perempuan yang macam dia masih mempunyai dara atau tidak. Sebelum tu masih kita bercerita pasai ISA dulu....

Bila bercerita tentang ISA sudah pasti kita tak boleh nak lupakan dengan tahanan ISA yang paling popular iaitu Lokman Adam, Ezam Mat Nor, Hisham Rais dan rakan2nya di ketika era reformasi. Bukan kerana mereka orang yang hebat daripada tahanan2 ISA yang lain tetapi sewaktu mereka di ISAkan kesedaran rakyat terhadap ketidakaadilan undang2 ini telah ada.

Jika mahu di bandingankan dengan pada awal2 pengunaan ISA terhadap musuh2 politik umno dan Biristh, mereka bukan saja tidak mendapat pembelaan malah penahanan mereka secara zalim juga di sokong oleh rakyat.

Fakta juga telah menyatakan bahawa Parti Pas sendiri di ketika akta ini di bentangkan pada tahun1959 bagi mengantikan undang2 darurat, parti itu melalui wakilnya di parlimen telah menyokong usul ini.

Namun di ketika penahanan Ezam dan rakan2nya, rakyat sudah mula sedar dan membantah secara terbuka pengunaan akta ini terhadap musuh2 politik umno.

Said Zahari misalnya telah di tahan ISA selama 17 tahun tetapi pada ketika dan saat itu tiada yang berani bangkit untuk membelanya.
Syed Husin Ali pula selama 6 tahun, juga mengalami nasib yang sama.
Itu belum di kira lagi dengan mangsa2 awal akta ini di gunakan seperti pejuang2 kemerdekaan kiri malah Presiden Pas iaitu Dr Burhanudin sendiri juga telah menjadi mangsa siksaan akta ini hasil dari sokongan Pas terhadap akta ini.

Namun begitu walaupun tidak pernah mendapat pembelaan, mangsa2 tahanan ISA dahulu sehingga kini tidak pernah untuk bersekongkol dengan pemerintah kecuali Kassim Ahmad iaitu seorang yang anti hadis kini bersama umno. Namun begitu kemasukan Kasiim ahmad kedalam Umno tidaklah menghairankan kerana ianya adalah untuk melengkapkan umno yang anti Al quran dan kehadiran Kassim ahmad telah menjadikan UMNO anti quran dan hadith.

namun apa yang telah terjadi kepada Ezam dan rakan2nya yang bersama2 di dalam ISA pada hari ini? Mari kita tengok satu persatu status terkini mereka.
Status awal : Umno
Status sebelum ISA : PKR
Status selepas ISA : PKR
Status terkini : Dah jadi Umno semula

Status awal : Tidak di ketahui.
Status sebeum ISA : PKR
Status terkini : Masih setia kepada PKR

Status awal : Pemuda MIC
Status sebelum ISA : PKR
Status selepas ISA : menang sebagai wakil rakyat atas tiket PKR
Status terkini : Pesuruhjahat Umno

Status awal : UMNO
Status sebelum ISA : PKR
Status selepas ISA : PKR
Status terkini : barua Umno

Status awal : tidak di ketahui
Status sebelum ISA : tidak berparti
Status selepas ISA : tidak berprati
Status terkini : mangsa polis

Status awal : tidak di ketahui
Status sebelum ISA : PKr
Status selepas ISA : Umno
Status terkini : Dah lenyap dari umno


Status awal : NGO
Status sebelum ISA : NGO
Status selepas ISA : PAS
Status terkini : Masih bersama Pas

Status awal : NGO
Status sebelum ISA : NGO
Status selepas ISA : PKR
Status terkini : Masih bersama PKR


Status awal : Penagih rokok Surya
Status sebelum ISA : Penagih Rokok Surya
Status selepas ISA : Penagih Tegar Rokok surya
Status terkini : Sudah berhenti dari mejadi penagih tegar rokok surya.

Kesimpulannya ialah dari umno mereka datang kepada umno jugalah mereka kembali.

Nanti Abu Nawas nak cerita pulak siapa yang bikin janji dengan SB kerana di tawarkan untuk di bebaskan. Antaranya anggota kumpulan lawak jenaka KMM..kah kah kah..

Ehhh..lupa pulak nak cerita pasai dara... ahh... kalau dah beromen dengan anak dara orang dok pi cari dara apa lagi..kah kah kah..

Oii Lisa suryani tu awek abu Nawas...mesti la dia ada dara lagi sebab abu Nawas ni orang baik2 kah akha kah

Blackend Is The End

Dyers Eve