To Live Is to Die

free counters

Sabtu, 4 Jun 2011

USUL PECAT AL ULAMAK WARISATUL PUKIMAK DARI KEAHLIAN PAS OLEH DEWAN ULAMAK PAS NEGERI PERAK


Ini berita lagi gembira dari berita kemenangan Mat Sabu sebagai timbalan perdana menteri menanti. Ini cerita ostad yang menjadi pujaan hati orang orang Pas yang benggong.

Orang Pas yang benggong memang suka sangat kat Ustad ni sebab ustad ni pandai kelentong. Jadi untuk orang Pas yang benggong adalah diharapkan lepas baca berita ni tok sah dok jadi benggong lagi dok pi jemput Ustad pelaq ni dok pi mengajaq hangpa.

Daripada hangpa dok panggil Ustad benggong ni pi ajaq hangpa lebih baik hangpa panggil Abu Nawas pi kasi kuliah. Tak payah bayaq banyak. Sekali kuliah RM10ribu dah la kah kah kah.
................................................................................................

Muktamar Dewan Ulamak PAS Negeri Perak Muktamar Dewan Ulamak PAS Negeri Perak telah diadakan pada 14 Mei 2011 yang lalu di Markas Tarbiyah Air Kuning, Perak. Muktamar ini telah dirasmikan oleh Tuan Guru Dato' Haji Harun Taib, Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat.

Muktamar kali ini telah mengukir sejarahnya yang tersendiri di mana seluruh kawasan Air Kuning telah mengalami gangguan bekalan elektrik sejurus selepas selesai majlis perasmian berlangsung. Muktamar diteruskan dalam keadaan gelap dengan hanya diterangi dengan cahaya lilin. Pemilihan Ahli Jawatankuasa Dewan Ulamak PAS Negeri Perak sesi 2011-2013 telah berlangsung dengan jayanya.

Seramai 114 perwakilan telah menunaikan hak mereka untuk mengundi. Sebanyak 2 usul telah diluluskan sebulat suara iaitu :

1. Usul agar diluluskan penubuhan Dewan Ulamak PAS Peringkat Kawasan sebagaimana Dewan Pemuda dan Dewan Muslimat.

2. Usul agar Ustaz Kazim Alias dipecat keanggotaannya dari PAS. Ini disebabkan beliau telah bertindak sebagai duri dalam daging dengan menghentam PAS secara terang-terangan terutamanya dalam isu berkaitan penglibatan PAS dalam Pakatan Rakyat. Tindakan ini amat penting agar beliau tidak merosakkan fahaman Umat Islam termasuk sebahagian ahli PAS sendri yang terpengaruh dengan kepetahannya berpidato.

Muktamar bersetuju bahawa beliau telah menggunakan hujah yang begitu dangkal dan tidak langsung mengambilkira dasar Tahalluf Siasi yang telah diluluskan oleh Majlis Syura Ulamak. Beliau juga sebelum ini pernah dikesan menghuraikan hukum dan mentafsir Al-Quran tidak berdasarkan tafsiran ulamak mufassirin.

Adalah diharapkan agar semua Kawasan dan Cawangan PAS di seluruh Negeri Perak tidak lagi menggunakan khidmat beliau dalam semua program anjuran parti.~~Kredit to ABAH ANAS

Blackend Is The End

Dyers Eve