To Live Is to Die

free counters

Isnin, 25 Julai 2011

Bebaskan 6 Tahanan Aktivis! Lapor pada polis penyalahgunaan kuasa!

Setakat ini lebih 450 laporan telah dibuat di seluruh negara! Teruskan membuat laporan polis terhadap penahan rakan- rakan aktivis kita yang tidah sah ini!

ADUAN POLIS TERHADAP:

1. DATUK HISHAMUDDIN, MENTERI DALAM NEGERI;

2. TAN SRI ISMAIL OMAR, KETUA POLIS NEGARA,;

3. DATUK KHALID ABU BAKAR,TIMBALAN KETUA POLIS NEGARA,

Aduan oleh :


...........................................................

..........................................................

PENAHANAN TIDAK SAH 6 ORANG AHLI PSM : DR.JEYAKUMAR, CHOO CHON KAI, SARATBABU, SARAVATHY, LETCHUMANAN & SUKUMARAN DI BAWAH ORDINAN DARURAT

Saya ___________________________ no kad pengenalan ____________ ingin membuat laporan polis terhadap Menteri Dalam Negeri, Datuk Hishamuddin; Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar dan; Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Khalid Abu Bakar kerana:

1. Telah menangkap 6 orang ahli dan aktivis PSM di bawah Ordinan Daururat (EO) yang tiada hak untuk membela diri dan dibicarakan di Mahkamah dan biasa digunakan terhadap penjenayah berat. .


2. Melakukan penyiasatan dan penderaan ala ISA walaupun ke-6 mereka di tahan di bawah EO.


3. Telah membuat tuduhan palsu dan cuba mengaitkan mereka kepada aktiviti-aktiviti yang mereka tidak terlibat seperti melancarkan perang keatas DYMM Agung atau memulihkan PKM antaranya.


4. Risau akan keadaan kesihatan mereka memandangkan mereka berada ada dalam sel berasingan


5. Penahanan tanpa bicara dibawah EO/ISA adalah satu pencabulan hak asasi manusia dan dikutuk oleh semua Institusi hak Asasi Antarabangsa dan oleh semua amalan agama di dunia,.

Saya/Kami sebagai rakyat Malaysia amat kecewa dan dukacita atas penahanan keenam aktivis ini. Saya meminta mereka dibebaskan atau dibicarakan di mahkamah terbuka dengan serta merta. Saya membuat aduan polis ini kerana ke 6 ahli aktivis PSM ini ditahan secara tidak sah. Saya bimbang akan keselamatan mereka dan membuat aduan polis ini kerana mahukan mereka dibebaskan dengan serta merta atau didakwa di mahkahmah.

Sekian laporan saya.

Blackend Is The End

Dyers Eve