To Live Is to Die

free counters

Sabtu, 23 Julai 2011

PUKIMAK HANG


Bosan..itulah yang boleh di katakan jika di tanya tentang blog2 pro pembangkang. Maka tidak hairanlah jika rangking terbaru yang di keluarkan blog2 pro Umno telah semakin berada di atas carta...

Jika anda sentiasa mengikuti perkembangan politik semasa apa yang boleh kita simpulkan dari blog politik pro PR ialah mereka tiada isu tersendiri untuk di cetuskan melainkan hanyalah di copy n paste dari portal2 berita online seperti Malaysiakini dan Insider.
Cuba lihat contoh posting blog2 yang di beri pautan oleh Blog Abu Nawas di bawah iniDari 5 blog ini hanya Manjung Mari dan Link bloger Malaysia sahaja tidak mengulas tentas isu2 yang telah di ambil dari Malaysiakini. 3 blog yang lain semuanya mengulas perkara yang sama.
Begitu juga dengan6 blog di atas ini semuanya adalah copy n paste.. Juga berita yang sama dari 5 blog ini kecualai Cenangau.. MAE dan Naim pulak telah bertukar dari blog politik kepada blog sensasi. Kenapa? Juga berita yang sama kecuali abu Nawas tentang tahanan PSM.

Itu adalah sebahagian daripada blog2 politik yang di beri pautan oleh Abu Nawas. Apalah yang dapat di banggakan jika hanya sekadar copy n paste sahaja., Dalam masa satu jam blog2 di atas di update semuanya mebawa berita yang lebih kurang sama sahaja.

Yang menjadi persoalan lagi mengapa pula ada blog2 politik yang kini telah bertukar menjadi blog berita atau berita sensasi? Apakah sudah tidak ada idea lagi untuk menulis atau sekurang2nya untuk mengulas?

Dan satu trend lagi ialah blogger2 pro PR ini seperti terlalu taksub dengan hit tertinggi sehinggakan mereka re-update posting yang sama setiam satu jam untuk meletakkan blog mereka di atas agar di buka pembaca.

Untuk apa berbuat demikian? Blog2 yang berada di rangkin teratas juga berbuat demikian.

Lihat pula kedudukan rangkin semua blog politik yang pro BN dan PR di bawah ini :-

Dari 50 blog hanya 22 di duduki oleh bro PR dan 28 lagi di monopolis oleh pro BN malam ksedudukan teratas antara 50 blog ini juga di kuasai oleg blog pro BN.

Hanya apabila di tangga ke 43 hingga 49 sahaja blog pro PR dapat mempertahankan kedudukan berturut2 dari terus di malukan oleh blog pro BN. (DENGAN BANGGA DAN SOMBONG SERTA ANGKUHNYA BLOG ABU NAWAS BERADA DI TANGGA KE 47..fuhhh sakit hati gila puak2 Yusni Mat Piah kah kah kah)

Mengapa pembaca memalingkan bacaan mereka kepada blog pro BN? Ini adalah kerana blog2 pro BN tidak mencedok sumber mereka dari portal2 untuk di jadikan bahan. Sama ada benda yang mereka tulis itu dalam bentuk fitnah atau apa saja tetapi pembaca mahukan sumber maklumat yang tidak boleh di dapati dari mana2 portal berita online.

Mengapa blogger pro PR jadi begitu? hanya blogger yang ada jawapannya kerana susah senang blogger tiada siapa yang tahu. Berjaga hingga jam 4 pagi hanya untuk mencari berita bukan perkara yang semua orang boleh buat. tak payahlah Abu Nawas nak cerita kat sini biarlah mereka2 yang kini sedang bersenang lenang dengan hasil pengorbanan blogger bila mati nanti menjadi anjing kurap.

Maka pada malam ini (23/7) sekali lagi para blogger berjumpa. Sesuatu metilah di lakukan untuk mengembalikan kegemilangan blog pro PR. Pertemuan kali ini adalah di harapkan tidak lagi di tanam janji2 manis oleh anjing anjing parti politik seperti yang telah belaku sebelum ini.

Sekiranya para blogger terus saja di hambakan diri mereka dengan segala pembohongan anjing anjing politik ini maka para blogger akan terus di hina seperti babi dan anjing kurap.

Oleh itu Abu Nawas berharap perjumpaan malam ini akan terus memacu blogger2 untuk menyuarakan suara rakyat bukan suara anjing anjing politik yang hanya pandai berjanji tapi semuanya pembohong dan temberang.

Kalau ada anjing2 politik yang hadir pada malam ini dan cuba hendak berjanji kepada blogger Abu Nawas mohon kepada semua rakan2 blogger yang hadir pada malam ini katakan padanya yang Abu Nawas kata "Oiii anjing politik hang dok temberang apa..PUKIMAK HANG" Jangan malu dan segan katakan PUKIMAK HANG kepada anjing2 politik yang nak buat janji itu. Katakan yang Abu Nawas kata.

Blackend Is The End

Dyers Eve