To Live Is to Die

free counters

Rabu, 10 Ogos 2011

ISU GEREJA DAN JAIS : PADERI HO KINI DI TAHAN JAIS

Paderi yang terlibat di dalam di dalam serbuan Jais di sebuah gereja tempoh hari kini dalam tahanan pihak berkuasa. Penahanan itu adalah di sebabkan jubah paderi yang di pakainya di percayai boleh di gunakan untuk memerangai yang di pertuan agung...

Jais atau lebih di kenali sebagai Mat Jais iaitu penyanyi popular di tahun 60an telah menemui bahan bukti tersebut di dalam sebuah tong sampah di be;akang gereja terbabit. Menurut isteri Mat jais dengan penemuan jubah paderi itu maka sahlah paderi itu tidak lagi mempunyai jubah kerana jubahnya hanyalah ada sehelai sahaja.
Kah kah kah..ini lama punya idea. Orang putih sudah guna ini idea dulu lagi. Orang putih bakar kampung lepas tu tuduh komunis yang bakar. Orang putih bunuh orang melayu lepas tu kata komunis yang bunuh orang melayu.

Ramai orang melayu percaya orang putih punya kelentong sebab tu Umno masuk kampung cakap ini orang putih banyak baik. Jangan sokong komunis sebab komunis jahat dan suka bunuh orang kampung.

Lepas orang putih balik dia punya negeri, umno pulak ambik alih orang putih punya kelentong. Ini salah satu umno punya kelentong. Depa sendiri tulis lepas tu depa kata gereja yang tulis. Hanya orang bodoh saja yang masih percaya tektik yang macam ni.

Blackend Is The End

Dyers Eve