To Live Is to Die

free counters

Rabu, 10 Ogos 2011

LAGI REMAJA DI TAHAN MAJLIS AGAMA KERANA BERBUKA PUASA DI GEREJA BUKIT MERTAJAM


Sepasang remaja Islam kemarin telah di dapati berbuka puasa di sebuah gereja yang terletak di hadapan hospital bukit mertajam.

Menurut seorang jururawat pelatih yang kebetulan lalu di hadapan gereja tersebut, beliau mendapati 2 remaja tersebut telah makan di restoran mamak yang terletak di sebelah gereja tersebut..

Jururawat yang tidak berpuasa kerana kedatangan haid itu terus berlari ke pejabat agama yang juga terletak tidak jauh dari situ untuk melaporkan kejadian itu kepada pegawai pejabat agama yang kebetulan sedang OT pada petang kemarin.

Setelah mendengar cerita yang amat tragis dari jururawat pelatih tersebut, pegawai pejabat agama itu tidak membuang masa dan terus ke kedai mamak di sebelah gereja itu untuk berjumpa dengan remaja tersebut agar berhenti dari berbuka puasa kerana berbuka puasa di sebelah gereja adalah haram.

Kah kah kah..ini fatwa keluaran terbaru. Tak boleh berbuka puasa di gereja sebab nanti kena tangkap. Habis tu nak bukak posa kat mana?

Ini semua cerita nak perbodohkan orang melayu. Ini cerita nak kasitau sama orang bukan Islam, bahawa ini islam banyak susah ooo. Itu tak boleh ini tak boleh.

Guan Eng kasi duit RM100 pada orang tua tak boleh ambil sebab itu duit haram... Gereja kasi bantuan sama orang miskin pun tak boleh sebab nanti jadi murtad.

Yang boleh adalah pasang banner sepanjang jalan cakap "Zakat itu satu kewajiban". Orang miskin nak mampus atau takmakan apa pejabat zakat peduli.

Bikin masjid besaq besaq lepas tu kutip duit banyak2 tapi orang miskin dok sebelah masjid satu sen pun masjid tak huloq. duit masjid hanyalah untuk pak pak ostad. Taruh dalam sampul kasi sama Pak Ostad.

Apa pak ostad peduli kalau ada orang tak makan kat sebelah masjid tu, yang penting pak ostad mau hidup mewah dan boleh pakai kereta besaq.

Pi mampuih la dengan waran tangkap tu. Selama ni ada pejabat agama peduli dengan kemiskinan. Selama ini ada ka pejabat agama ambik tau ada orang tak mampu hantaq anak dia pi sekolah keran tak ada duit.

Kepala butuh hang mufti selangor, pukimak hang Hassan ali, kalau tak mau kasi gereja bantu kasi la duit gaji hangpa yang berpuluh ribu tu pada 12 orang yang pi gereja sebab nak dapatkan bantuan tu.

Blackend Is The End

Dyers Eve