To Live Is to Die

free counters

Jumaat, 2 September 2011

BLOGGER ABU NAWAS AKHIRNYA DI BEBASKAN DARI TAHANAN ISA JAM 2.55PTG TADI


Blogger Abu Nawas hari ini telah di bebaskan daripada tahanan ISA setelah 3 minggu di tahan di bawah akta itu di atas kesalahan yang berbagai. Menurut menteri dalam negeri Somalia, Abu Nawas di bebaskan setelah bertaubat di hadapan para pak ostad yang di hantar untuk memberi tazkirah kepadanya sewaktu di dalam tahanan.

Abu Nawas yang di temui di luar pintu penjara bawah tanah negara Somalia berkata kini dia telah bertaubat dan tidak akan memaki hamun umno dan Berahim Ali lagi. Berhubung dengan itu satu majilis taubat akan di adakan di perkarangan Tugu Negara pada petang esok sebagai simbolik kepada taubat nasuha kerana selama ini suka membawa cerita komunis.

Beberapa ekor anjing anjing yang juga peminat setia blog Abu Nawas seperti Lebai Zan, Mat sopi. Ostad Dajaiudin dan beberapa ekor anjing anjing kurap telah di lihat menyambut Abu Nawas. Menurut seekor anjing yang bernama Sopi Anjing mereka amat mengalu alukan pembebasan Abu Nawas kerana sudah 3 minggu mereka rasa sunyi kerana Abu Nawas tidak mengutuk mereka.

Turut kelihatan juga ialah Berahim Ali dan beberapa pengikutnya yang telah mencatat sejarah sebagai pelari paling pantas ketika himpunan Bersih hari itu. Berahim yang kelihatan amat gembira dengan pembebasan Abu Nawas telah di khabarkan akan membuat satu majlis kesyukuran di Pasir Mas pada minggu hadapan. Majlis ini juga ada sebagai tanda selamat tinggal kepada penduduk Pasir Mas kerana tak lama lagi beliau akan menjadi orang yang Perkasa sepenuh masa setelah 100% akan kalah dalam PRU akan datang nanti.

Kah kah kah.. Ostad Abu Nawas dah kembali kah kah kah...ada yang dah mula susah hati kah kah kah.....


Blackend Is The End

Dyers Eve