To Live Is to Die

free counters

Selasa, 13 September 2011

SENARAI NAMA BLOGGER DALAM PERHATIAN BUKIT AMAN


Dua tiga hari ni malas betui nak update blog. Maklumlah sejak PM dah iktiraf yang komunis baru tu baik maka rasanya tak perlu lagilah aku nak cari cerita2 atau nak bagitau dalam blog ni kata komunis tu tak jahat,

Tapi aku sedih jugak bila PM kata komunis lama tu jahat. Bukan sedih sebab dia kata kat komunis jahat tapi sedih sebab bapak PM kawan dengan komunis lama. Nasib baik bapa dia tak kena tembak masa dok kawan dengan komunis lama dulu.

Bukan senang jugak nak cari bahan untuk di masukan kedalam blog. Dah jumpak bahan nak kena tulis pulak... dah tulis SB baca pulak.. bila SB baca nama abu Nawas pun depa tulis kat whiteboard Bukit Aman..bila nama dah di tulis di Bukit Aman maka tunggu masa sajalah nak berehat di Bukit Aman.

Macam nilah nasib blogger2 jahat macam Abu Nawas ni. Tak semudah hidup pak pak ustad yang maki hamun orang dalam masjid. Lepas maki, orang jamu makan lagi..lepas tu bila salam dapat sampul..dalam sampun ada gambaq agung.. belum sempat sampai rumah pak ustad singgah kedai makan sebab nak melantak lagi.. bab harga makan jangan risau nanti anak murid pak ustad tolong bayaqkan.

Balik rumah pak ustad boleh dok melepak sambil hayun rokok...esok pagi lepas sembahyang subuh pak ustad dah siap sedia nak pi baca khutbbah jumaat pulak..yang ni kira part time seminggu sekali... lepas la bayaq duit hutang TV plasma yang bini pak ustad baru beli.

Ermmm,,, mungkin lepas ni abu Nawas pun nak jadi pak ustad jugaklah.. Sebulan kalau boleh buat koleksi sampul dalam 25 cukup la. Kalau dalam sampul ada RM100.00 kali dengan 25 dah RM2,500.00 tu..itu belum kira part time baca khutbah lagi.

Tapi pikiaq2 abu Nawas tak sesuai jadi Pak Ustad sebab Abu Nawas ni belajaq sekolah atap saja, dah la sekolah atap sampai dargah 3 Abu Nawas dah berhenti sebab Abu Nawas frust dengan sorang cikgu pompuan yang menolak cinta abu Nawas kerana kononnya Abu Nawas ni budak kecik lagi....

Ishh... senang2 masuk lokaplah..tapi dok tunggu Pak Lebai Zan saman Abu Nawas sampai sekzrang dia tak berani nak saman. Nak tunggu dia mai tumbuk Abu Nawas, sampai mampuih Abu Nawas tau dia tak tumbuk punya sebab dia memang pengecut nak mampuih...

Tak palah Abu Nawas tulis blog sajalah kot... mana nak tau kot2 nanti Abu Nawas boleh masuk lokap...boleh lepak dengan Din Binjai sekali kah kah kah

Blackend Is The End

Dyers Eve