To Live Is to Die

free counters

Ahad, 27 November 2011

SKANDAL PENCERAMAH UMNO DENGAN GADIS BERNAMA SATIYAH TARMIZI


Seorang bapa dari kampung Titi Serong Parit Buntar hari ini telah membuat laporan kepada yang nama anak perempuannya Satiyah telah di gunakan oleh seorang pakar pemikir umno dalam ucapannya kemarin.

Menurut Encik Tarmizi Mat Jam Citizen beliau merasa kesal bila nama anaknya yang tidak ada kena mengena dengan Umno telah digunakan sewenang2nya oleh pemikir yang bernama Syed Ali Taufiq seperti laporan di bawah ini..
Kah kah kah... benda apa yang Pak Syed Ali ni dok temberang orang umno. Orang umno tau ka apa maksud Wasatiyah tu? Dengaq macam askar wataniah la pulak.

Kenapa guna istilah wasatiyah? Ini mesti nak tipu makcik2 umno kata umno ni Islamik sebab dok guna istilah arab.

Apa pasal dok cerita tutup mata lempar batu kat orang umno. Mau sambung Abang Najib punya haji ka sebab bikin haji tapi tak melontar batu..

Apa yang Pak Syed ni dok cerita kat orang umno pasai Ibnu Tamiyyah... Nanti orang umno dengaq dia ingat orang lain dah melontaq depa dah tak payah kah kah kah.

Nanti kalau Makcik umno balik tanya laki dia sapa dia Ibnu Tamiyyah, laki dia nak jawab apa la pulak. Mana la laki makcik umno nak kenak ibnu Tamiyyah...kalau nama2 maharaja depa macam Hendry Gurney depa tau la.

Apa pulak maksud Pak Syed tentang pelampau...siapa yang melampau tu? Majikan yang rogol bibik ka? Ketua Menteri yang rogol budak 15 tahun ka? Atau yang melampau tu orang tua jahat kawin dengan artis belanja sampai 15 juta...kah kah kah

Blackend Is The End

Dyers Eve