To Live Is to Die

free counters

Isnin, 12 Disember 2011

GAMBAR SEKSI AMANDA IMANI DI AMBIL OLEH BEKAS TEMAN LELAKINYAAmanda Imani hari ini telah mengaku yang beliau sebenarnya di tipu oleh bekas teman lelakinya yang sebenarnya sudah punya pacar.

Menurutnya sebelum ini teman lelakinya itu telah menipu statusnya di dalam borang permohonan untuk menjadi balaknya.

Dalam satu kejadian yang lain pulak seorang menteri telah memberi amaran kepada orang miskin supaya jangan menipu untuk dapatkan duit RM500 yang akan di berikan oleh kerajaan kepada mereka.

Mereka tak usah risau kerana RM500 itu tetap di berikan kepada mereka yang benar2 layak. Adalah di risaukan ialah ditakuti ada yang tak sepatutnya turut isi borang tersebut untuk ambil duit itu membeli makan anjing mereka.
Wauuu..kerajaan Umno kasi RM500 pada orang miskin... Sudah pasti lepas ni orang miskin akan hidup mewah sampai mampus sebab dapat RM500.00.

Mana nak cari kerajaan macam Umno yang perihatin dengan orang miskin. Sudah pasti selepas ini semua masalah orang miskin akan selesai bila dah dapat 500.00.

Bergembiralah orang miskin selepas ini kerana tak perlu susah payah lagi mencari rezeki siang dan malam. Pergi mampus dengan akta gaji minima sebab orang miskin sudah dapat duit cash dari kerajaan.

TV3 pun kena stop rancangan Bersamamu sebab orang miskin semua sudah dapat 500.00.

Inilah namanya negara kebajikan. Kebajikan kepala hotak dia. Opss maaf terkasar...bukan kepala hotak tapi kepala butuh.

Apa yang boleh di buat dengan RM500? Masalah apa yang boleh di selesaikan dengan 500.00. Berapa lama boleh selesai masalah dengan 500.00

Orang miskin tak perlukan duit 500 ataupun 5000 tapi orang miskin perlukan wang itu di gunakan kerajaan untuk kebajikan mereka. Gunalah 500 duit untuk orang miskin itu untuk selesaikan masalah orang miskin tapi bukan bagi 500 itu cash kepada orang miskin.

Orang miskin selama ini tak pernah ambil kisah berapa banyak gaji pak menteri kerana orang miskin yang bersetuju dengan gaji pak menteri walau banyak mana pun bila mereka mengundi Pak menteri.

Orang miskin tetap berbanting tulang untuk mencari rezeki sendiri walaupun terpaksa berhutang sana sini demi sesuap nasik anak2 di rumah.

Orang miskin kerja di kilang dengan gaji 100 kali ganda rendahnya dari gaji pak menteri. Orang miskin di tindas oleh majikan yang direstui oleh pemerintah.

Jika 500 itu adalah penyelesai kepada masalah maka masalah yang selesai hanyalah makanan sebulan untuk anjing pak menteri sahaja...itu pun mungkin tak cukup....

Hinanya orang miskin umpama anjing Pak Menteri sahaja...

Blackend Is The End

Dyers Eve