To Live Is to Die

free counters

Sabtu, 24 Disember 2011

RAJA BODOH MACAM BABI DAN ANJING


Raja ini bodoh..raja ini bodoh kerana di perbodohkan... di suruh buat itu kena buat di suruh buat ini pun kena buat..

Mengapa di gelar raja kalau bodoh dah kena jadi pak turut pada bukan raja? Lebih baik di panggil hamba bukan raja.

Inilah yang terjadi kepada pengantin baru yang di gelar raja sehari. Pengantin baru selalu saja di perbodohkan oleh jurugambar. Jurugambar suruh buat apa pun depa kena buat.

Jurugambar suruh menonggeng depa menonggeng, jurugambar suruh cium depa cium. Nasib baik jurugambar tak suruh depa merton depan jurugambar kalau tak yang tu pun raja sehari ni kena buat.

Tapi sebenarnya bukan saja raja sehari yang kena perbodoh malah rakyat pun setiap hari di perbodohkan oleh orang orang politik.

Orang politik tak kira mana parti pun sering memperbodohkan rakyat demi poket mereka. Maki sana maki sini tapi sebenaqnya depa sedang memperbodohkan rakyat.

Orang itu kafir orang ini sesat, parti itu berjuang melayu parti ini berjuang islam tapi yang sebenarnya semuanya temberang saja.

Macam pernah Abu Nawas tulis waktu isu si Hasan ali mula nak panas bahawa anjing anjing politik ni sebenarnya sedang mahu menipu rakyat.

Maka hari ini terbukti lagi kenyataan Abu Nawas itu adalah benar.
Ini bukan pakar motivasi tapi ini pakar kelentong rakyat. Mula2 dia rasa orang akan sokong dia bila dia berlagak hero dengan memaki hamun ugama orang lain tapi bila dia sedaq yang perbuata dia itu menyebabkan dia semakin merudum maka hari ini dia tarik balik pulak kenyataannya.

Itu baru sebut negara kebajikan belum lagi di sebut negara komunis atau sosialis. Kalau "negara kebajikan pun mangkok hayun ni tak paham, apa yang anda boleh harapkan pemahaman dia ni tentang konsep negara sosialis. Makin bercelarulah jadinya.

Ini sebahagian bukti bahawa rakyat kini sedang berhadapan dengan kejahatan orang orang politik. Jassan Ali ini tidak keseorangan dalam Pas untuk meruntuhkan kerajaan Selangor dan P.Pinang.

Dengan tipu helah mereka yang kononnya anti cina dan orang bukan Islam, golongan ini akan berterusan untuk menjatuhkan kerajaan pilihan rakyat melalui dalaman Pas.

Rakyat mesti menolak Hasan Ali dan kumpulannya jika mereka2 ini menjadi calon dalam PRU nanti. Mereka ini sedang menipu rakyat dengan helah ugama, bangsa dan raja raja.

Pas jangan cuba nak selindung segala kejahatan Hassan Ali dengan kenyataan Hassan Ali ini. Pas jangan dok lupa yang Mustaffa Ali telah kata bahawa si Hassan ali ini telah berkautim dengan umno di sebuah hotel pada bulan puasa yang lepas.Pergi mampuslah orang orang politik yang nak menipu rakyat...

Blackend Is The End

Dyers Eve