Blackend Is The End

Isnin, 10 Januari 2011

Pejuang Kemerdekaan Perlukan Perhatian Anda Semua.

DARI BLOG BEKAS PERAJURIT SEJATI TANAHAIR



Dikamar sepi yang serba kekurangan dan rumah usang warisan keluarga isterinya lelaki ini terbaring tidak bermaya.Abdullah Hashim@Tahir@Penghulu,bekas pejuang Rejimen Ke-10 TPRM(Tentera Pembebasan Rakyat Malaya) menghabiskan hari-harinya menanggung sakit didalam perut dan lelah.suaranya kian lemah,perlahan dan terputus-putus disamping ingatannya kian kabur.sesungguhnya kesihatan beliau kian merudum berbanding sebelum bulan Ramadhan tahun lalu ketika mengziarahinya pada PADA .JANUARI 2011.


Tahir atau lebih dikenali oleh kawan-kawan Rejimen Ke-10 sebagai Penghulu adalah seorang kader veteran yang amat dihormati oleh para perajurit. Beliau pulang ke kampung halamannya selepas Rejimen Ke-10 memberhentikan perjuangan bersenjata selaras dengan perjanjian perdamaian 3 pihak antara Kerajaan Malaysia, Kerajaan Diraja Thailand dan Parti Komunis Malaya yang ditandatangani di Hadyai pada 2 Disember 1989.

Penghargaan malah catatan sejarah hanya di juruskan kepada UMNO (dan pemimpinnya) seolah-olah hanya UMNO-Perikatan-Barisan Nasional sahaja yang menyumbang kepada kemerdekaan tanahaiar.


Hari ini, Pak Syed Hamid Ali(adik Bongsu Syed Husin Ali),Bung Hassan Karim,Pak Sanusi Abas dan Bung Tajudin Ramli sempat mengziarahi seorang pejuang yang sedang terlantar keuzuran di Kg.Bangau Tanjung Temerloh.Pejuang tersebut merupakan salah seorang anggota Rejimen Ke-10 Tentera Pembebasan Malaya,PKM yang memilih untuk kembali ke tanahair berikutan Perjanjian Damai Tahun 1989 dahulu.


Pak Abdullah Ibrahim yang juga dikenali dengan nama Tahir dan Penghulu sekarang ini sedang keuzuran terlantar di teratak usang milik keluarga isteri beliau.Anak Semantan yang berjiwa kental ini lahir di Kg.Tualang Temerloh memilih menyertai perjuangan bersenjata Rejimen Ke-10 didalam usia 18 tahun.


Semangat untuk merdeka dan menghalau penjajah British serta kesedaran politik yang mendalam mendorong beliau memilih perjuangan bersenjata.Kebenciannya yang membuak akan penjajahan membuatkan beliau tanpa tangguh mempertaruhkan nyawanya bergerila di hutan belantara.

Beliau menyertai long march Rejimen Ke-10 ke sempadan Thailand bersama denganAbdullah CD dan sahabat-sahabatnya yang lain;atas nama perjuangan beliau memilih berkelana ke negeri orang lain dari memilih berputih mata tunduk kepada penjajah.


Tahir telah menyumbang seluruh usia mudanya kepada perjuangan yang beliau yakini;lebih 40 tahun-sebahagian besar dari usianya-untuk perjuangan membebaskan bangsa dan tanahairnya dari cengkaman British.

Dan lelaki ini tidak pernah menyesali pilihan yang diambilnya.Dalam keuzuran dengan suara yang perlahan tapi tegas,beliau menyebut bahawa beliau tidak pernah kesal dengan perjuangannya.Saya mengesani kekukuhan semangat dan kekentalan hatinya yang saya kira kukuh-kejap bersemangat untuk berjuang.

Pak Abdullah Ibrahim atau Penghulu hari ini hanya mampu terbaring di rumah sahaja dengan di temani seekor kucing comel yang setia berbaring sepanjang waktu di sisinya.Beliau mengidap sakit pasang atau mempasang,ulu ari-arinya bengkak.Tubuhnya kini kurus jangkung tanpa daging namun matanya tetap bercahaya dan tajam.

Pejuang ini hidup didalam kedaifan tetapi masih bersemangat kental.


Kepada individu atau mana-mana pihak,para dermawan yang ingin memberikan sumbangan buat pejuang Revolusi Tanah air dalam menghadapi penderitaan dalam menghabiskan sisa - sisa hidup yang masih kental berjuang menentang penjajah British dan Penjajah UMNO dan Barisan Nasional sila bank-in Sumbangan anda ke Tabung Simpati Blogger Pembela Rakyat akaun Hong Leong Bank Kami bernombor : 14651 - 040 - 288(Azalli) atau melalui akaun paypal di laman blog pejuang pro demokrasi di sebelah kiri side bar .hanya RM 1 sumbangan ikhlas anda mampu meringankan penderitaan mereka.Bantu lah bekas pejuang - pejuang Revolusi mereka,kalau tak kita siapa lagi?

VIDEO BOGEL DI ISTANA THAILAND

Wah sekarang ni hebat betul Wikileaks ni. semua cerita dia tau.. Sampai warna seluaq dalam bibik yang di robek oleh Ngah pun dia tau. Ini lagi satu pendedahan Wikileaks pasai orang besaq besaq jugak. Tapi masalahnya dia tulis orang putih, macam mana aku nak faham sebab aku ni macam SUcK Kusrin Binawe jugak tak reti orang putih....

Tapi tak pa, untuk tidak menghampakan hangpa semua aku pi jumpak SUcK Kusrin semalam untuk terjemahkan berita ni dalam bahasa ketuanan melayu kah kah kah

lepas ni kalau ada sapa2 nak suruh terjemah mai la cari aku...tapi aku terjemah bab mencarut saja..kalau bab lain hangpa pi cari SUcK Kusrin Binawe

Kalau nak lagi best punya cerita cuba click SINI

Wikileaks: Thai Crown Prince Maha Vajiralongkorn dog's birthday with naked Princess Srirasmi

Wikileaks: Hari jadi Tengku Mahkota Thai anjing Maha Vajiralongkorn dengan Princess Srirasmi bogel

On September 19, 2009, the King of Thailand, Bhumibol Adulyadej, aged 81, was admitted to hospital.

Pada 19 September, 2009, Raja Thailand, Bhumibol Adulyadej, berumur 81, dimasukkan ke hospital.

The heir apparent, Crown Prince Maha Vajiralongkorn, is poorly regarded in Thailand and the succession has clouded the brows of not only the Thai political elite, but the Thai people, who believe a period of substantial instability will follow the King's death (the King remains in hospital at the time of writing).

Bakal pemimpin, Tengku Mahkota Maha Vajiralongkorn, dengan teruk dianggap di Thailand dan penggantian telah mengawan dahi bukan sahaja elit politik Thai, tetapi rakyat Thai, yang percaya suatu tempoh ketidakstabilan cukup banyak akan menyusul kemangkatan Raja (Raja kekal di hospital pada masa menulis).

In Thailand, criticism of the Royal family is aggressively suppressed though the country's lese majeste laws. Censorship in the form of criminal sanctions, internet filtering, and economic, postal and other forms of censorship are all used to prevent just criticism.

Di Thailand, kritikan keluarga Diraja dengan agresif ditindas walaupun negara lese majeste undang-undang. Penapisan dalam bentuk sekatan-sekatan jenayah, penapisan internet , dan ekonomi, pos dan borang-borang lain penapisan semua ialah gunakan untuk menghalang hanya kritikan.

This leaked home video, commissioned to document the birthday party of the Crown Prince's dog, shows a decadent feast in celebration of the animal. It is attended by servants and the Crown Princess, who appears naked throughout, and who appears to be expected to act in a sycophantic manner.

Ini bocor video rumah, menugaskan untuk mendokumen majlis harijadi anjing Tengku Mahkota, menunjukkan satu jamuan merosot dalam sambutan binatang. Ia dihadiri oleh pekerja-pekerja dan Crown Princess, yang muncul bogel sepanjang , dan yang muncul untuk dijangka beraksi dalam satu cara mengampu.

The video spread underground among the well connected in Thailand earlier this year at which time extracts also appeared on a couple of non-Thai file sites, all of which, as far we can determine, have now been eliminated.
Penyebaran video bawah tanah antara bertalian rapat dengan orang ternama di Thailand awal tahun ini di mana masa mengambil juga muncul pada beberapa tidak Thai tempat-tempat fail, yang mana kesemuanya, sejauh kami boleh menentukan, mempunyai kini pernah disingkirkan.

On 12 November 2009, a home video was released to Wikileaks showing Vajiralongkorn and a topless Princess Srirasmi celebrating the birthday of the Prince's poodle dog. Part of this video was broadcast on the 'Foreign Correspondent' programme on the Australian government's ABC TV channel on 13 April 2010, as part of a half-hour documentary critical of the Royal family of Thailand.
Pada 12 November 2009, satu video rumah telah dibebaskan kepada Wikileaks menunjukkan Vajiralongkorn dan Princess Srirasmi dedah dada meraikan hari jadi anjing anjing poodle Prince. Bahagian video ini telah disiarkan pada 'Pemberita Asing' program pada saluran TV ABC kerajaan Australia pada 13 April 2010, sebagai sebahagian daripada dokumentari setengah jam kritikal keluarga Diraja Thailand.

In a diplomatic cable leaked by WikiLeaks, senior Singaporean foreign ministry official Bilahari Kausikan asserted that Vajiralongkorn has a gambling habit which was partly funded by now exiled former prime minister Thaksin Shinawatra.
Dalam satu kabel diplomatik dibocorkan oleh WikiLeaks, kementerian luar negeri Singapura kanan Bilahari Kausikan rasmi menyatakan Vajiralongkorn itu telah tabiat perjudian yang mana sebahagiannya dibiayai pada ketika ini dibuang negeri bekas perdana menteri Thaksin Shinawatra.



video
Warning: video may contain obscene material. Watch at own risk.
Amaran: video boleh mengandungi bahan lucah. Jam tangan pada risiko sendiri.

KISAH KEMATIAN BRUCE LEE YANG MENYAYAT HATI


Berbagai cerita kita dengar tentang kisah kematian Lagenda Kung Fu Bruce Lee. Rupa2nya di sebalik kisah itu pembunuh yang sebenar Bruce ialah kawan aku si iaitu seorang Laksamana di Bukit Bintang.

Khabarnya kawan aku ni mendapat ilmu persilatan apabila dia telah mencuri teropong, tikar terbang dan harmonika milik Do Re Mi ketika do Re Mi sedang lepak di kedai mamak.

15 ni aku nak pi jumpak dia kat KL untuk mintak teropong. Aku suka sekodeng jadi mudah la aku nak sekodeng kalau ada teropong..kah kah kah

Cuba baca kisah Laksamana ni bunuh Bruce Lee dalam blog dia..... Isshhh dasyat betui la laksamana pun ada blog..keh keh keh click di sini KISAH BRUCE LEE

BERITA DARI INDONESIA : GAMBAR 46 ORANG GANGSTER YANG PERGI KE INDONESIA MENCARI AMAH


Gambar ini di ambil oleh seorang paparazi upahan Abu Nawas ketika mereka ini sedang berjalan di pekan Jawa untuk mencari bibik untuk datang bekerja di Malaysia. Mata mamat ni terpaksa di padamkan kerana dirinya tidak mahu di kenali kerana dia sedang di cari oleh orang yang bersemangat nombor 46 kerana kononnya mamat ini telah membakar jambatan untuk orang kampung ke pejabat umno.

Adalah tidak di ketahui apa yang terjadi selepas gambar ini di ambil. Menurut sms yang Abu Nawas terima mamat ini telah di saman kerana membuang puting rokok Surya di merata2.

CLICK DI SINI UNTUK BERITA LAGI SENSASI

To Live Is to Die

free counters

Eye of the Beholder

Dyers Eve