To Live Is to Die

free counters

Khamis, 20 Januari 2011

SENDIRI TENGOK SENDIRI ULAS SENDIRI ISTIFAR. JANGAN SENDIRI PAK CHU CENG SUDAH

.

TERKINI HASAN LAGI SAHIH : ADUN Merlimau meninggal dunia


ADUN Merlimau Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan meninggal dunia pada jam 8.10 malam ini di Hospital Putra, Melaka selepas mengalami serangan jantung sejak semalam.

Perkara itu disahkan Ahli parlimen Jasin Datuk Ahmad Hamzah.

Beliau merupakan antara pemimpin BN yang berada di hospital berkenaan sejak tengahari.

Kematian Mohd Hidhir bakal menyebabkan pilihan raya kecil ke-15 diadakan sejak pilihan raya umum 2008..

LELAKI BERPESTA SEXS DENGAN 2,500 WANITA


Ini berita sexs sebab hari ini ramai orang suka baca berita sexs. Ini cerita pasai seorang lelaki yang telah di beritakan telah meniduri seramai 2,500wanita. wah ini bermakna jika dia tidur dengan wanita itu seorang sehari maka dia memerlukan 7 tahun untuk menghabiskannya.

hebat hebat....

.......................................................................

Raja penipu tiduri 2,500 wanita

LONDON – Seorang penipu di Britain, Paul Bint, 48, mendakwa dia memperoleh lebih £2 juta (RM9.4 juta) milik sejumlah wanita yang diperdayakannya untuk membeli kereta sport, barangan kemas serta tinggal di hotel-hotel mewah, lapor sebuah akhbar semalam.

Digelar raja penipu kerana kelicikannya, Bint, 48, turut meniduri 2,500 wanita dengan menyamar sebagai seorang perunding hospital, peguam dan eksekutif bank untuk menggoda dan membawa mereka ke ranjang.

“Saya juga pernah menjalin hubungan dengan 10 wanita sekali gus dan menggunakan identiti berbeza apabila bersama mereka,” katanya.

Lelaki itu memiliki rekod jenayah seawal usia 15 tahun tetapi menyedari dia pandai menipu selepas mencuri sebuah stetoskop ketika berusia 21 tahun untuk menyamar sebagai seorang doktor di beberapa wad hospital.

Bagi mengelak disyaki oleh mangsanya, Bint banyak membaca buku mengenai pelbagai kerjaya selain memiliki daya ingatan yang baik.

Dia yang dibebaskan setelah separuh jalan menjalani hukuman penjara tiga tahun beberapa hari lalu bagaimanapun, berikrar untuk tidak lagi menipu dan mahu menjalani kehidupan berlandaskan undang-undang. – Agensi

WARGA EMAS HIDUP KEMBALI SETELAH DI KAFAN

Seorang warga emas yang telah meninggal dunia tiba-tiba hidup semula apabila mayatnya hendak di tanak di sebuah ladam limau hari ini.... kah kah kah ini bukan beritanya tapi beritanya di bawah ni...


ADUN MERLIMAU BELUM MATI .


Petang ni bila aku online banyak blog termasuk blog umno dok cerita pasai Adun Merlimau mati..kah kah kah.. aku bukak Malaysiakini tapi tak cerita pun yang ada adun ni mati cuma cerita kritikal saja (update jam 4.45ptg).

La ni nyawa wakil rakyat semuanya dalam bahaya..semua orang dok tunggu depa mati saja kah kah kah.. maklumlah la ni PR dah menang 8 dan BN 5 jadi BN perlukan 3 lagi untuk menyamakan kedudukan.

Kalau di Tenang BN menang maka PR masih mendahului lagi 2 kerusi. Jika jadi pilihanraya di Pelabuhan Kelang dan PKR mampu mempertahankan kerusi itu maka kedudukan akan menjadi PR 9 dan BN 6. Ini bermakna BN ketinggalan semula kepada PR 3 kerusi.

Maknanya BN masih memerlukan lagi 3 wakil rakyat mati. Itu pun kalau 3 kerusi yang kematian wakil rakyat tu di menangi BN kalau ada kerusi yang kalah maka kematian wakil rakyat masih terus di perlukan untuk menyamakan kedudukan antara BN dan PR kah kah kah.

Maka dengan ini semua wakil rakyat silalah bersiap sedia untuk mati..kerana kematian anda amat di nanti nantikan oleh UMNO/BN..keh keh keh.

.............................................................................

ADUN Merlimau kritikal selepas serangan jantung- MALAYSIAKINI

ADUN Merlimau Datuk Mohamad Hidhir Abu Hassan berada dalam keadaan kritikal selepas mengalami serangan jantung sejak semalam.


Ahli parlimen Jasin Datuk Ahmad Hamzah berkata, Mohamad Hidhir, 54, kini menerima rawatan di Hospital Putra, Melaka.

Ahmad turut menafikan satu kiriman SMS berita dihantar Utusan Malaysia hari ini yang menyatakan Mohamad Hidhir telah meninggal dunia.

Beberapa orang wakil rakyat BN kini turut berada di hospital berkenaan, termasuk ketua menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam.

Mohd Ali berkata, beliau mendapati Mohamad Hidhir berada dalam keadaan koma sewaktu melawat ADUN berkenaan.

"Sewaktu menziarahi beliau sebentar tadi bersama beberapa anggota Exco negeri, beliau berada dalam keadaan koma dan bernafas menggunakan alat sokongan mesin," katanya kepada pemberita di Hospital Putra di Melaka pada petang ini.

Sehubungan itu, beliau meminta pihak media agar tidak membuat spekulasi mengenai kedudukan terkini Mohamad Hidhir.

Mohd Ali berkata, terdapat laporan berita portal media mengatakan bahawa Pengerusi Jawatankuasa Pertanian dan Pembangunan Desa negeri itu telah meninggal dunia.

Mohamad Hidhir dilaporkan dimasukkan ke hospital itu pada minggu lepas bagi menjalani pembedahan membersihkan arteri yang tersumbat pada 13 Jan lalu.

Beliau pada mulanya ke hospital itu untuk mendapat rawatan mengenai ketidak selesaan perutnya sejak kembali dari Taiwan pada 10 Januari lepas, dan ujian mendapati arterinya tersumbat.

CINA DAP SELANGOR PEROSAK ANAK MELAYU..CELAKA PUNYA CINA DAP SELANGOR


Sejak PR memerintah Selangor ni cina semakin melampau. Kalau umno perintah dulu satu kedai arak pun tak dak tapi bila dapat kat DAP depa bukak kilang Carlsberg kat Shah Alam.

Sejak PR memerintah Selangor habis anak melayu lingkup sebab dok menterkedarah ayaq arak. Sebelum ni ayaq arak pun depa tak tau benda apa. Masa umno perintah dulu budak2 melayu semuanya minum ayaq zam zam saja.

Ini semuanya pasai cina cina DAP dan PKR pi bukak kilang arak kat Selangor. Cuba hangpa tengok muka muka cina yang jadi AJK kilang Carlsberg kat bawah ni.

Cina DAP kat bawah ni memang celaka, cibai, lancau, pukimak, anak haram... Cina cina DAP kat bawah ni yang merosakkan budak melayu sejak tahun 2008.

Jom kita maki cina DAP kat bawah ni.... Jumpak depa kita ludah...kalau cina DAP kat bawah ni mati jom kita kencing atas kuboq depa..


CINA DAP YANG MENJADI
AHLI LEMBAGA PENGARAH KILANG ARAK
CARLSBERG MALAYSIAMr Lim Naquiyuddin
Jen (B) Tan Ah Ghazali
Mr Tan Chong Asmat Kamaludin

Mr Tan Ng Ali Jantan

KISAH ABDULLAH CD MELUCUTKAN GARI DENGAN TANGAN KOSONG

Dalam masa berlangsungnya Undang-Undang Darurat, Abdullah C.D. pernah ditangkap, digari dan digiring oleh 2 pasukan polis yang didatangkan dari Raub dan Kuala Lipis. Akan tetapi, di tengah jalan, beliau secara luar biasa melucutkan gari dari tangan dan secara cerdik melepaskan diri dari tembakan musuh. Peristiwa itu memberikan pengaruh yang amat besar di kalangan massa rakyat. Ada yang menganggap beliau memiliki ilmu batin yang tinggi. (Gambar kiri: Abdullah C.D. pada tahun 1950). Sila ikuti kisahnya yang telahpun dipaparkan dalam Memoir Abdullah C.D (II)- Penaja dan Pemimpin Rejimen Ke-10, terbitan SIRD, 2007.Kena Tangkap.

Setelah beberapa minggu saya menyusun bakal tentera di Benta, tiba-tiba seorang utusan Tionghua datang membawa surat dari Chen Nan. Surat itu menjelaskan bahawa Kamarulzaman dan Rashid sudah ditangkap, maka saya harus segera balik ke Temerloh untuk memimpin pasukan di sana. Dijelaskan juga bahawa harus lebih berhati-hati, tidak boleh ikut jalan kampung, tapi harus ikut jalan hutan.

Dari Peruang ke Temerloh, agak jauh perjalanannya. Saya baru saja sampai di Benta, tak tahu selok beloknya. Oleh itu saya berbincang dengan lasykar rakyat bagaimana cara ke Temerloh melalui jalan hutan. Seorang lasykar rakyat adik Sopiah (tak ingat namanya) mahir kawasan hutan di situ. Dia ada senapang kulai miliknya sendiri. Dialah yang menjadi pemandu jalan. Dari Peruang, saya dan lasykar rakyat itu meredah hutan, mendaki bukit dan petangnya tiba di Ulu Dong.

Ulu Dong kawasan organisasi gerakan revolusioner yang kukuh. Di situ ada organisasi PKM bahagian Tionghua dan Melayu dan juga ada gerakan PKMM, PETA, AWAS dan BTM. Di situ terdapat sebuah rumah yang menjadi tumpuan berbagai organisasi revolusioner ini berhubung. Kamarulzaman Teh, Boestamam, Kamaruddin Yusof dan lain-lain pernah sampai ke kawasan ini menjalankan propaganda dan menyusun organisasi massa. Massa di situ pula baik Melayu mahupun Tionghua kebanyakannya anggota organisasi revolusioner dan sesetengah mereka terlibat dalam gerakan revolusioner sejak masa pendudukan Jepun lagi.

Dari pinggir hutan, lasykar rakyat tadi mencari hubungan dengan organisasi bahagian Tionghua di Ulu Dong. Seorang penanggungjawab bahagian Tionghua bernama Ah Tai datang menemui saya di pinggir hutan. Kerana hari sudah petang, Ah Tai menasihatkan saya supaya berehat saja di Ulu Dong. Katanya, mana musuh tahu, baru saja sampai. Kawasan itu adalah kawasan yang selamat. Lagipun, katanya, ramai pemuda ingin bertemu. Walaupun pada mulanya saya agak tegas dengan pesanan surat Chen Nan, tapi akhirnya saya terpedaya juga dengan "fikiran tanpa pengawasan" dari Ah Tai itu, lalu kami sama-sama turun ke rumah tumpuan.

Kami tiba di rumah tumpuan itu hari hampir gelap. Belasan pemuda progresif datang bertemu dengan saya dan meminta hendak melihat bom tangan. Saya buka kep dan beri kepada mereka melihatnya dengan sepuas hati menantikan nasi masak.

Kira-kira pukul 9.00 malam, tiba-tiba kami diserbu polis. Di saat-saat yang genting itu saya teringat akan bom tangan. Akan tetapi saya berfikir pula kalau bom tangan itu dibuang, tentu para pemuda itu yang akan terkena. Untuk mengelakkan kemalangan ke atas para pemuda itu, saya tidak membuangnya. Jadi saya, Ah Tai dan pemuda-pemuda itu ditangkap, 14 orang semuanya (kalau tak salah ingat). Saya dan Ah Tai dibelenggu dengan satu gari, saya tangan kiri manakala Ah Tai tangan kanan. Ketika polis itu mahu memasukkan gari ke tangan kiri, saya menukar jam dari tangan kiri ke tangan kanan. Pemuda-pemuda lain diikat dengan tali. Setiap seorang pemuda di seli dengan seorang polis. Kami terus digiring keluar dari rumah tumpuan tersebut. Sejumlah dokumen dan bom tangan dirampas mereka. Saya masih ingat tarikh peristiwa itu ialah pada 10 Julai 1948.

Di depan saya dan Ah Tai ialah polis Raub dan di belakang OCPD Lipis. Sambil mengacung pistol ke belakang kami, OCPD Lipis memberi amaran: "Jangan lari, nanti saya tembak". Saya buat dengar tak dengar sahaja arahannya sambil mencari akal hendak melepaskan diri.

Pengalaman latihan dari Kem Se-Malaya memberikan saya sedikit pengetahuan mempertahankan diri. Saya siap bergelut dengan polis-polis itu. Sambil berjalan, saya berbisik dengan Ah Tai bertekad mahu melucutkan gari itu walaupun tangan terputus. Saya mengumpulkan seluruh tenaga dan fikiran sekali gus merentap kuat-kuat gari di tangan. Alhamdulillah, gari terlucut. Saya memberitahu Ah Tai. Kami serentak menerkam dan memukul polis di depan kami sehingga dia terjatuh, kemudian kami lari dengan pantas. Polis-polis lain menjadi tergamam tak tahu apa nak dibuat.

Saya dan Ah Tai berpecah mengambil hala masing-masing. Saya masuk ke dalam kebun pisang. Saya teringat baju yang saya pakai ketika itu berwarna putih, tentu mudah dinampak oleh musuh. Saya menanggalkan baju itu dan menyangkutnya di sebatang tunggul, sambil merangkak keluar dari kawasan itu. Beberapa saat kemudian, barulah polis-polis itu melepaskan tembakan. Baju yang saya sangkut ditunggul tadi menjadi sasaran tembakan polis-polis tersebut.

Ah Tai yang lari dengan gari di tangan mahir keadaan di situ. Manakala saya pula meraba dalam kegelapan malam dan tak tahu ke mana hendak di tuju. Sambil mengatur langkah, sambil mencari akal bagaimana caranya mencari orang baik dan berhubung balik dengan pihak organisasi.

Beberapa jam mengharungi kegelapan malam, akhirnya di suatu sudut saya nampak cahaya api berkelip-kelip. Saya memastikan itu adalah rumah massa. Siapakah tuan rumah itu, orang baik atau orang jahat. Bagaimana pula kalau orang jahat?

Saya memberanikan diri menghampiri rumah itu. Di dalamnya terdengar bunyi orang bercakap-cakap. Tidak berapa jelas butir percakapannya, tapi dapat menangkap percakapannya berkisar masalah bunyi tembakan tadi.
Akhirnya saya melafazkan "assalamualaikum". Tuan rumah itu membatu. Saya bercakap lagi dengan meminta maaf kerana mengganggu mereka di malam buta itu. Tapi mereka tetap membatu. Akhirnya saya bertanya apakah mereka mendengar bunyi tembakan tadi? Barulah seorang dari mereka menjawab "ya".

Dia membuka pintu dan melihat saya dengan penuh simpati. Saya menjelaskan bahawa saya lari dari tangkapan polis tadi. Tuan rumah itu memberitahu bahawa mujur saya tiba di rumahnya. Kalau saya pergi ke rumah Tok Penghulu yang tak jauh dari situ entah apalah nasib akan menimpa.

Alhamdulillah, sekali lagi saya terlepas dari bahaya. Tuan rumah itu penyokong PKMM. Dia menyediakan saya makanan dan pada malam itu juga membawa saya bertemu dengan seorang anasir cergas Tionghua di kawasan itu. Esoknya barulah saya bertemu semula dengan Ah Tai.

Selepas penangkapan di atas, kami diberitahu oleh organisasi di Ulu Dong bahawa penangkapan itu dilakukan oleh 2 pasukan polis dari Lipis dan Raub, kira-kira 1 platun (dalam lengkungan 30 orang). Seorang anasir kontra revolusi mengkhianati kami dengan membuat laporan kepada polis. Kemudian, atas desakan massa revolusioner, pasukan lasykar rakyat telah menembak mati pengkhianat yang mengabdi diri kepada penjajah itu.

Mengikut berita yang disampaikan oleh massa, 1 kompeni askar Melayu (kira-kira 100 orang) dikerahkan ke kawasan-kawasan sekitarnya untuk memburu kami. Askar-askar itu takut bukan kepalang kerana katanya "orang komunis itu kebal tak lut dek peluru dan gagah perkasa, dapat memecahkan gari besi". Ada askar yang tak berani berkawal seorang diri waktu malam, apa lagi kalau mereka bertugas di kawasan terpencil atau kawasan pendalaman. Bahkan ada berita yang mengatakan ada askar yang tak berani bergerak dalam jumlah yang kecil.

Selain mengerahkan pasukan untuk mengesan kami, penjajah British menggunakan pasukan udaranya mengebom kawasan-kawasan yang disyakinya seperti Benta, Raub dan Bentong.

Reaksi Penangkapan

Penangkapan ke atas tiga orang pimpinan bahagian Melayu memberikan ujian berat ke atas penubuhan pasukan-pasukan Melayu. Massa rakyat yang progresif dan kawan-kawan yang sedang bersembunyi di hutan belukar merasa revolusi sudah gagal, tidak ada harapan untuk melancarkan perjuangan bersenjata lagi.

Di kawasan Benta, kawan-kawan telah mendapat berita yang saya telah terlepas, tapi mereka tak tahu bagaimana keadaan saya selepas itu. Mereka menghantar Osman Abadi mencari saya, tapi malangnya, apabila Osman tiba di Jerantut, dia juga tertangkap. Selanjutnya musuh terus menangkap dan memburu kawan-kawan di Benta. Untuk sementara waktu, kawan-kawan di Benta membentuk pasukan gerila sendiri. Kemudiannya, Alang Kassim dan Ghazali dihantar ke Benta untuk memimpin tentera Melayu di situ.

Blackend Is The End

Dyers Eve