To Live Is to Die

free counters

Khamis, 14 April 2011

KENYATAAN MEDIA PKR ISU RAJA PETRA

Saya merujuk kepada wawancara bersama Raja Petra Kamaruddin yang
disiarkan di TV3 semalam yang bertujuan untuk memesongkan fakta di
dalam Akuan Bersumpah beliau bertarikh 18 Jun 2008. Akuan Bersumpah
tersebut telah mendedahkan dakwaan seri us terhadap Perdana Menteri
Dato' Sri Mohd Najib Razak dan isterinya Datin Sri Rosmah Mansor.

Kenyataan Raja Petra semalam yang dibuat tiga tahun selepas Akuan
Bersumpah tersebut kelihatan tidak begitu penting dan kurang bernilai.
Satu-satu Akuan Bersumpah perlu dibaca dan ditafsirkan berdasarkan
kandungan sepenuhnya. Wawancara televisyen tidak sedikit pun
menjejaskan isi atau kebenaran kandungan Akuan Bersumpah, melainkan
wujud bukti berlakunya tekanan yang mana ianya tidak berlaku dalam kes
ini. Adalah penting untuk dinyatakan bahawa Raja Petra telah
mengesahkan Akuan Bersumpah beliau pada 18 Jun 2008 di mana beliau
telah dimaklumkan oleh "sumber yang boleh dipercayai" berkenaan
perkara ini.

Apa yang lebih mustahak adalah tiada penjelasan yang memuaskan dari
Perdana Menteri Dato' Sri Mohd Najib atau pihak Kerajaan berkaitan
dakwaan oleh akhbar Liberation yang berpengkalan di Perancis tentang
kaitan pembunuhan model Mongolia Altantuya Shaariibuu dan penjualan
tiga buah kapal selam oleh syarikat Amaris dari Perancis kepada
kerajaan Malaysia. Pada ketika itu, Najib merupakan Menteri Pertahanan
dan bertanggungjawab ke atas pembelian tersebut. Persoalan ini adalah
sangat mustahak dalam konteks kepentingan awam.

Juga tiada sebarang penjelasan yang jelas tentang mengapa syarikat
Perimekar dari Malaysia menerima bayaran €114 juta dari urusan
pembelian kapal selam. Urusan pembelian tersebut kini di dalam
siasatan di Perancis kerana dipercayai melibatkan unsur rasuah. Adalah
mengecewakan manakala pihak Perancis giat meneruskan siasatan ke atas
perkara ini, namun di Malaysia ianya kelihatan 'disapu ke bawah
permaidani'. Dakwaan dan isu yang menyelubunginya adalah sangat serius
dan sewajarnya ditubuhkan satu Suruhanjaya Diraja untuk melakukan
siasatan.

N. SURENDRAN
Naib Presiden
Parti Keadilan Rakyat

VIDEO PERTANDINGAN RATU PONDAN KETUANAN MELAYU


UNDILAH BALICAN NABIOLNAL

PARTI POLIS LANTIK TIMBALAN PRESIDEN BARU


KUALA LUMPUR — Pengarah Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam, Datuk Khalid Abu Bakar dilantik sebagai Timbalan Ketua Parti Polis Negara yang baru berkuatkuasa hari ini. Ketua Parti Polis Negara Tan Sri Ismail Omar berkata Khalid akan menggantikan Hussin Ismail yang bersara hari ini

CERITA DAN GAMBAR DI SEBALIK PERHIMPUNAN DI HADAPAN PEJABAT MENTERI BESAR PERAK


Seramai 14 orang termasuk Kumar Psm, Rani Psm, Agastin Psm, Karti Pemuda Sosialis PSM telah ditahan semasa demo penduduk DBI di hadapan pejabat MB Perak sebentar tadi. Tuntutan meminta lot tanah 40 Penduduk Kg. DBI telah diutarakan oleh Parti Sosialis Malaysia ( PSM ) sejak 14 tahun lalu , hari ini satu demonstrasi telah diadakan di depan Pejabat Menteri Besar Perak pada pukul 10 pagi dengan tujuan memberikan memorandum dan mendapatkan satu keputusan yang muktamad daripada Menteri Besar sendiri setelah lebih sepuluh tahun hanya ditipu oleh pelbagai pihak termasuk pihak kerajaan negeri dengan janji - janji kosong.

Tuntutan meminta tanah lot adalah wajar bagi penduduk Kg. DBI hai ini kerana mereka telah berkhidmat kepada kerajaan dan sebanyak dua kali kerajaan negeri pernah menjanjikan pemberian tanah kepada mereka namun sehingga hari ini janji tetap dengan janji manis. Lebih daripada seratus orang telah menyertai acara penyerahan memorandum hari ini yang disertai oleh Ahli Parlimen Sg. Siput Dr. Jeyakumar , wakil - wakil daripada PSM , Penduduk Kg. DBI , Saudara Ramesh wakil daripada Hindraf , dan penyokong - penyokong lain. Disebabkan hari ini ada sidang DUN berlangsung MB tidak dapat keluar daripada sidang dan berjumpa dengan rakyat ( 1 malaysia - Rakyat dibelakangkan ) , namun setelah adakan perundingan dengan pegawai khas MB , beliau setuju untuk membenarkan 10 orang wakil bersua dengan MB semasa lunch hour selama 10 minit ( 1 malaysia - 10 minit sahaja untuk mendengar masalah rakyat )

Pada pukul 11.38 pagi , Pihak polis telah masuk campur dengan menyatakan ini adalah perhimpunan haram dan kami perlu bersurai ( 1 malaysia - perhimpunan tuntutan rakyat dikatakan perhimpunan haram ) Pihak polis dan FRU telah bertindak ganas dan secara liar membelasah salah seorang aktivis iaitu Sdr Ramesh yang kini dibawa ke hospital untuk rawatan segera. 14 orang telah ditahan dan dibawa ke Balai Polis Pusat Ipoh . Pada pukul 3 petang 7 wanita dan Seorang pelajar 17 tahun yang merupakan anak Kg. DBI yang baru - baru ini kehilangan ayahnya gara - gara dipatuk ular keran Kg. DBI telah dianaktirikan oleh kerajaan negeri perak sehingga penduduk disitu hidup tanpa sebarang kemudahan asas dan penuh dengan semak berhutan. 6 orang lelaki yang ditahan hanya dibebaskan pada pukul 4.30 petang kerana polis memberitahu ada arahan baru untuk membebaskan perempuan dahulu dan kemudian lelaki ( 1 malaysia - pembebasan aktivis mengikut biokrasi polis ) . Kesemua 13 orang dibebaskan dengan police bail. Seorang lagi telah dibawa ke hospital dengan ambulans dari Balai Polis Pusat Ipoh sejurus selepas ditahan kerana bermuntah dan mengalami kesakitan otot.

Inilah tradegi yang berlaku hari ini di ipoh , walaupun kekejaman berlaku namun penduduk Kg. DBI ttidak gentar dengan dan telah menunggu didepan Balai Polis Pusat Ipoh sehingga semua aktivis perjuangan dibebaskan.

Kami wakil daripada Parti Sosialis Malaysia ( PSM ) merasa kecewa kerana walaupun sidang DUN sedang berjalan dan ada 2/3 YB datang tunjuk muka tetapi tidak memihak kepada rakyat. Walaupun sidang DUN sedang berjalan adakah susah bagi seorang MB keluar dan selesaikan isu rakyat , mungkin MB lupa kalau bukan rakyat memberi mandat dan terus memberi mandat dia tidak dapat duduk disitu lagi. MB sendiri pernah mengeluarkan pernyataan bahawa sesiapa yang telah menduduki sesebuah kawasan lebih daripada 10 tahun berhak untuk memohonya , kini penduduk Kg. DBI telah mendiami kawasan itu lebih daripada 50 tahun tetapi mengapa pernyataan itu tidak menjadi kenyataan dan hanya menjadi sandiwara politik dalam menipu rakyat. Kami juga merasakan MB perlu bertanggunjawab dalam menyelesaikan isu ini kerana ia melibatkan rakyat negeri perak dan MB mempunyai kuasa penuh dalam hal - hal berkaitan isu tanah.

Jadi , apa lagi MB Perak cepat selesaikan isu ini dan jangan terus dan menerus menghampakan rakyat dengan janji - janji kosong .......................

sekian ,

Hussein

Pemuda Sosialis

DI TANGKAP KETIKA SEDANG BAGUIH PUNYA BERJIMAK

Best jugak kerja tangkap orang berzina ni... semua boleh tengok..ha ha..cuba tengok gambaq tu.. si penguatkuasa tu punya asyik tulis,,, Fuhh ada kerja kosong lagi tak?

............................................................

PULAU PINANG 13 April - Seramai empat lelaki yang sedang asyik mengadakan hubungan seks bersama pelacur ditahan dalam Ops Noda oleh sepasukan polis di sebuah hotel di Jalan Lebuh Light di sini.

Kehadiran polis dari Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut secara mengejut itu menyebabkan ada di antara mereka nekad cuba melarikan diri tanpa seurat benang.

Bagaimanapun kesemua mereka berjaya ditahan beberapa minit kemudian.

Seramai empat pelanggan warga tempatan berusia dalam linkungan 20-an dan 10 wanita tempatan serta Indonesia berusia 25 hingga 43 tahun dipercayai pelacur ditahan dalam operasi yang bermula kira-kira pukul 4 petang itu.

Jurucakap polis berkata, hasil siasatan mendapati wanita-wanita berkenaan menjalankan kegiatan tidak bermoral itu dari pukul 12 tengah hari hingga 7 malam dengan bayaran antara RM40 dan RM70.

"Polis turut menahan seorang lelaki berusia 46 tahun yang bertindak sebagai penjaga hotel berkenaan untuk siasatan lanjut.

"Serbuan dilakukan berdasarkan intipan selama dua minggu lalu dan kegiatan pelacuran itu dipercayai bermula sejak sebulan lalu," katanya di sini hari ini.

Katanya, dalam serbuan tersebut, polis turut merampas 52 keping kondom, empat jeli KY dan tiga keping resit bilik hotel.

Kesemua yang ditahan disiasat di bawah Seksyen 372 A dan 372B Kanun Keseksaan.

Blackend Is The End

Dyers Eve