To Live Is to Die

free counters

Jumaat, 15 April 2011

TERKINI DARI SARAWAK : MAT MAHADER DATANG BAWAK 4 KAD "ACE"

Abu Nawas nak ucapkan selamat mengundi kepada semua warga Sarawak. Apa yang Abu Nawas nampak PRN kali ini Bn betul2 kalam kabut.

Tahniahlah kepada Anwar dan rakannya yang berjaya mensasar dengan tepat isu pada PRN kali ini.
Abu Nawas tak pernah ulas isu Sarawak kerana Abu Nawas tak ada di sana,

Abu Nawas cuma terima berita dari kawan kawan dari sana melalui email dan sms.

Semalam Abu Nawas bersembang pulak dengan mamat Umno yang baru balik dari sana.
Apa yang ada dalam geluk sakti Abu Nawas, DAP akan menang banyak kerusi di sana dan di ikuti dengan tak lebih dari 5 kerusi dari PKR dan 0 kerusi dari Pas.

BN semakin tertekan kerana mereka juga tahu sokongan rakyat Sarawak di ketika ini masih terus menerus kepada DAP dan PKR. namun umpama nyawa yang masih belum sampai ke halkum BN akan buat apa saja untuk menang.


Malam ini perang saraf terakhir akan berjalan dengan berbagai propaganda. Yang Abu Nawas nampak lagi dalam geluk jampi Abu Nawas ialah isu Kristian. Maka malam ini siap sedialah orang Islam Sarawak untuk menerima macam2 risalah anti kristian.


Hari ini pula Mat Mahader sudah sampai ke sarawak untuk last kad. BN telah sediakan 8 kad Ace dalam 52 kad... Kad apa yang hilang? Tunggu sajalah esok pagi.. apakah kehadiran Mat mahader akan mengubah keadaan? atau rakyat sarawak akan terus mahu di cengkam dengan penindasab? Jumpa lagi jam 12 malam esok...

..............................................................................

Dr Mahathir muncul sertai kempen BN Sarawak - Berita UMNO

MUKAH: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang muncul menyertai kempen Barisan Nasional (BN) yakin Tan Sri Abdul Taib Mahmud mampu mengatasi tekanan pihak yang mendesaknya melepaskan jawatan Ketua Menteri Sarawak yang disandang sejak 30 tahun lalu. Beliau berkata, sebagai pemimpin berpengalaman, Abdul Taib lebih tahu bila masa sesuai untuk berundur dan pihak lain tidak perlu memberi tekanan.

"Saya pernah melalui apa yang sedang dilalui beliau, saya amat yakin beliau mampu menghadapinya dan tahu apa yang patut dibuat," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Berambeh Jegem Tun Dr Mahathir Mohamad di Kingwood Resort, di sini, hari ini.
Lebih 2,000 penduduk Mukah menghadiri majlis itu bersama Abdul Taib dan isteri, Puan Sri Ragad Kurdi Taib serta Ahli Parlimen Mukah, Datuk Seri Dr Muhamad Leo Toyad. Mengenai pilihan raya negeri hari ini, Dr Mahathir berkata, beliau percaya angin perubahan akan berlaku di negeri ini tetapi bukan membabitkan pertukaran kerajaan, sebaliknya lebih banyak pembangunan akan dibawa kerajaan BN selepas pilihan raya.

Dari Blog Raban dayak Baru

Tranformasi Kerajaan Sarawak
Pada tanggal 16.4.2011 akan bakal mencatat sejarah negeri Sarawak, mungkin berlakunya perubahan pentadbiran kerajaan yang korup yang dikenali sebagai tranformasi kerajaan Sarawak....

Pergi, jangan tak pergi. Pangkah Orang Lama keluar dari ADUN Sarawak. Awang Tengah sekali kasi tendang sama dia. Jangan kita hari ini cakap macam ini tapi esok cakap lain pulak. Sedang kita memangkah kertas undi ingatkan diri sendiri tentang satu perkara penting: 30, 40, 50 tahun dah awak pangkah lambang yang sama tapi setiap tahun nasib orang kampung awak masih tidak terbela; makin celaka ada lah pulak. Apa kata awak pangkah lambang ayam, atau roket atau cacing pulak? Lepas tu kita tengok apa akan jadi. Kalau masih tak ada perubahan, kita berbalik kepada lambang Dacing Taib Mahmud. Bukan kita hendak lupakan dia sekaligus, tak, kita cuma nak try cuba uji testing sesuatu yang tak biasa kita buat.

BECAUSE, tuan-tuan dan puan-puan, selagi gang Taib mendapat majoriti besar selagi itu lah Taib tak akan berundur dari ofis Kepala Menteri Sarawak. Dia tak akan tewas di Kerusi Balingian. Sampai bila-bila pun dia tak akan tewas. Tetapi satu perkara kita boleh buat – jatuhkan orang-orang dia di kerusi masing-masing. Gagalkan dominasi dua-pertiga atau tiga-perempat. Kesurutan majoriti dalam bentuk ini akan memberikan tamparan hebat kepada dia. Rasa hormat Najib dan BN Malaya pada dia pun akan surut, dan ini sekaligus akan memberikan sense of kesurutan kepada dia… dan dia pun akan surut dengan sendiri nya dari politik Sarawak yang kian menyurut. Minta maaflah kepada YB-YB Taib yang akan kita gulingkan semasa pilihanraya nanti. Kita bukan nak kenakan budak-budak tu, kita nak akhirkan zaman pemerintahan bapak budak tu. Percaya lah, ini lah satu taktik yang terbaik yang kita boleh fikirkan setakat ini. Kalau nak harapkan Baru Bian bertanding satu-lawan-satu dengan Taib, atau Anwar Ibrahim sekali bertanding melawan Taib, tak akan gugur Tok Uban di Bumi Kenyalang. Semakin bertambah ramai pulak bini dia nanti.

BERITA BAIK DARI PEMANDU TEKSI UNTUK PAKATAN RAKYAT DI SARAWAK


Antara yang menjadi mangsa ‘serangan’ pemandu teksi adalah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, Ketua Menteri, Tan Sri Abdul Taib Mahmud dan Timbalan Ketua Menteri, Tan Sri Dr George Chan Hong Nam.


Kebanyakan pemandu terbabit mengajak penumpang berbual soal politik berkisar pilihan raya negeri Sabtu ini, sebelum terus ‘menghentam’ kerajaan dengan dakwaan Barisan Nasional (BN) tidak prihatin dengan nasib golongan kurang berkemampuan. Tidak cukup dengan itu, mereka turut mendakwa kerajaan negeri tidak serius menyediakan peluang memiliki rumah di kawasan Miri dengan menetapkan harga tidak masuk akal dan membebankan rakyat.


Selain itu, Kementerian Pelajaran turut menjadi sasaran apabila timbul dakwaan peruntukan untuk setiap sekolah di Miri diseleweng pihak tertentu untuk kepentingan peribadi hingga pengurusan sekolah terpaksa mencari dana sendiri bagi membiayai aktiviti.

Antara topik yang menjadi bualan ialah tohmahan konon Timbalan Ketua Menteri yang juga calon BN bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Piasau menggunakan kedudukannya untuk membeli tanah bagi pihak anaknya pada harga lebih murah berbanding harga pasaran sebenar.

Sementara itu, tinjauan juga mendapati, ramai di antara pemandu teksi di bandar raya ini mengirim SMS kepada orang ramai supaya dan menyokong DAP.

Di Edit dari surat habaq Metrot

ISU SEBENAR DI SEBALIK KISAH PENDUDUK KAMPUNG DBI DAN GAMBAR2 PENDUDUK DI GANGGU POLIS UNTUK BERTEMU MB PERAK


Kronologi Perjuangan Kg DBI sejak Ogos 2009

Tarikh

Perkara

latar-belakang

Sejak sebelum Merdeka

Penduduk Kg DBI adalah bekas pekerja majlis bandaraya Ipoh dan terdiri daripada keturunan para pekerja pertama yang menetap di Labour Lines, Jln Sg Pari, Buntong sebelum merdeka. Tinggal selama tiga generasi dalam rumah kuarters sempit tanpa bilik. Akibat gaji rendah, selepas bersara terpaksa mendirikan rumah papan di sebelah rumah quarters dengan kebenaran MBI.

1987 - 1998

Dibanci pada 1987 dan 2006. Perjuangan penduduk untuk perumahan alternatif bermula pada tahun 1997, apabila pihak DBI mula meroboh rumah kuarters.

Perobohan hanya dihentikan selepas penduduk Kg DBI berjaya mendapatkan perintah pada 2/3/99 dari mahkamah tinggi yang meletakkan syarat-syarat untuk meroboh bumbong asbestos supaya tidak membahayakan nyawa penduduk di persekitaran.

1999 - 2008

Perjuangan berterusan. Beratus-ratus surat dihantar kepada semua jabatan kerajaan yang berkaitan. Setiap MB janji akan menyediakan perumahan alternatif – lot, atau rumah teres.

5 Ogos 2009

Kenyataan MB Zambry Kadir – penduduk 10 tahun lebih di tanah kerajaan akan diberi hak milik.

15/9/09

Memorandum kp MB Zambry – tuntutan: lot dan hak milik

13/1/10

MB melawat Kg Tai Lee, dan bercakap: “If this land had belonged to the state government, we could have solved the problem by now.”

26/1/10

20 orang penduduk DBI menyerah surat kepada MB untuk dapatkan temujanji; berjumpa dengan Dato Veerasingam sebagai wakil MB, di mana Dato Veerasingam setuju dgn cadangan membina rumah teres sederhana untuk dijual dengan harga sabsidi; dan akan bincang dengan MB dan hubungi kami.

8/3/10

Salinan surat dp pej MB kp PTG panjangkan surat kami (28/1)- pohon kerjasama PTG utk selesaikan masalah lot penduduk kg dbi. Tidak ada maklumbalas dp PTG

30/4/10

Salinan surat dp pej MB kep PTG -sda-

19/5/10

Salinan surat dp pej MB kp Datuk Bandar panjangkan surat kami (17/5), pohon kerjasama utk selesaikan masalah lot penduduk kg dbi

18/5/10

Jumpa dengan MB (by chance) . Beliau kata sabar; akan panjangkan masalah ini kp perhatian Datuk Bandar.

7/6/10

Surat kp Dato Veerasingam minta penjelasan, dan perkembangan

26/7/10

Surat kp MB, minta selesaikan masalah dgn segera kerana bahaya ular.

11/10/10

Surat kepada Councillor minta kerjasama potong rumput sebelum Deepavali

19/11/10

Sdr Arumugam penduduk Kg DBI mati digigit ular

3/12/10

surat kepada MB beritahu kejadian 19/11, dan minta selesaikan masalah dengan segera

9/12/10

Salinan surat dp pej MB kp SUK panjangkan surat kami (3/12), pohon kerjasama utk selesaikan masalah lot penduduk kg dbi

19/12/10

Bantahan di depan Kg DBI menuntut perhatian serius dan segera bagi mengelakan kematian lagi

14/2/11

Menghantar memorandum kepada Suhakam berkenaan persekitaran hidup yang mengancam nyawa kami, dan hak perumahan

MEMORANDUM

KEPADA: YAB DATO ZAMBRY ABDUL KADIR, MENTERI BESAR PERAK

DARIPADA: PENDUDUK KG DBI, D/A 161 KUARTERS DBI, BUNTONG, 30100 IPOH

BERKENAAN: LOT TANAH UNTUK PENDUDUK KG DBI

TARIKH: 13 APRIL 2011

TUNTUTAN:

1. LAKSANAKAN DASAR HAK MILIK UNTUK PENDUDUK DI TANAH KERAJAAN SELAMA 10 TAHUN SEPERTI DIUMUMKAN OLEH MB DAN AHLI EXCO PADA 5/8/09 & 8/1/11 (Lampiran 1a & b)

Penduduk Kg DBI menduduki kawasan tanah kerajaan selama 30 tahun lebih dan telah mula menghubungi kerajaan negeri mengenai perumahan alternatif sejak tahun 1997 sehingga sekarang – selama 14 tahun.

2. MB SENDIRI CAMPUR TANGAN DALAM ISU INI MEMANDANGKAN JABATAN LAIN SERTA PEGAWAI MB TIDAK SEDAR AKAN DASAR HAK MILIK

Sepanjang urusan kami dengan pejabat MB, tidak ada sesiapa pun pegawai yang sedar akan dasar hak milik tanah. Lagi pun jabatan-jabatan lain yang dirujuk MB seperti Pengarah Tanah & Galian, Datuk Bandar dan Setiausaha Kerajaan Negeri tidak pernah menghubungi kami untuk membincang atau menyelesaikan masalah perumahan kami.

3. BERIKAN KAMI LOT PERUMAHAN DAN HAK MILIK DENGAN SEGERA SEBELUM BERLAKU TRAGEDI LAGI

Seperti kami telah memaklumkan kepada MB dalam surat kami bertarikh 3/12/10, se orang penduduk, En Arumugam, telah meninggal dunia selepas digigit ular bisa di luar rumahnya. Bahaya ular telahpun dilaporkan kepada MB dalam setiap surat kami kepada MB sepanjang tahun 2010. Kami telah jelaskan bahawa kampung kami telah menjadi tempat teduhan ular liar yang mengancam nyawa kami. Di mana keadaan ini disebabkan oleh pembangunan tanah-tanah di sekeliling kawasan kuarters DBI, dan keadaan terabai tanah 37 ekar kuarters DBI yang tidak diselenggara. Dalam keadaan ini, di mana kami hidup dalam ketakutan, satu penyelesaian yang segera amat diperlukan.

4. LIBATKAN JAWATANKUASA BERTINDAK KG DBI DALAM SEBARANG PERUNDINGAN MENGENAI ISU PERUMAHAN KAMI

JKB Kg DBI dipilih oleh kami dan bertindak mewakili kami dalam semua perkara berkaitan dengan masalah perumahan kami. Mereka layak mewakili hasrat, keupayaan dan keperluan kami. Maka selaras dengan konsep 1Malaysia, kami sebagai rakyat harap dapat keutamaan, di mana kami harap kerajaan negeri Perak menjemput kami menyertai semua perundingan mengenai isu perumahan kami melalui JKB Kg DBI.

5. TUBUHKAN MEKANISME UNTUK MEREALISASIKAN DASAR HAK MILIK UNTUK PENDUDUK 10 TAHUN DI TANAH KERAJAAN

Kami berpendapat dasar MB memberi hak milik kepada penduduk di tanah kerajaan selama 10 tahun adalah satu dasar yang amat baik untuk rakyat miskin. Kami ingin cadangkan supaya satu mekanisme yang efisien ditubuhkan untuk membantu penduduk di tanah kerajaan mendapatkan hak milik seperti diumumkan oleh MB.

Yang benar (bp penduduk Kg DBI)


PELACUR DALAM VIDEO BLUE ITU ADALAH PELAKON SINETRON JAM 2 PETANG TV3

Aku tak pernah pun nak ulas pasal isu gambaq blue yang di katakan kononnya Anwar Ibrahim tu. Bagi aku sama ada itu Anwar atau bukan aku tak ada apa2 masalah. Kalau betul pun Anwar, ada apa hal..aku tak kisah..mampuih pi kat dia..aku peduli apa..

Aku malas nak sembang bab politik pukimak orang Malaysia hari ni. Orang lain berpolitik untuk majukan negara tapi orang Malaysia berpolitik untuk poket dan puki. Apa kejadahnya Umno kalam kabut nak sembang bab moral dalam keadaan orang umno tidak bermoral.

Umno hari ini umpama cerita seorang pengembala kambing dalam cerita kanak2. Umno asyik berbohong sehingga sehinggakan kalau bercakap betul pun orang kata umno tetap berbohong. Sampai bila bilalah umno akan di kenali sebagai pembohong.

Tapi hari ni aku nak ulas sikit pasai video tu.. tak banyak sikit saja. Hari ni keluaq berita pelacur yang di dalam video tu adalah antara yang telah di ambil keterangan. Kah kah kah kah.. Ini sudah macam gambaq Sinetron Indonesia pukui 2petang tiap2 hari di TV3... kah kah kah

Patut padan la kalau nak kelentong pun wahai polis oiii. Lain kali belajaq la kat Mat Zan AJK Pasti Penang yang kaki kelentong tu kalau nak kelentong kah kah... macam haram jadah betui kah kah kah.

Tak payah la nak cerita kat orang kata pelacur tu turut sama di ambil keterangan..nanti oarng tau la polis ada kautim dengan pelacur tu kah kah kah.... Tu la jadinya bila polis ni yang SPM kantoi pun jadi polis. Kah kah kah

sudah sudah..aku nak pi mengonkek dengan jalang sat... Lu ada apa hal umno?...mau rakam mai la kah kah kah... Lu ma cibai....

...................................................................

Pelacur dalam video beri keterangan- Kosmok (bukan Cromok)

KUALA LUMPUR – Siasatan terkini ke atas video seks yang pelakunya seorang lelaki mirip pemimpin parti pembangkang memasuki episod baru apabila polis mengesahkan telah merakamkan percakapan semua individu terlibat termasuk pelacur yang dikaitkan dalam kes tersebut.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, identiti pelaku dalam video seks berkenaan juga telah dikenal pasti selepas siasatan terperinci dilakukan oleh pasukan khas Polis Diraja Malaysia (PDRM).

Beliau bagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai identiti pelaku dalam video seks itu kerana dikhuatiri akan mengganggu siasatan polis.

“Tidak kira di mana rakaman itu dirakam, yang penting kesahihan video itu penting. Imej itu tidak menggunakan teknik pertindihan.

“Identiti pelaku tersebut juga disahkan berdasarkan fakta-fakta yang kukuh,” katanya kepada pemberita di Bukit Aman di sini semalam.

Kosmo! pada 22 Mac lalu melaporkan tindakan sekumpulan tiga tokoh yang menamakan diri mereka sebagai Datuk T membuat pendedahan mengenai rakaman video seks seorang lelaki didakwa pemimpin pembangkang dengan wanita dipercayai pelacur dari China di sebuah hotel.

USTAZAH DIANA DANIELLE BERDAKWAH DI FACEBOOK BERTELANJANG DI PARTIBlackend Is The End

Dyers Eve