To Live Is to Die

free counters

Sabtu, 4 Jun 2011

AMUK DI JERLUN KEDAH KERANA PROTES KEMENANGAN MAT SABU

Satu kejadian amuk telah berlaku di Jerlun Kedah kerana rasa tidak puas hati dengan kemenangan Mat Sabu sebagai timbalan Presiden Pas.

Menurut seorang saksi amuk ini berpunca daripada rasa tidak puas hati wakil Rakyat di situ yang juga anak mahader kah kah kah.

Tu dia aih..anak mader ni punya marah bila Mat Sabu menang kah kah kah. Awat yang marah sangat ni cek oi?? kah kah kah.

Kali ni baru hangpa tau.. kah kah kah. Hangpa punya pak yet dalam Pas semua dah terpeleot. Selamat tinggai la umno oii...

Tu la hangpa ni sebenaqnya bodoh. Yang dok pi suruh Utusan kempen kat team Ulamak tu sapa suruh. Bila Utusan kempen kat team ulama lagu ramai la orang undi Mat Sabu kah kah kah.

Nak buat macam mana perang saraf umno la ni dah jauh ketinggalan kah kah kah.. Nasib hangpa la umno oii..

Lain kali kalau nak bagi Mat Sabu kalah suruh la Utusan kempen kat Mat Sabu baru semua pakat lari habih tak mau undi kat mat Sabu. Yang tu pun nak kena ajaq kah kah kah.

USUL PECAT AL ULAMAK WARISATUL PUKIMAK DARI KEAHLIAN PAS OLEH DEWAN ULAMAK PAS NEGERI PERAK


Ini berita lagi gembira dari berita kemenangan Mat Sabu sebagai timbalan perdana menteri menanti. Ini cerita ostad yang menjadi pujaan hati orang orang Pas yang benggong.

Orang Pas yang benggong memang suka sangat kat Ustad ni sebab ustad ni pandai kelentong. Jadi untuk orang Pas yang benggong adalah diharapkan lepas baca berita ni tok sah dok jadi benggong lagi dok pi jemput Ustad pelaq ni dok pi mengajaq hangpa.

Daripada hangpa dok panggil Ustad benggong ni pi ajaq hangpa lebih baik hangpa panggil Abu Nawas pi kasi kuliah. Tak payah bayaq banyak. Sekali kuliah RM10ribu dah la kah kah kah.
................................................................................................

Muktamar Dewan Ulamak PAS Negeri Perak Muktamar Dewan Ulamak PAS Negeri Perak telah diadakan pada 14 Mei 2011 yang lalu di Markas Tarbiyah Air Kuning, Perak. Muktamar ini telah dirasmikan oleh Tuan Guru Dato' Haji Harun Taib, Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat.

Muktamar kali ini telah mengukir sejarahnya yang tersendiri di mana seluruh kawasan Air Kuning telah mengalami gangguan bekalan elektrik sejurus selepas selesai majlis perasmian berlangsung. Muktamar diteruskan dalam keadaan gelap dengan hanya diterangi dengan cahaya lilin. Pemilihan Ahli Jawatankuasa Dewan Ulamak PAS Negeri Perak sesi 2011-2013 telah berlangsung dengan jayanya.

Seramai 114 perwakilan telah menunaikan hak mereka untuk mengundi. Sebanyak 2 usul telah diluluskan sebulat suara iaitu :

1. Usul agar diluluskan penubuhan Dewan Ulamak PAS Peringkat Kawasan sebagaimana Dewan Pemuda dan Dewan Muslimat.

2. Usul agar Ustaz Kazim Alias dipecat keanggotaannya dari PAS. Ini disebabkan beliau telah bertindak sebagai duri dalam daging dengan menghentam PAS secara terang-terangan terutamanya dalam isu berkaitan penglibatan PAS dalam Pakatan Rakyat. Tindakan ini amat penting agar beliau tidak merosakkan fahaman Umat Islam termasuk sebahagian ahli PAS sendri yang terpengaruh dengan kepetahannya berpidato.

Muktamar bersetuju bahawa beliau telah menggunakan hujah yang begitu dangkal dan tidak langsung mengambilkira dasar Tahalluf Siasi yang telah diluluskan oleh Majlis Syura Ulamak. Beliau juga sebelum ini pernah dikesan menghuraikan hukum dan mentafsir Al-Quran tidak berdasarkan tafsiran ulamak mufassirin.

Adalah diharapkan agar semua Kawasan dan Cawangan PAS di seluruh Negeri Perak tidak lagi menggunakan khidmat beliau dalam semua program anjuran parti.~~Kredit to ABAH ANAS

AKHIRNYA TIMBALAN PRESIDEN MILIK MAT SABU

Berikut adalah keputusan yang Abu Nawas terima dari tukang kira undi di muktamar Pas.

MatSabu - 420

Tuan Ibrahim - 399

Nasha - 224.

Maka dengan ini adalah di istiharkan Mat Sabu sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia.

Hidup Orang Kiri.

Blackend Is The End

Dyers Eve