To Live Is to Die

free counters

Khamis, 9 Jun 2011

LAGI BERITA BAIK UNTUK HIMPUNAN BERSIH - T-SHIRT KUNING PERCUMA. DAFTAR SEGERA


Ini lagi berita baik untuk himpunan Bersih bulan depan. Setelah Pak Menteri mulut luas kasi lampu hijau bebarapa hari lalu hari ini pemuda umno pulak kasi laluan kepada himpunan tersebut.

Bila pemuda umno sudah takut dan suruh polis tangkap ini maknanya ia satu berita yang bai buat para pedemo. kah kah kah.

Lagi orang larang lagi kita suka. Kah kah kah. Lagi orang laran lagi ramai orang mai kah kah kah.

Orang berani mesti pantang di cabar tapi orang penakut macam Ketua Pemuda Pas Batu Kawan yang nama Mat Sopi dengaq siren ambulan pun dah lari masuk kelambu kah kah kah.

Jangan jadi pemuda Umno bukan saja pengecut tapi bodoh kah kah. Ada ka depa kata orang ramai mai demo peniaga rugi kah kah kah.

Dia pakai ilmu hisab apa? Ilmu hisap peliaq kot kah kah kah. Orang ramai tapi kedai tak laku kah kah kah. Ni la masalahnya kalau bodoh tapi suka bagitau kat orang kah kah kah.

Ilmu ni la di pakai oleh ketua Pemuda Pas Batu Kawan, Orang pi Demo dia bukak kedai kat dalam kampung. Mana ada orang nak pi kedai hang kalau semua hero hero dalam kampung pakat turun KL lawan polis. Kah kah kah.. Hang ingat budak kampung semua pengecut macam hang ka? kah kah kah.

Ok Ok kita jumpak 9 julai ni..aku tunggu kat hangpa kat ermm kat mana ya nak tunggu hangpa? Haa kat mana ada awek ramai kat situ la ada aku kah kah kah.. Bukan apa lebih baik dok dengan gang pompuan daripada dok dengan jantan tapi tak dak teloq kah kah kah... tak dak teloq macam Ostad kazim Elias kah kah kah...


Gambaq kat bawah ni baru Hero..
Hidup mesti berani bertempur..


Oh ya.. pasai T Shirt Free tu hangpa pi la mintak kat YB hangpa.. duit depa berlambak tapi saja buat bodo tunjuk susah kah kah kah kah... mintak jangan tak mintak

PERGINYA TOKOH KIRI POLITIK MALAYSIA. AL FATIHAH BUAT KOMRAD OMAR OTHMAN



Al fatihah buat Omar Othman, tokoh rakyat yang telah pergi meninggalkan kita pada hari ini. Beliau adalah salah seorang tokoh kiri dalam politik Malaysia dan telah bersama perjuangan Parti Rakyat Malaysia dari mula hingga ke akhir hayatnya. Beliau telah pergi tapi semangatnya masih bersama kita...

ps:
Sdr Omar pernah dipilih dan dilantik sebagai Pengerusi Majlis Perbandaran George Town pada penghujung 1950an ketika ahli majlis tempatan dilahirkan dalam pilihan raya tempatan. PRM memerintah Majlis Perbandaran George Town pada masa itu

SUHAIZAN KAYAT MEMANG CELAKA SANGGUP MEMPERTIKAIKAN NABI NABI.


Suhaizan Kaiyat si mamat Pas ni memang tak boleh pakai lansung. Tak ada kerja lain ka Pas nak buat, dok kira nak pertikai umno saja. Patut padanlah kalau nak pertikai pun, ini sampai patung nabi nabi umno pun sanggup dia kacau apa hal...


Patut sangatlah kalau Al ustaz Ibnu Baharom telah bersabda bahawasanya janganlah sapa2 antara kita umat Hendrey Gurney mempertikaikan Tugu Negara kerana mempertikaikan tugunegara umpamalah mempertikaikan perjuangan yang di bawa oleh nabi nabi umno seperti gambar di bawah ini :.


Oi Suhaizan Kaiyat..hang ni tak tau ka tugu negara tu adalah untuk mengenang jasa2 orang putih yan telah banyakmembantu umno untuk membunuh para pejuang kemerdekaan negara ni, yang hang dok kalut pi kacau tu pasai apa. Cuba hang renung betui2 nama sapa yang di tulis kat tugu ni -
Cuba perhatikan nama2 pada tugu peringatan di bawah ini. Benarkah Tugu Negara itu adalah sebagai mengenang jasa perajurit (Askar Melayu) atau pun sebenarnya sebagai mengenang jasa penjajah membunuh para pejuang kemerdekaan.





Cuba hang tengok gambaq ni pulak muka sapa yang dok pijak para perajurit yang mati kerana memperjuangkan kebebasan negara ini -

Tu la hang Suhaizan.. hang kena ingat tugu tu di bina oleh umno sebab nak kenang jasa orang putih yang dah banyak membunuh orang melayu masa sebelum merdeka sebab orang melayu tu dok berjuang kemerdekaan negara ni.

Oleh itu umno sebagai pengikut nabi2 British kena la buat untuk depa sembah tiap2 tahun.

Hang nak tau dari mana depa dapat idea nak buat tugu ni.. cuba hang tengok kat bawah ni pulak.-


Tugu negara hampir menyerupai atau lebih tepat adalah kembar kepada USMC War Memorial di Arlington, Virginia, United States? Tugu USMC War Memorial juga dikenali sebagai Tugu Peringatan Iwo Jima.


USMC War Memorial siap dibina pada 1945 manakala Tugu Negara kita pula siap dibina pada 1966. Ini bermakna Tugu Peringatan Iwo Jima ini dibina dahulu sebelum tugu kita. Jadi, siapakah yang diberikan ilham untuk membuat tugu yang hampir serupa untuk negara kita?

Tidak lain tidak bukan, idea tersebut datang dari ilham Perdana Menteri pertama kita yang juga lebih dikenali sebagai Bapa Kemerdekaan, Tunku Abdul Rahman. Tunku mendapat ilham ketika lawatannya ke Amerika pada Oktober 1960.

Setelah melihat tugu tersebut, Tunku telah bertemu secara peribadi dengan pengukir tugu USMC War Memorial, Felix de Weldon untuk menyatakan hasratnya untuk membuat tugu yang hampir serupa di negara kita. Di atas kerjasama Felix, beliau kemudiaannya telah dianugerahi dengan gelaran 'Tan Sri'. Justeru tidak hairanlah terdapat persamaan antara Tugu Negara kita dan Tugu Iwo Jima kerana sebenarnya adalah dari pengukir yang sama.

Jika Tugu Negara kita mendapat ilham daripada Tugu Peringatan Iwo Jima, maka dari mana pula Tugu Peringatan Iwo Jima mendapat ilham pembinaannya?

Tugu Peringatan Iwo Jima dibina berinspirasikan sebuah gambar foto askar-askar Amerika yang mendirikan bendera mereka, The Stars and Stripes di Gunung Suribachi, Iwo Jima, Jepun. Tugu ini dibuat sempena foto berjudul 'Raising the Flag on Iwo Jima' yang memenangi Anugerah Pulitzer.

Haa.. amacam Suhaizan??? Tu la Al Ostad Ibnu Baharom marah kat hang pasai dok pertikai nabi nabi depa si penjajah tu... kah kah kah

Tapi aku ingat la nanti aku nak bikin tugu seorang Lebai kampung aku tengah dok sms lucah dengan bini orang la kah kah kah.. Suhaizan Kaiyat tentu kenai sapa lebai tu kan kah kah kah.

Blackend Is The End

Dyers Eve