Blackend Is The End

Isnin, 4 Julai 2011

KEMATIAN TIMBALAN PENGARAH KASTAM, PENGAKUAN BERANI SAKSI YANG MENGEJUTKAN MAKAMAH

Misteri kematian Pengarah Kastam akhirnya terjawab apabila seorang warga Britain hari ini telah mengaku menyamar sebagai spiderman kerana mahu menyegodeng wanita mandi di bilik sebelah hotel penginapannya

Pengakuan itu di buat setelah spiderman yang sebenar telah di sahkan warga negara Malaysia yang bekerja sebagai kastam..

Kah kah kah.. Apa pak kastam ni buat nak keluaq kot tingkap. Kah kah kah.. Dia nak pi sekodeng sapa?

Apa pasai ini kastam lompat dari tingkap kah kah.. dia takut apa? ada hantu ka kat dalam pejabat SPRM tu kah kah.

Ini cerita sains fiksyen terkini kah kah kah. Spiderman, Batman dan Superman mesti kasi tabik hormat sama Malaysia kah kah kah.

Orang putih bikin filem kasi budak2 percaya, itu pasai budak2 mau jadi spiderman, batman dan superman tapi Malaysia bikin filem kasi budak2 gelak kah kah kah..

Tapi tak pa..Mat umno mesti tenganga pasai percaya cerita sains fiksyn ni kah kah kah. pak Kasatam tukar jadi spiderman keluaq ikut tingkap kemudian terjun ke bawah kah kah kah

PENGUNDI HANTU UMNO PENGUNDI HANTU PAS

aKU TAK TAHU SAPA YANG TULIS NI; MUNGKIN MAT SAMAN KATI.


Sejak dua tiga hari ni, banyak blog yang melondehkan SPR. Tapi aku mintak la…berlaku adil jugak la kat SPR tu sikit. Bukan pasai apa, SPR tu cuma budak suruhan Umno. Kalau nak kutuk, kutuk bos SPR, jangan la hayun semua sekali sebab ramai juga yang dalam SPR tu orang kita. Sat lagi, hangpa kutuk semua…kita pun tak dapat info dari dalam.

Satu perkataan yang paling popular bila sebut SPR ni ialah "Pengundi Hantu". Tapi kadang-kadang, definasi pengundi hantu ni kita sendiri pun kabur. Macam mana yang dikatakan pengundi hantu? Berapa ramai pengundi hantu yang dah berjaya kita tangkap atau kenalpasti?

Kalau takat ada berpuluh nama dalam senarai yang didaftarkan dalam satu rumah..belum boleh dikatakan pengundi hantu. Pasai apa aku kata begitu, sebab kalau yang itu dikatakan pengundi hantu, maka Umno bela hantu, Gerakan bela hantu, Pas pun bela hantu.

Macam mana boleh jadi begitu ramai pengundi dalam satu alamat? Kalau nak tunggu SPR yang cerita…depa tak kan cerita. Depa buat bodoh saja.

Aku tak mau kata aku terrrer…tapi dulu aku jadi bomoh bela pengundi hantu ni.

Semasa PRU 1990, Gerakan hilang banyak kerusi di Pulau Pinang kerana persefahaman diantara Semangat 46 dengan DAP. Lim Chong Eu kalah di Padang Kota ditangan Lim Kit Siang. Tapi Koh Tsu Koon menang di Tanjong Bunga. Oleh kerana ramai pemimpin Gerakan yang senior semua kalah, maka Koh Tsu Koon yang junior jadi Ketua Menteri Pulau Pinang. Koh tsu Koon pun dapat jadi Ketua Menteri pasai Umno bodoh.

Umno menang lebih banyak kerusi dari Gerakan, tapi depa bagi kat Gerakan untuk jadi Ketua Menteri! Masa depa ada kuasa, depa bagi kat Cina. Bila depa dah tak ada kuasa, baru depa hingaq, Penang sudah jatuh ketangan Cina. Bodoh piang!!

Tahun 1992, Gerakan sudah mula merancang bagaimana hendak memenangi kembali kerusi yang tewas. Aku diminta untuk join satu team underground untuk Gerakan. Masa tu, bukan pasai aku ahli Gerakan atau minat politik…tapi pasai aku terror menggunakan Lotus 123.

Best bro!! Tahun 1992 sapa yang ada pakai laptop? Bos aku bagi satu laptop AST monochrome berharga RM12,000. Perisian yang ada hanyalah Lotus 123, Wordstar dan Dbase 111+. Apa lagi…berlagak sakan la.

Aku bekerja dibawah Dr. Neoh Soon ***. Orang Gerakan mesti tau. Dr. Neoh lapor terus kepada Koh Tsu Koon.

Team kami adalah team underground bekerja untuk Gerakan. Orang Gerakan pun tak kenal kami. Tugas kami adalah untuk memenangi DUN Bukit Tengah dan mempertahankan DUN Tanjong Bunga.

Kerja aku ialah memindahkan pengundi yang pro -BN dari sekitar Bukit Tengah. Termasuk dari Machang Bubuk, Alma dan Juru. Tak susah buat kerja ni. Cuma pi cari Ketua Cawangan Umno kat tempat-tempat ni, minta kat depa nama ahli-ahli Umno dan kami pindahkan ke Bukit tengah. Ketua cawangan minta RM50.00 satu nama. No problem. Bagi kat yang punya nama lagi RM50.00. Hari mengundi lagi RM50.00 Bayar kat orang dalam SPR Rm50.00.

Bajet untuk satu pengundi ialah RM300.00. Lebih aku punya. 100 orang dah RM30,000.00. Ceh…berapa sangat? BN belanja RM5 juta untuk satu DUN.

Kat Tanjong Bunga pulak lain taktiknya. Nak pindah dari mana? Tarik dari Kebun Bunga, Teng Hock Nan marah, tarik dari Teluk Bahang Hilmi marah.

Apa yang aku buat ialah impot dari Air Itam. Aku pindahkan 2,000 pengundi dari Air Itam ke Tanjung Bunga. Sebabnya…masa tu kami dapat tau..Lim Kit Siang akan menentang Koh Tsu Koon dalam PRU berikutnya. Memang betul!! Tahun 1995, Kit Siang bertanding di Tanjong Bunga melawan Koh Tsu Koon. Tapi Kit Siang tewas.

Kat Bukit Tengah pun Liang Tau Sang dari Gerakan menang!!

PKR tak mau belajar taktik ni…sebaliknya depa pandang serong kat aku. "Tak guna…hang pun buat kerja kotoq ka?" Macam la depa bersih sangat.

Tapi Pas belajar taktik ini. Selepas PRU 1999, Pas pun buat benda ni. Ramai ahli-ahli Pas yang duduk kat Juru, Penanti, Seberang Jaya…semua depa pindahkan ke Permatang Pasir. Ini bukan cerita kosong!!


Idris bin abdul Wahab adalah Ketua Cawangan Pas Kampong Tok Panjang, dalam DUN Bukit Tengah. Macam mana dia boleh mengundi di Permatang Pasir? Yang anak panah biru tu bini dia!! Nak tau lebih banyak lagi…pi tanya Abu Nawas.

Tu pasai, dalam PRK Permatang Pasir, Pas tak bising tentang pengundi hantu…tapi yang bising ialah Umno. Sebab dalam satu rumah…ada yang sampai 30 pengundi…dan semuanya mengundi Pas.

OK…kalau nak bising pasai ramai pengundi dalam satu alamat..yang tu kira fair and square.

Dan yang ini bukan pengundi hantu…sebab pengundi-pengundi tersebut pijak tanah. Kalau nak jejak pengundi hantu ni pun tak susah.

Yang aku kategorikan sebagai pengundi hantu ini ialah orang yang mengundi dengan menggunakan nama orang lain. Bila pengundi sebenar datang nak mengundi, tiba-tiba SPR kata dia dah mengundi. Kemudian, ada orang yang mengundi sedangkan pengundi tersebut dah mati….tapi hidup balik bila hari mengundi.

Tapi…taktik memindahkan pengundi ni dah outdated. Umno pun tak mau pakai taktik ni sebab kosnya tinggi dan ROI rendah. Jadi depa gunakan taktik baru.

Taktik baru ialah dengan memindahkan pengundi tanpa melalui orang tengah macam aku. Sebaliknya terus dengan SPR. SPR cuma perlu ubah data dalam database depa, tup-tup bila hari mengundi, pengundi terkejut sebab depa dah kena tukar tempat mengundi.

Disini Umno menang banyak sebab saikologi.

Bila tiba hari mengundi, kereta yang mengangkut pengundi dari Pakatan…terutamanya dari PKR tak cukup. Kebanyakan pengundi naik kenderaan sendiri. Penyokong Pakatan tak kan mau naik kereta BN. Nak naik kereta Pakatan…lambat sangat. Jadi depa naik kereta sendiri. Terpaksa la menempuh traffic jam.

Tup-tup…bila sampai tempat yang dia biasa mengundi…nama dia tak dak. Bila check..tengok-tengok nama dia dah kena pindah DUN lain. Hangpa ingat dia nak pi ka? Baik balik rumah…tidoq. Hilang satu undi untuk Pakatan.

Tapi Umno ada database sendiri. Depa tau kat mana pengundi berada dan ada petugas yang boleh angkut. tu pasai…peratus mengundi dikawasan yang Umno menang tinggi sebab depa pastikan penyokong depa keluar mengundi.

Kita pulak…tak tau penyokong kita duduk kat mana?

La ni kita nak buat apa?

Dalam satu-satu DUN, hampir 15% daripada pengundi tidak tinggal dialamat yang terdapat dalam Daftar Pemilih. Depa daftar kat Kuala Kangsar, tapi kerja kat Bayan Lepas. Yang ni dikategorikan sebagai "Pengundi Luar". Kalau kita tak ada database pengundi luar, macam mana kita nak jejak pengundi ni? Yang ni nak salahkan SPR atau salahkan parti tak buat kerja.

Mungkin kalau kita nak komplen, kita boleh komplen tentang alamat yang tak wujud. Sebagai contoh…Labourers Lines dan Government Quarters, dalam Daerah Mengundi Sauk, DUN Chenderoh. Parlimen Padang Rengas.


Kalau hangpa tanya kat orang Sauk..mana yang muda-muda tu…mati hidup balik depa tak tau. Sebab Labourers Lines tu dah tak dak sejak 20 tahun yang lalu. Dah jadi reban ayam hutan.

Government Quarters tu pun tak dak sapa yang duduk lagi dah.

Kalau yang tua-tua tu beralamatkan Labourers Lines…aku tak heran. Tapi macam mana yang muda-muda tu pun beralamat disitu? Ini kelemahan sistem…sebab bila depa mendaftar sebagai pengundi, kena ikut alamat dalam IC. Walaupun alamat dalam IC tu dah tak wujud.

La ni…kita nak terajang SPR atau perbaiki sistem? Kalau nak perbaiki sistem…macam mana?

AMARAN KEPADA MUSLIMAT PAS DI HIMPUNAN BERSIH: HATI2 JIKA BERJUMPA LELAKI INI



Ini lagi berita pencari di google yang telah di pesongkan ke blog Abu Nawas. Mungkin ini budak baru belajar kalau salah tolong tunjukkan. Ini budak tak tahu apa itu maksud AJK lalu dia search di google dan hasilnya ialah maksud AJK itu ialah "PENDEDAHAN SALAHLAKU AJK PASTI PULAU PINANG YANG KAKI LUCAH DENGAN PEREMPUAN" KAH kah kah

Alamak habis la adik ni nanti besok pi sekolah cikgu tanya sapa nak jadi AJK comfirm dia tak mau sebab tak mau jadi jahat macam Pak Lebai yang jadi pengurus Pasti kat Kg Tok Panjang kah kah...

Kesian betui kat mak pak yang hantaq anak2 depa kat pasti tu..hajat di hati nak bagi anak pandai agama tapi sayang Pak Ostad kaki lucah dengan cikgu kah kah kah..

Oii Bila nak saman Abu Nawas ni..Abu Nawas tengah bikin fitnah ni cepat la saman kah kah kah..

Oh ya pada mana2 muslimat Pas terutama bini orang kalau pi Bersih nanti jaga2 kalau jumpak melaon ni... tapi kalau laki muslimat Pas tu sporting macam laki guru Pasti Guar Kepayang Permatang Pauh tak pa..Nak sms sayang2 dengan bini dia pun ok kah kah kah

JOM TANDATANGAN SURAT KEPADA PM

To: Dato' Sri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak

Prime Minister of Malaysia,
Prime Minister's Office,
Main Block, Perdana Putra Building,
Federal Government Administrative Centre,
62502 Putrajaya , MALAYSIA
Tel: 603-8888 8000
Fax: 603-8888 3444
E-Mail: ppm@pmo.gov.my

(Sila click di bawah surat ini untuk tandatangan)

Dear Sir,

Re: Stop the arrests and intimidation of activists in Malaysia and release all Socialist Party of Malaysia (PSM) activists held under the Emergency Ordinance Act immediately

We, the Malaysian and international community, are shocked and appalled at the ongoing crackdown on Malaysian political and civil society activists over the last week. The events unfolding in Malaysia in the lead up to the Bersih 2.0 rally, a civil society coalition calling for clean and fair elections, have jarred a nerve with many Malaysians both at home and abroad.

Since the 24th of June 2011, more than 100 activists have been arrested or questioned by police for their role and participation in activities related to the Bersih rally and other peaceful political initiatives.

On the 25th of June 2011, 30 activists from Parti Sosialis Malaysia were arrested by the police in Kepala Batas, Penang. They were accused of ‘reviving the communist ideology’ and have been remanded under Section 122 of the Penal Code for “waging war against the King.

On the 27th of June 2011, the chairperson of Bersih 2.0, Datuk Ambiga Sreenevasan and poet Datuk A. Samad Said were summoned to the Dang Wangi police station. Both are being investigated under Section 27(5) of the Malaysian Police Act for organising an “unlawful assembly” and Section 27(5) of the Sedition Act.

On the 29th of June 2011, police officers from the Selangor State Headquarters raided the office of the the Bersih 2.0 Secretariat without a warrant. They arrested 7 people and confiscated laptops, cameras as well as materials prepared for the rally including t-shirts, leaflets, banners and placards. On the same day, more than 20 civil society activists were hauled up by the Kuala Lumpur Dang Wangi Police Station for questioning in relation to the launch of the Bersih rally.

On 30th of June 2011, police arrested four people in Ipoh, including a member of parliament and state assemblyman, while they were meeting voters wearing yellow clothes, the official colour of the Bersih rally. Most recently, on the 2nd of July 2011, six people arrested on the 25th of June in Penang were re-arrested under the Emergency Ordinance a law which allows for indefinite detention without trial.

In the wake of the governments refusal to allow peaceful,legitimate protest,a Bersih 2.0 Global Solidarity Network has sprung up with co-ordinated action and support developing in Australia, the United Kingdom,France,Taiwan,Korea,Switzerland, Austria and the United States to date.

Global solidarity walks and demonstrations have been planned on the 9th of July 2011 in London, France, Taiwan, Korea, Sydney, Cranberra, Melbourne, Perth, Adelaide, Brisbane, Los Angeles, San Francisco, New York and Washington in the pursuit of free and fair elections in Malaysia.

We believe the crackdown on basic civil liberties and arbitrary arrests are clearly politically motivated and aimed at intimidating the Bersih 2.0 organisers, political activists and the wider public from going ahead with the planned rally on the 9th of July. This crackdown shows an utter disregard for freedom of peaceful expression and assembly, a right which is guaranteed in the Universal Declaration of Human Rights and under Article 10 of the Malaysian Constitution. We believe by continuing these scare tactics, the Malaysian government is seriously damaging Malaysia’s reputation abroad.

There remains a growing concern that the government and associated right wing groups such as PERKASA and PERKIDA might attempt to orchestrate violence at the peaceful rally and use it as an opportunity to arrest many human rights activists and opposition leaders under Malaysia's notorious Internal Security Act that allows for indefinite detention without trial.

We call on the Malaysian government to:
• Release all activists who have been arrested immediately and unconditionally and drop all unfounded charges against them;
• Ensure all those detained have access to lawyers, their family members and any medical care they may require;
• Stop the use of repressive laws such as the Emergency Ordinance, Police Act and Sedition laws to criminalize peaceful political activities;
• Respect the right to freedom of expression and peaceful assembly
• Conduct itself in a manner that is befitting of a member of the UN Human Rights Council and in doing so earn the respect of the international community and the Malaysian people it serves.

Sincerely,

CLICK DI SINI UNTUK TANDATANGAN


Aku Bersedih, sajak udahlah oleh Dr. Nasir Hashim

Air mata sedih mengalir tanpa izin

Kerana ku lihat

Demokrasi dikebumikan dengan semboyan

keangkuhan,

Keagamaan disandi-warakan untuk mencabul

kebenaran

Perkauman dibelai manja demi segumpal

keuntungan dan kemelesetan diri Kemiskinan dilunak lunakkan dari sistem pemerintahan

Seribu janji dicurah halus untuk menderhaka

kepada prinsip

Senda gurauan diatur rapi untuk membentes

pemikiran

Negara yang harum dilacurkan dengan teladan

bangsat

Sungguh kaku Negara ku yang tercinta ini

Menjadi noktah di pertengahan jalan

Ku . . . . .

Ku . . . . . lihat

Ku lihat . . . . . demokrasi

Ku lihat demokrasi . . . . . tersungkur

Ku lihat demokrasi tersungkur . . . . . merah

Ku lihat demokrasi tersungkur merah

. . . . . di pinggir jalan

cuba melutut

cuba menyiku

cuba mendagu

enggang menutup matanya . . . . .

untuk kali terakhir

Ramai tak membantu

Ramai tak mengerti

Enggan sedar

Semangat ini

berpahatkan pada cinta

bernafaskan pada keadilan

berkorban untuk kebebasan

Selagi diri ini belum menemui lahad

Selagi itulah jiwa ini bertindak

mendedahkan sistem kapitalis

bersama konco-konco politik

yang pincang ini

(ditulis setelah penahanan 6 orang dibawah EO (ISA))

To Live Is to Die

free counters

Eye of the Beholder

Dyers Eve