To Live Is to Die

free counters

Rabu, 10 Ogos 2011

LAGI REMAJA DI TAHAN MAJLIS AGAMA KERANA BERBUKA PUASA DI GEREJA BUKIT MERTAJAM


Sepasang remaja Islam kemarin telah di dapati berbuka puasa di sebuah gereja yang terletak di hadapan hospital bukit mertajam.

Menurut seorang jururawat pelatih yang kebetulan lalu di hadapan gereja tersebut, beliau mendapati 2 remaja tersebut telah makan di restoran mamak yang terletak di sebelah gereja tersebut..

Jururawat yang tidak berpuasa kerana kedatangan haid itu terus berlari ke pejabat agama yang juga terletak tidak jauh dari situ untuk melaporkan kejadian itu kepada pegawai pejabat agama yang kebetulan sedang OT pada petang kemarin.

Setelah mendengar cerita yang amat tragis dari jururawat pelatih tersebut, pegawai pejabat agama itu tidak membuang masa dan terus ke kedai mamak di sebelah gereja itu untuk berjumpa dengan remaja tersebut agar berhenti dari berbuka puasa kerana berbuka puasa di sebelah gereja adalah haram.

Kah kah kah..ini fatwa keluaran terbaru. Tak boleh berbuka puasa di gereja sebab nanti kena tangkap. Habis tu nak bukak posa kat mana?

Ini semua cerita nak perbodohkan orang melayu. Ini cerita nak kasitau sama orang bukan Islam, bahawa ini islam banyak susah ooo. Itu tak boleh ini tak boleh.

Guan Eng kasi duit RM100 pada orang tua tak boleh ambil sebab itu duit haram... Gereja kasi bantuan sama orang miskin pun tak boleh sebab nanti jadi murtad.

Yang boleh adalah pasang banner sepanjang jalan cakap "Zakat itu satu kewajiban". Orang miskin nak mampus atau takmakan apa pejabat zakat peduli.

Bikin masjid besaq besaq lepas tu kutip duit banyak2 tapi orang miskin dok sebelah masjid satu sen pun masjid tak huloq. duit masjid hanyalah untuk pak pak ostad. Taruh dalam sampul kasi sama Pak Ostad.

Apa pak ostad peduli kalau ada orang tak makan kat sebelah masjid tu, yang penting pak ostad mau hidup mewah dan boleh pakai kereta besaq.

Pi mampuih la dengan waran tangkap tu. Selama ni ada pejabat agama peduli dengan kemiskinan. Selama ini ada ka pejabat agama ambik tau ada orang tak mampu hantaq anak dia pi sekolah keran tak ada duit.

Kepala butuh hang mufti selangor, pukimak hang Hassan ali, kalau tak mau kasi gereja bantu kasi la duit gaji hangpa yang berpuluh ribu tu pada 12 orang yang pi gereja sebab nak dapatkan bantuan tu.

ISU GEREJA DAN JAIS : PADERI HO KINI DI TAHAN JAIS

Paderi yang terlibat di dalam di dalam serbuan Jais di sebuah gereja tempoh hari kini dalam tahanan pihak berkuasa. Penahanan itu adalah di sebabkan jubah paderi yang di pakainya di percayai boleh di gunakan untuk memerangai yang di pertuan agung...

Jais atau lebih di kenali sebagai Mat Jais iaitu penyanyi popular di tahun 60an telah menemui bahan bukti tersebut di dalam sebuah tong sampah di be;akang gereja terbabit. Menurut isteri Mat jais dengan penemuan jubah paderi itu maka sahlah paderi itu tidak lagi mempunyai jubah kerana jubahnya hanyalah ada sehelai sahaja.
Kah kah kah..ini lama punya idea. Orang putih sudah guna ini idea dulu lagi. Orang putih bakar kampung lepas tu tuduh komunis yang bakar. Orang putih bunuh orang melayu lepas tu kata komunis yang bunuh orang melayu.

Ramai orang melayu percaya orang putih punya kelentong sebab tu Umno masuk kampung cakap ini orang putih banyak baik. Jangan sokong komunis sebab komunis jahat dan suka bunuh orang kampung.

Lepas orang putih balik dia punya negeri, umno pulak ambik alih orang putih punya kelentong. Ini salah satu umno punya kelentong. Depa sendiri tulis lepas tu depa kata gereja yang tulis. Hanya orang bodoh saja yang masih percaya tektik yang macam ni.

Dr Muhammad Uthman El-Muhammady bersumpah dengan nama Allah dan Rasul pertahankan Umno

Tokoh cendiakawan agama, telah bersumpah dengan nama Allah dan Rasul bahawa beliau mengunakan pewarna yang di halalkan oleh Jakim untuk menhwarna janggutnya supaya nampak kuning..

Menurut tukang warna janggut Al ostad ini, janggut itu di warnakan kuning adalah kerana untuk menjadikan dirinya lain daripada ostad2 lain. Janggut yang kuning juga kata tukang cat janggut itu tidak bererti otak ostad ini kuning seperti otak Malaonn yang suka kacau pompuan yang nama Lebai zan itu

Selain bersumpah yang janggutnya itu mengunakan dakwat kekal Al Ostad juga telah bersumpah dengan mana Allah bawahasanya negara Malaysia ini adalah bukan negara sekular seperti yang di bising bisingkan oleh pak pak ostad yang lain.
Kah kah kah..kalau nak tau inilah ostad yang jadi barua kepada pemerintah. Ostad macam ni kerjanya cari dalil macam mana nak betulkan pemerintah. Kalau pemerintah kata kongkek bibik itu tak salah, ostad2 macam nilah akan tolong cari dalil untuk mengatakan di bolehkan mengongkek bibik asalkan jangan kongkek dalam masjid saja.

Ostad macam nilah di gunakan untuk tuning over kepala otak orang2 macam Saifol Bukhari agar boleh bersumpah walau pun tahu perkara yg di sumpahkan itu adalah perkara fitnah.

Cuba lihat muka depan surat habaq kesukaan orang Pas kemarin :-
Ostad ni kata Malaysia bukan negara sekular maknannya Malaysia ni negara Islamlah. Tak ka gila negara Islam tapi baru hari ni dok kalut nak gubal undang2 murtad.

Ostad2 yang sejenis dengan janggut kuning ni sembangnya macam pukimak. Oran itu murtad orang ini sesat tapi di mulut depa penuh dengan kertas2 ringgit malaysia.

Benarlah kata2 Marx "Agama itu adalah candu kepada rakyat" rakyat di candukan oleh orang2 ugama seperti ostad janggut kuning ini agar jangan sesekali bangkit melawan kezaliman pemerintah. Barang siapa lawan pemerintah maka tempatnya adalah di dalam neraka.

Maka keluarlah dalil yang paling popular ""Wahai orang-orang yang beriman, taatlah kamu kepada Allah dan taatlah kepada Rasulullah dan kepada "Ulil-Amin" (orang-orang yang berkuasa) dari kalangan kamu".

Blackend Is The End

Dyers Eve