To Live Is to Die

free counters

Jumaat, 2 September 2011

ISU BUKIT KEPONG : MAT SABU DI TAHAN DI ALOR SETAR


3 minggu Abu Nawas terputus hubungan dengan dunia berita. Abu Nawas tak buka internet, Abu Nawas tak baca surat habaq, Abu Nawas tak tengok TV, Abu Nawas tak dengaq radio. Pendek kata selama 3 minggu Abu Nawas telah bertapa di sebuah pegunungan..

3 minggu Abu Nawas hanya berhubung dengan wang dan ringgit orang2 yang datang ke uptown Bandar Perda tak kira orang itu umno atau orang bukan umno. Yang di poket mereka ada RM semuanya abu Nawas sapu.

Bila ketua Pemuda Perkasa P.Pinang berjumpak Abu Nawas beliau membawa cerita Bukit Kepong, Beliau bertanyakan Abu Nawas tentang Bukit kepong. Abu Nawas mintak dia tanyakan Jins Shamsudin kalau nak tau cerita Bukit Kepong.

Sebenarnya Abu Nawas tak tahu tujuan beliau bertanyakan Abu Nawas tentang Bukit kepong. Mungkin sebab nak uji abu Nawas. Rupa2nya Abu Nawas tak tahu yang di waktu itu heboh dengan cerita Mat Sabu dan cerita Bukit kepong.

Oleh kerana Abu Nawas tak tahu isu sebenar yang panas, jadi Abu Nawas ambil keputusan untuk tidak mahu mengulas dan menjawab isu ini kepadanya.

Bebepa orang blogger dan sahabat FB pula bersms kepada abu Nawas untuk melawan kembali isu ini. Abu Nawas tak menjawab sms mereka kerana sememangnya abu Nawas telah terputus lansung dengan dunia info pada ketika itu.

Blogger anak sungai Derhaka yang sempat bertemu Abu Nawas juga bertanyakan Abu Nawas kenapa Abu Nawas tak menjawab kembali persoalan yang di cetuskan oleh Mat Sabu tentang Bukit Kepong.

Apapun abu nawas tetap dengan keputusan untuk tidak mahu membaca internet dan juga apa jua info sehinggalah hari raya. Dan hari ini Abu Nawas mula membuka internet dan IsyaAllah, Abu Nawas akan menjawabnya walaupun sememangnya semua jawapannya sudah ada di dalam blog Abu Nawas sejak setahun lebih yang lalu.

Apapun tahniah buat Mat Sabu kerana berani cetuskan satu isu yang mungkin di lihat sebagai satu kerugian buat partinya tetapi hakikatnya isu ini adalah menjadi satu garis mula kepada seluruh anak muda mencari kebenaran di sebalik cerita Bukit kepong..

BLOGGER ABU NAWAS AKHIRNYA DI BEBASKAN DARI TAHANAN ISA JAM 2.55PTG TADI


Blogger Abu Nawas hari ini telah di bebaskan daripada tahanan ISA setelah 3 minggu di tahan di bawah akta itu di atas kesalahan yang berbagai. Menurut menteri dalam negeri Somalia, Abu Nawas di bebaskan setelah bertaubat di hadapan para pak ostad yang di hantar untuk memberi tazkirah kepadanya sewaktu di dalam tahanan.

Abu Nawas yang di temui di luar pintu penjara bawah tanah negara Somalia berkata kini dia telah bertaubat dan tidak akan memaki hamun umno dan Berahim Ali lagi. Berhubung dengan itu satu majilis taubat akan di adakan di perkarangan Tugu Negara pada petang esok sebagai simbolik kepada taubat nasuha kerana selama ini suka membawa cerita komunis.

Beberapa ekor anjing anjing yang juga peminat setia blog Abu Nawas seperti Lebai Zan, Mat sopi. Ostad Dajaiudin dan beberapa ekor anjing anjing kurap telah di lihat menyambut Abu Nawas. Menurut seekor anjing yang bernama Sopi Anjing mereka amat mengalu alukan pembebasan Abu Nawas kerana sudah 3 minggu mereka rasa sunyi kerana Abu Nawas tidak mengutuk mereka.

Turut kelihatan juga ialah Berahim Ali dan beberapa pengikutnya yang telah mencatat sejarah sebagai pelari paling pantas ketika himpunan Bersih hari itu. Berahim yang kelihatan amat gembira dengan pembebasan Abu Nawas telah di khabarkan akan membuat satu majlis kesyukuran di Pasir Mas pada minggu hadapan. Majlis ini juga ada sebagai tanda selamat tinggal kepada penduduk Pasir Mas kerana tak lama lagi beliau akan menjadi orang yang Perkasa sepenuh masa setelah 100% akan kalah dalam PRU akan datang nanti.

Kah kah kah.. Ostad Abu Nawas dah kembali kah kah kah...ada yang dah mula susah hati kah kah kah.....


Blackend Is The End

Dyers Eve