To Live Is to Die

free counters

Rabu, 7 Disember 2011

PEKERJA RAMLEE BEGER DEDAHKAN RAMLEE GUNA DAGING BEGER YANG TIDAK DI SEMBELIH

Seorang pekerja Ramlee Beger telah membuat pendedahan yang Ramlee beger telah menjual beger daging lembu yang tidak di sembelih mengikut syariat Islam..

Menurut Zulkifli bin Nordin iaitu pekerja kepada Ramlee Beger di Kota London, Bossnya Ramlee yang juga seorang warga Arab Saudi telah menjual beger daging lembu tidak di sembelih kerana kesukaran untuk mendapat beger daging lembu yang di sembelih di kota London.

Ramlee ketika di temui oleh wartawan Abu Nawas di stor begernya telah berkata, walaupun dia mengunakan daging yang tidak di sembelih tetapi daging begernya telah pun mendapat kelulusan Jabatan Kimia setelah di uji status halalnya.kah kah kah.. Ini berita projek habiskan duit rakyat. Kenapa nak uji dakwat? Sebelum ni kenapa tak kalut nak uji dakwat yang orang ramai dok guna.

Ini semua cerita tipu untuk menipu. Cerita halal dan haram di gunakan untuk kepentingan penguasa untuk terus berkuasa. Penguasa tak pernah pun suruh ahli kimia uji status ayaq arak haram ka halal.

Kenapa kalam kabut dengan dakwat untuk mengundi? Berapa ramai orang Islam tak sembahyang selama ni adakah pemerintah susah hati. Kenapa pulak baru 1 hari oran Islam tak boleh sembahyang tiba2 pemerintah nak susah hati?

Berapa juta pulak wang yang akan di gunakan untuk projek uji dakwat kekal ini? Nak uji dakwat ini halal haram atau nak uji macam mana nak menipu guna dakwat ni?

Kalau sudah di uji dan di halalkan dakwat ini, apa pulak yang penguasa akan beri alasan selepas ini?

Tak lain tak bukan, pak pak ostad akan di gunakan sepenuhnya untuk mencanangkan kepada sekalian rakyat yang beragama Islam bahawa tak boleh guna dakwat ini kerana nanti ambik ayaq sembahyang tak sah.

RAHMAT EKAMATRA PULA TURUT JEJAK BOB LOKMAN

Rahmat Ekamatra cukup popular bersama band rock, Ekamatra sekitar penghujung tahun 1980-an dan 1990-an. Bagaimanapun bertemu dengannya baru-baru ini, ramai yang terkejut dengan perubahan 360 darjah bapa kepada tiga orang anak itu....

“Saya sedar ramai yang terkejut dengan penghijrahan imej serta diri saya termasuk rakan terdekat serta peminat tetapi penghijrahan ini ke arah kebaikan. “Semuanya bermula di sebuah kedai buku pada tahun lepas. Saya terpandang sebuah buku yang menceritakan kisah Rasullullah S.A.W. “Ketika itu saya tidak ambil kisah, tetapi apabila pulang ke rumah, fikiran saya asyik teringatkan buku itu sahaja. Dalam hati saya terdetik yang saya mesti dapatkan buku itu. Setelah membeli buku itu, timbul perasaan kagum terhadap Rasullullah S.A.W.

.............................................................................................................................................
Ubah jangan tak ubah. Tapi jangan jadi macam Fauziah Mat Daud sudah la..Teriak dalam TV nak kasi tau orang dia sudah ubah. Dari tak pakai tudung sedah pakai tudung. Sudah tak mau jadi pengacara Melodi lagi sebab sudah ubah. Tapi last2 dia yang terubah..

Jangan jugak jadi macam artis kat bawah ni... Dari pelakon gambaq Blue sudah ubah sampai pakai purdah tapi lama lama selai demi selai hijab di bukak semula..Kalau nak ubah jadilah macam Amy Search. Amy Search sudah ubah tapi tetap tak berubah. Amy Search tak jadikan dirinya hidup dalam kepura2an. Amy Search tetap dirinya walaupun sudah ubah.Kalau nak hebat lagi ubahlah macam Bob Lokman untuk jadi orang berani. Jangan ubah pulak Rahmat Ubah dari penyanyi rock kepada penyanyi nasyid sebab orang yang menyanyi nasyid ni kebanyakannya semua pengecut.Ubahlah cara hidup dari yang tak baik kepada yang baik tapi bukan ubah gaya diri untuk menunjukan kita ini sudah berubah.

Macam Abu Nawas kata kalau betul2 nak berubah ubahlah macam Bob Lokman. Tak perlu jadi ustazmacam Bob Lokaman tapi cukuplah jadi berani macam Bon Lokman.

Tak ada gunanya kalau berubah tapi penakut. Jangan jadi Hipokrik macam Lebai kat bawah ni..yang berubah hanya pakaian tapi tabiat suka berlucah tak berubah ubah..kah kah kah..

GADIS ORANG ASLI JADI PELAKON VIDEO LUCAH


Satu sendikit menjadikan gadis gadis orang asli sebagai pelakon video sexs telah di bongkarkan oleh pasukan penguatkuasa anti sexs orang asli pada petang kemarin.

Pasukan yang di tubuhkan oleh Abu Nawas ini telah berjaya memerangkap ketua sendikit tersebut yang sedang mengambil video gadis orang asli New Zealand di sebuah rumah sewa berhampiran sebuah pulau yang tidak bernama selatan tahiland.

Menurut presiden orang asli New Zealand itu dulu hanya 5% saja gadis orang asli yang menjadi pelakon sexs tetapi sejak kebelakangan ini parti pembangkang New Zealand telah menghasut mereka untuk berlakon video sexs maka jumlah yang berlakon video sexs semakin bertambah.

Mana kala di Malaysia pula Presiden Orang Asli berkata masih ramai lagi orang asli yang menyokong parti sexs Barisan Nasional walaupun kini semakin ramai yang sudah mau lari seperti laporan di bawah :-Kah kah kah...apa sudah jadi dengan UMNO, Orang asli pun sudah semakin lari dari umno. Kata presidennya dulu 95% sokong sama Umno tapi hari ini sudah ramai yang berpaling tadah. kah kah kah.

Ini Presiden orang asli sudah lupa yang orang asli sekarang ramai yang sudah masuk universiti. Orang asli sekarang sudah pakai talipon yang boleh buka internet. Orang asli sekarang sudah pandai membaca.

Orang pembangkang mesti kerja kuat sikit lagi untuk hasut orang asli supaya benci sama umno. Orang pembangkang mesti masuk kampung orang asli untuk cari musuh peribadi presiden orang asli ni untuk tawarkan jawatan kalau PR menang PRU ni.

Yang paling presiden orang asli ni takut ialah dia akan hilang jawatan sebagai presiden. Dia tak takut umno kalah. Oleh itu janjikanlah jawatan presiden padanya kalau PR menang nanti. kah kah kah kah

Blackend Is The End

Dyers Eve