To Live Is to Die

free counters

Sabtu, 17 Disember 2011

BAGAIMANA LURAH BUAH DADA TERBENTUK: SATU KAJIAN ILMIAH OLEH PELAJAR PEREMPUAN UiSM


Sekumpulan pelajar universiti tempatan telah bertungkus lumus mencari formula bagaimanakah terbentuknya buah dada wanita..

Tugas berat yang mereka pikul ini adalah setelah mereka membaca carian di google yang telah di alihkan ke blog Abu Nawas.

Menurut Norliza bt Amdah iaitu ketua projek tersebut, beliau menerima panggilan daripada Abu Nawas bertanyakan bagaimanakah buah dada wanita boleh terbentuk. Namun begitu beliau tidak dapat menjawabnya walaupun dia seorang wanita lalu terus membuat kajian tentang perkara ini.

Kah kah kah... cuba baca makluman laluan trafik blog Abu Nawas kat bawah ni :-Agak2 sapalah yang dok cari benda yang pelik pelik ni. Ni mesti kaki stim macam Lebai Zan kah kah kah.

Zaman la ni semua benda yang pelik dah jadi macam tak pelik. Macam Nasarudin Mat Isa yang kata Pas pelik. Dah bertahun masuk Pas tiba2 baru kata Pas pelik, masa dia pegang jawatan besaq dalam Pas tak pulak dia kata Pas pelik.

Macam la cerita kat bawah ni:-Dah berpuluh tahun dok sokong Pas tiba2 hari ni kata Pas tak betui pulak. Kah kah kah. Opss jangan marah kat pakcik ni. Ini bukan benda pelik kat kelantan. Orang kelantan memang bijak bikin drama untuk dapat RM. Pakcik ni sedang menipu Umno untuk dapat duit dekat2 pilihanraya ni.

Lagi pun Pakcik ni masuk Umno sebab MP Bachok pun dah siap sedia nak masuk umno tak lama lagi. Macam cerita Hijrah Nabi la. Orang Islam di mekah berhijrah dulu ke Madinah lepas tu baru Rasulullah bertolak dengan Abu Bakar.

Lepas ni kalau Nasa bertanding kat Bachok lagi pun dah kira ok la sebab dah ada orang Pas yang masuk umno akan undi sama dia.

Hari ni 120 esok lagi lusa lagi, bila dah sampai PRU tentu ribu2 orang Pas yang akan masuk umno. Tapi masalahnya mau ka umno letakkan Nasarudin Mat Isa sebagai calonnya kah kah kah.

PERJUMPAAN BLOGGER DI P.PINANG MULA KECOH. TUKAR TIUB DI LARANG BERUCAP


Di ketika ini sedang berlansung perjumpaan para blogger bersama orang politik di Tanjung Tokong P.Pinang.

Dengaq cerita ramailah otai2 blogger yang hadir sejauh negeri Johor adanya.

Yang tak ada cuma Abu Nawas. Mengapa Abu Nawas tak ada walaupun sehingga semalam Abu Nawas masih di hubungi untuk turut serta bersama2.

Sebab pertamanya ialah Abu Nawas sudah bosan untuk mendengar leteran orang2 politik, lebih2 lagi orang politik yang suka berjanji.

Pergi mampuslah orang2 politik yang mencari apa saja peluang untuk menaikkan diri sendiri.

Apa pun Abu Nawas tetap menyokong kawan2 blogger yang hadir hari ini. Selamat datang ke negeri Abu Nawas.

Harapan Abu Nawas kepada mereka ialah suarakanlah apa yang sepatutnya blogger suarakan kepada orang2 politik yang hadir hari ini.

Yang pastinya ialah kita patut sedar bahawa blog2 pro PR kini sudah jauh ketinggalan dengan blog2 pro BN. Kenapa jadi begini sedangkan kita yang mengoraknya dulu dari mereka. Cuba perhatikan carta blog politik di bawah ni :-

TOP BLOG POLITIK ALEXA

1 milosuam.blogspot.com 274 PR
2 papagomo.com 287 BN
3 tukartiub.blogspot.com 317 PR
4 amenoworld.blogspot.com 430 PR
5 novandri.blogspot.com 502 BN
6 gerakan-anti-pkr.blogspot.com 526 BN
7 parpukari.blogspot.com 564 BN
8 empayar-pemuda.blogspot.com 639 BN
9 darisungaiderhaka.blogspot.com 645 PR
10 mymassa.blogspot.com 667 BN

PR - 4 / BN 6

Sepuluh rangking teratas telah di monopoli oleh blog pro BN. Mungkin Milo Suam telah menyelamatkan maruah bila terus menungguli carta tapi harus di ingat Papagomo hanya ketinggalan beberapa mata saja jika di bandingkan dengan Milo Suam.

Perhatikan pula 10 lagi rankin berikutnya, Amat memalukan bila hanya 1 blog PR sahaja yang tersenarai.

11 tunfaisal.blogspot.com 669 BN
12 aku-tak-peduli.blogspot.com 742 BN
13 theflyingkick.blogspot.com 751 BN
14 medan-info-kita.blogspot.com 759 BN
15 yuseriyusoff.blogspot.com 765 BN
16 1peluru.blogspot.com 778 BN
17 greenboc.blogspot.com 787 PR
18 brojinggo.blogspot.com 801 BN
19 azmykelanajaya.blogspot.com 842 BN
20 semuthitam80.blogspot.com 847 BN

PR-1 / BN-9

Begitu juga 10 rangking sehingga ke tempat ke 30 blog2 pro BN terus memalukan blog PR dengan pukulan 9-1

21 keris7lok.blogspot.com 849 BN
22 panggungopera.blogspot.com 875 BN
23 kulaanniring.blogspot.com 958 BN
24 gelombang-rakyat.blogspot.com 961 BN
25 matkilaupenang.blogspot.com 968 BN
26 mediapermatangpauh.blogspot.com 977 BN
27 pisau.net 995 BN
28 kedahkekl.blogspot.com 1005 BN
29 sejarahmelayu.blogspot.com 1011 BN
30 ar-rifke.com 1098 PR

PR-1 / BN - 9

Abu Nawas sendiri berada di tangga ke 32 dalam rangking keseluruhan dan pada peringkat ranking 30 ke atas ini barulah muncul semula blog2 pro PR walaupun masih belum mampu menyaingi blog2 pro BN.

31 bestoneoffour.wordpress.com 1102 PR
32 wasiatpejuang.blogspot.com 1120 PR
33 bloglistpolitik.blogspot.com 1226 PR
34 theunspinners.blogspot.com 1235 BN
35 badutrakyat.blogspot.com 1241 BN
36 pengundisetiasungairapat.blogspot.com 1324 BN
37 duniacacamarba.blogspot.com 1328 PR
38 penembak-tepat.blogspot.com 1346 BN
39 wartamaya.blogspot.com 1359 PR
40 dukeofumno.blogspot.com 1377 BN

PR-5 / BN-5

41 wartashubhi.blogspot.com 1408 PR
42 manjongmari.blogspot.com 1411 PR
43 anwaraidc.com 1414 BN
44 siasahkini.blogspot.com 1415 PR
45 ikutsukaakuisa. blogspot.com 1551 PR
46 celahgelegar.blogspot.com 1552 BN
47 addin77.blogspot.com 1591 PR
48 darulehsantoday.blogspot.com 1596 BN
49 helangbuana.blogspot.com 1614 BN
50 semaremas.blogspot.com 1671 BN

PR-5 / BN-5

51 cenangau.blogspot.com 1695 PR
52 jendelamy.blogspot.com 1697 BN
53 wargamarhaen.blogspot.com 1814 PR
54 klboyzwangsa.blogspot.com 1938 BN
55 malaysiatimes.my 1984 PR
56 naimnikmat.blogspot.com 2001 PR
57 biaqpila.blogspot.com 2011 PR
58 dtenggara.blogspot.com 2048 BN
59 msomelayu.blogspot.com 2152 PR
60 shalehudin.blogspot.com 2207 PR

PR-7 / BN 3

61 khairulryezal.blogspot.com 2228 BN
62 penarikbeca.blogspot.com 2304 PR
63 sedakasejahtera.blogspot.com 2327 PR
64 rockybru.com.my 2398 BN
65 azlantaib.blogspot.com 2472 BN
66 dinturtle.blogspot.com 2512 BN
67 karatijau.blogspot.com 2597 PR
68 kedahlanie.info 2679 PR
69 ruangbicarafaisal.blogspot.com 2702 BN
70 adukataruna.blogspot.com 2703 PR

PR-5 / BN-5

71 gigitankerengga.blogspot.com 2734 PR
72 mediawangsamaju.blogspot.com 2873 BN
73 pulakdah.blogspot.com 2941 PR
74 malaysiawaves.com 2963 PR
75 azlishukri.blogspot.com 3009 BN
76 mutaligat.blogspot.com 3083 PR
77 kerajaanrakyat.blogspot.com 3106 PR
78 batuvskayu.blogspot.com 3180 PR
79 cursingmalay.blogspot.com 3206 PR
80 taipingmali.blogspot.com 3232 BN

PR-7 / BN-3

81 hhalem.blogspot.com 3289 BN
82 lydiausm72.blogspot.com 3341 BN
83 syedsoutsidethebox.blogspot.com 3422 BN
84 ibnuhasyim.com 3580 PR
85 riziqin.blogspot.com 3759 BN
86 rubbertapperz.blogspot.com 3840 PR
87 gerakantimur.blogspot.com 3855 BN
88 alamijiwaparadox.blogspot.com 3995 BN
89 militaryofmalaysia.net 4004 BN
90 bagindareformasi.blogspot.com 4031 PR

PR-3 / BN-7

91 sanggahtokjanggut.blogspot.com 4064 BN
92 malaysiaberih.blogspot.com 4201 PR
93 atsixty-zakriali.blogspot.com 4299 PR
94 mimpi-senja.blogspot.com 4407 PR
95 gunungmatcincang.blogspot.com 4488 BN
96 kamabakar.blogspot.com 4611 BN
97 motherof3mohd.blogspot.com 4732 PR
98 malaydelima.blogspot.com 4746 BN
99 info4thetruth.blogspot.com 4774 BN
100 sharpshooterblogger.blogspot.com 4781 PR

PR-5 / BN-5

KEPUTUSAN KESELURUHAN

PR-43 / BN-57


Apa yang Abu Nawas nak katakan kepada blog2 pro PR berhentilah dari asyik copy n paste saja. Pembaca sudah bosah dengan cara berblog begitu. Pembaca mahu membaca sesuatu yang belum mereka baca.

Ini ada pada blog pro BN tapi tidak ada pada blog pro PR yang bikin kerja mudah copy n paste.

KENYATAAN LANCAR PERANG - MAHFUZ OMAR KINI DI TAHAN ISA


Selepas 6 orang pemimpin Parti Sosialis Malaysia(PSM) telah di tahan di bawah ordinan darurat kerana mahu berperang dengan yang di pertuan agung dengan mengunakan baju T sebagai senjata, hari ini Parti Islam Semalaysia(Pas) pula telah melancarkan perang jihad..
Kah kah kah...ini berita paling menarik dalam Pas. Pas sudah tak boleh tahan dengan ejen umno dalam pas lagi maka depa dah mula nak lancar perang kah kah kah.

Baru nak sedaq atau selama ni saja2 buat tak sedaq yang puak2 anti PKR dan DAP ni bersarang dalam Pas. Jangan ingat 2 ekoq saja tapi berlambak2 pemimpin Pas yang anti PKR dan DAP.

Di depan nampak baik tapi di belakang PKR dan DAP depa tibai lebih dari umno lagi.Kalau kat Penang anjing anjing macam ni berlambak lambak.

Bukan Pas tak tau tapi saja saja buat tak tau....

Cuba baca cerita projek Hasan Ali kat bawah ni pulak:-Ini bukan cerita luar biasa tapi ini cerita perkara biasa. Semua orang tau yang sejak Umno kalah 5 negeri dalam PRU yang lalu, antara pimpinan Pas yang sudah kautim dengan Umno ialah Hassan Ali.

Ustaz Awang pun sudah ada cerita pasai ini walaupun dia tak sebut nama pada umum tapi semua orang tau orang yang Ustaz Ahmad awang kata tu ialah Hassan ali.
Tapi oleh kerana dalam Pas masih ramai yang sayangkan melayu dari sayangkan rakyat maka tindakkan Hassan Ali dan beberapa pimpinan Pas ini di pandang sepi sahaja. Apatah lagi kebanyakan ahli2 Pas semuanya pak turut macam ahli umno saja.

Bila wujud satu kumpulan yang bernama Pas Reform maka golongan ini di caci hamun oleh orang2 Pas yang pro umno ini. Bagi mereka tindakan kumpulan Pas Reform yang menentang kerajaan perpaduan adalah melanggar ketaatan kepada pemimpin.

Hari ini segala yang di katakan tohmahan terhadap Hassan Ali dan gang pro umno di dalam Pas ini telah ternyata benar bila Naib Presiden dan setiausaha agungnya sendiri telah mengeluarkan kenyataan mengecam Hassan Ali dan Nasarudin.
Terbongkarlah berbagai cerita 2 orang utama dalam Pas ini. Yang tak patut terkeluar pun habis di keluarkan.

Namun apa nak di hairankan dengan tingkah laku si Hasan Ali kerana dia pun datang dari Umno dan terus saja berada di tahta Nain Presiden tanpa susah dan payah seperti pemimpin Pas yang lain.

Mengapa jadi begini? Ini adalah kerana orang Pas mudah terpegun. Siapa pandai kelentong maka akan terpegunlah ahli2 Pas.

Orang Pas kalau jumpak orang keluaq ISA maka terasa macam nak menyembah la depa sebab terlalu terpegun dengan bekas tahanan ISA. Depa dah tak sempat nak pikiaq apa yang dah bekas tahanan ISA tu dah kautim dengan SB sebelum depa dapat keluaq ISA.

Ops melalut la pulak....Apa pun kita tunggu apa lagi berita tentang gang pro umno dalam Pas ni. Kita tengok apa pulak tajuk filem yang bakal depa arahkan lepas ini.

Blackend Is The End

Dyers Eve