To Live Is to Die

free counters

Sabtu, 14 Januari 2012

TERKINI:Tuan Guru Menteri Besar mengadu Sesak Nafaz Dan Di Masukan Ke ICU


Tuan Guru menteri Besar telah di laporkan di masukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) pada tengahari tadi akibat dari sesak nafaz.

Menurut anak perempuannya Jamilah Menteri Besar, bapanya mengadu sakit dada selepas makan tengahari di sebuah kedai tengahhari tadi.

Tuan Guru Menteri Besar adalah seorang mudir di sebuah pasentren sekitar Jawa Tengah Indonesia.

Menurut cerita Wak Ismadi iaitu warga tua di kampung tersebut nama Tuan Guru telah di berikan oleh mayangnya dengan nama Menteri Besar kerana moyangnya pada ketika Tuan Guru Menteri Besar di lahirkan telah terpengaruh dengan sebuah drama Indonesia yang popular ketika itu.

Beliau juga berharap warga pasentren dapat membuat solat hajat agar Tuan Guru mereka cepat sembuh dan boleh meneruskan kerjanya sebagai mudir kembali.

Dalam satu kejadian yang lain pula di negeri yang di tadbir oleh Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat kononya kan di rampas semula oleh parti ketuanan melayu:-Ini berita baik untuk orang Kelantan. Parti ketuanan dah siap sedia nak samun harta orang Kelantan. Selagi tak ada kuasa selagi itu susah nak sapu harta orang Kelantan.

Orang kelantan masih ada banyak tanah. Orang Kelantan masih ada banyak kebun dan dusun. Ini semua tanda tanda kemunduran.

Tanah tanah mesti di jual pada toley untuk menjadi maju.

Kebun dan dusun mesti di rembat sampai habis bikin disco atau kelab malam. Ini baru ada kemajuan.

Orang Kelantan mesti tukar sama Umno kali ini sebab selama ini mau main nombot ekoq pun banyak susah.

Mau mabok tepi jalan pun tak boleh. Ini semua tanda2 negeri mundur.

Negeri maju mesti mau kuat main judi. Negeri maju mesti boleh mabuk tepi jalan.

Ini agenda besar parti ketuanan melayu untuk orang Kelantan. Orang Kelantan jangan tolak peluang lagi.

Parti ketuanan melayu nak selamatkan Kelantan dari tangan cina sebab di Kelantan sudah lebih 20 tahun orang cina memerintah.

Selagi cina memerintah Kelantan selagi itulah orang melayu Kelantan akan di tindas oleh orang cina.

Orang kelantan mesti jatuhkan menteri besar Kelantan yang berbangsa cina dalam PRU ini dan gantikan segera dengan MB dari orang melayu.

Blackend Is The End

Dyers Eve