To Live Is to Die

free counters

Rabu, 28 Mac 2012

Awas : Abu Nawas Penulis Upahan Hasan Ali

Dah sebulan Abu Nawas berlepak di kawasan Tuan Guru Haji Hosang Mat Ali tapi belum pernah Abu Nawas berjumpak dengannya. Abu Nawas faham dengan kesibukannya yang setiap hari kesana sini untuk mencari rezeki setelah 2 bulan duit elaun exco di hentikan..

Bukan sikit duit si Hosang ni lari. Kalau nak harapkan elaun Adun tu berapalah sangat. Dulu sebelum si Hosang ni masuk Pas dia hidup mewah dengan menipu anak2 orang kaya dengan kem motivasinya.

Orang2 kaya hantaq anak depa sebab nak bagi jadi baik tapi depa tak tau yang si Hosang ni bikin duit dengan ayaq liuq saja.

Bila Hosang masuk Pas kem dia semakin laku sebab orang Pas ni pantang dengaq orang pandai cakap comfirm nak lantik jadi ketua depa. Belum sempat nak susah ketika masuk Pas si Hosang ni menang pulak pilihanraya sampai 2 kerusi sekali gus.

Campoq pi campoq mai setiap bulan si Hosang ni mau cengkam puluh ribu. Itu tidak termasuk macam2 kemudahan dan elaun ahli parlimen dan adun lagi.

Bila PR menang di Selangor si Hosang ni tak puas hati sebab dia tak boleh jadi MB. Walau di lantik sebagai exco kana dengan elaun berbelas ribu sebulan si Hosang ni masih mengidam elaun yang berpuluh puluh ribu.

Maka untuk mencari jalan singkat menjadi MB si Hosang awal2 lagi berkautim dengan umno dalam senyap agar hasratnya tercapai. Tapi si Hosang ni sayang bini. Kalau dia masuk umno maka bininya akan tercerai dengan talak 3.

Hosang tak sangup untuk bercina buta untuk mendapatkan kembali isterinya, Tak sangup Hosang melihat isterinya di tiduri oleh jantan lain kalau dia hendak berkawin semula dengan bekas isterinya.

Maka Hosang pun bikin onar dalam Pas supaya Pas bersatu dengan umno untuk mencapai cita2nya menjadi MB.

Malangnya dalam Pas ada orang seperti Tok Guru Nik Aziz, Mat Sabu dan Khalid Samad (bukan Khali Ismath). Depa ni adalah penghalang besaq usaha2 Hosang untuk menyatukan Pas dan Umno merampas negeri selangor.

Jadi setelah di pecat dari pas maka terpecat jugalah dia dari exco kerajaan negri selangor dan habislah elaunya yang berbelas ribi sebagai seorang exco.

Hari ini si Hosang terpaksa bekerja keras untuk dapatkan duit. Siang malam kerjanya memaki hamun Pas untuk dapatkan duit lebih.

Sebab itulah walaupun dah sebulan abu Nawas tinggal di tempatnya tapi sampai sekarang pun Abu Nawas tak pernah tegok muka dia.

Semalam abu Nawas pergi mencopet di Pasar malam Greenwood. Abu Nawas terjumpak 2 orang mamat sedang mengedarkan handbill ceramah Hosang. Lalu Abu Nawas pun menghampiri mamat 2 orang ni :Abu Nawas kesian pada mamat2 tu sangup jadi barua pada Hosang. Dia kesana kesini kerana duit tapi depa kerja dengan iklas hati. Sedangkan orang Gombak sudah meluat dengan si Hosang ni.

Bukan saja suka temberang malah kawasan pun tak turun. Jadi untuk posting kali ini abu Nawas nak menghasut oran2 di Gomak agar teruskan membenci Hosang Ali.....

Blackend Is The End

Dyers Eve