To Live Is to Die

free counters

Isnin, 12 November 2012

UMNO, HAFIZ NORDEN DAN PEMUDA PAS PULAU PINANG


Hafiz Nordin walaupun tidak lagi mempunyai sebarang jawatan di dalam Pas tetapi dia sebenarnya adalah pembuat keputusan dalam semua urusan pemuda pas pulau pinang malah dia juga turut bersama sama dalam usrah exco pemuda pas pulau pinang.

Oleh kerana mendapat sokongan kuat daripada pemuda Pas Pulau Pinang terutamanya dari ketua pemuda Yusni Mat Nikah maka sehingga kini beliau masih belum di ambil sebarang tindakan sama ada oleh Pas Pulau pinang mahupun oleh Pas Pusat walaupun telah terbukti beliau telah bersama sama umno untuk menghentam pakatan rakyat.

Malah tindakanya yang sekian kali melanggar ketetapan yang telah di putuskan oleh pas pusat tidak pernah di ambil sebarang tindakan seolah olah ianya seperti mendapat restu di belakang tabir dari Pas atau pemuda pusat.

Cerita Hafis Nordin bukan cerita baru. Ketika beliau menjadi ketua pemuda Pas Pulau Pinang dia juga telah memboikot pilihanraya kecil Permatang Pauh yang di tandingi Anwar. Belia adalah seorang yang sangat bencikan Anwar dan PKR malah beliau juga mempunyai perasaan buruk sangka yang amat kuat terhadap bangsa cina dan India.
Teraju utama kerajaan perpaduan  Pas dan Umno di Pulau Pinang

Perasaan bencinya kepada Anwar dan Pkr semakin meluat luap bila PKR menang banyak kerusi di Pulau Pinang dan berjaya membentuk kerajaan bersama Dap dan pas. Malang seribu kali malang bila usianya tidak mengizinkan untuk terus dia memimpin Pemuda Pulau pinang. Lebih malang lagi dia juga tidak di lantik malah tak di cadang lansung untuk berada di dalam perhubungan Pas negeri.

Tapi hakikatnya beliau masih menguasai Pemuda Pas Pulau Pinang, kira kira dia macam mursyidul am pemuda pas pulau pinang la. Sebab tu segala tindakannya yang bertentangan dengan parti tidak di ambil tindakan walaupun secara terang terang dia berdiri untuk menentang Pakatan atas nama Pas.

Yusni Mat Nikah bukan saja di pergunakan oleh Hafiz Nordin  malah dia juga telah di perbodohkan oleh setiausahanya sendiri sehinggakan beliau tersingkir dari exco pemuda Pas Pusat dan dan di ambil alih oleh Afnan Al Pindani
Yang pastinya dia dan robotnya Yusni Mat Nikah pakat pakat menikah lagi sorang satu. Burit tetap di utamakan....

Blackend Is The End

Dyers Eve