To Live Is to Die

free counters

Sabtu, 1 Disember 2012

TERKINI :BAPA PROTES BAKAR ANAK DEPAN PARLIMEN DI TAHAN POLIS


Seorang bapa telah di tahan polis kerana membakar anaknya sendiri di hadapan Parlimen Jakarta kemarin. Bapa kanak kanak tersebut yang di kenali sebagai Arif Yassir Zulkifli di dapati telah membakar anaknya sendiri dengan memberi api untuk anaknya bermain.

Jiran kepada mangsa iaitu bapak Nawas Karno berkata dia telah lama melihat kebodohan Arif Yassir iaitu bapa kanak kanak berkenaan yang selalu saja memberi api untuk anaknya bermain sedangkan anak anak jiran yang lain sudah bermain permainan komputer.

Kebodohan bapa kanak kanak  tersebut rupa2nya bukan saja ada di Indonesia tetapi terdapat di Malaysia seperti keratan berita di bawah ini. 

Kah kah kah.... nama saja duduk Tokyo tapi bodoh.... macam tak ada lagu lain yang nak nyanyi tak habih habih lagu nak kecil main api, Dah tanah habis umno jual mesti la bumi dah jadi milik orang. Macam mana tanah boleh dapat kat tokey kalau melayu yang tak jual tanah.

Macam mana tanah nama orang kalau tak ada orang yang tukaq nama tokey dalam geran tanah.
Dan nak habis tanah umno jual baru nak nyanyi lagu anak kecil, dah habis harta orang melayu umno tipu baru nak kata hati sepi anak kecil terbakaq..

Kalau sudah tahu api itu boleh membakar kenapa kasi anak kecil bermain dengannya. Bapa yang macam ni tak layak jadi bapak sebab bodoh. Orang miskin yang tak mampu beli permainan untuk anak2 mereka pun tak bagi anak kecil main dengan api.

Hanya orang bodoh saja beri anak kecil main api. Orang bodoh memperbodohkan orang bodoh hanya dengan menyanyikan lagu.


Himpunan para blogger dan facebooker bagi negeri Pulau Pinang akan diadakan di Yayasan Aman Penanti dan tarikhnya ialah pada 7hb Disember
bermula jam 5 petang dan 8 Disember berakhir jam 12 tengahhari. 

Semua yang berminat untuk menyertainya boleh berhubung dengan Abu Nawas  Nasoruddin Shah Mat  Amir Ghazali Cataylist  Zainulfaqar Yaacob. 

Semua blogger dan facebooker sekitar negeri Pulau Pinang adalah dengan hormatnya di jemput bersama sama. Tempat tidur dan makan di sediakan. Semuanya percuma. 

Blackend Is The End

Dyers Eve