To Live Is to Die

free counters

Khamis, 1 Mac 2012

Isu Gantung Ayam Di Pejabat Anwar Selesai : Haji Ismail Mengaku Bertangung Jawab

Tuan Haji Ismail Bin Idris pengusaha syarikat pembekal Ayam di Seberang Jaya hari ini telah meminta maaf di atas kesilapan pekerjanya yang telah mengantung seekor ayam kampung di pejabat khimat Ahli Parlimen Permatang Pauh kemarin.

Menurut Mohd Ishak iaitu menantu lelaki kepada Haji Ismail ayam tersebut tidak punya apa2 tujuan apabila di gantungkan di pejabat Anwar Berahim tetapi sudah menjadi kebiasaan pekerjanya mengantung ayam di pagar rumah apabila ada yang mengoder ayam.
Kah kah kah..apa barang main gantung ayam depan pagaq... Mau lagak macam mafia ka..kah kah kah.. Lain kali jangan gantung ayam depam pejabat Anwar sebab Anwar sudah ada banyak duit.

Kalau nak gantung pi la gantung kat rumah Abu Nawas sebab Abu Nawas orang miskin dan tak ada duit nak beli ayam... Lebih afdal lagi gantunglah ayam yang siap di proses.. kah kah kah..

Ini semua tektik zaman dulu kala yang baru nak di guna oleh mamat yang baru nak belajaq jahat kah kah kah..

Awat tak pi gantung ayam kat rumah cina dalam kawasan market Dato keramat Penang kalau dah rasa diri tu samseng sangat. Awat tak pi gantung ayam di depan rumah cina kat Taman Chai Leng Perai...

Awat tak pi gantung kepala lembu kat rumah orang hindu di Perai?

Kalau setakat berani dengan melayu saja tak payah la nak belagak gangster....

ISU MURTAD : POLIS BUAT SERBUAN DI RUMAH DR HASSAN ALI PAGI TADI


Sebuah potret misteri telah di jumpai di rumah Dr Hassan Ali ketika serbuan di lakukan oleh sepasukan anggota polis cawangan khas India pagi tadi.

Menurut Inspektor Sahak iaitu pegawai polis India yang telah mengetuai serbuan itu, ketika serbuan di buat Dr Hassan Ali yang juga seorang pendita yahudi di Selatan India itu sedang mandi di kolah di dalam bilik air pembantu rumahnya.

Dalam serbuan tersebut pihak polis telah berjumpa dengan sebuah potret misteri yang di percayai di gunakan oleh Hassan Ali untuk menipu anak2 orang kaya yang bodoh untuk mencari benda yang tersembunyi ketika di Summer camp kelolaannya dulu.
POTRET MISTERI MENCARI BARANG TERSEMBUNYI 1

Namun begitu salah seorang konstabal yang turut serta dalam sebuan itu secara tidak sengaja telah berjumpa dengan sebuah lagi potret yang boleh dianggap lebih misteri dari potret yang pertama.

Konstebal yang menemui potret itu kini di dalam keadaan trauma kerana masih belum berjumpa benda apa yang tersembunyi di sebalik gambar tersembunyi tersebut.

Dalam siasatan awal potret tersebut di katakan telah di ambil di Malaysia ketika satu ceramah besar besaran yang telah di ceramahkan oleh seorang ostad yang baru saja kehilangan alaun exco kerajaan negeri Selangor...

Potret tersebut kini telah di hantar ke jabatan kimia India untuk pegawai di jabatan tersebut mencari benda yang tersembunyi ketika mereka minum petang di kantin makcik Kamaliswari.
POTRET MISTERI MENCARI BARANG TERSEMBUNYI 1

Blackend Is The End

Dyers Eve