To Live Is to Die

free counters

Selasa, 12 Februari 2013

ADUAN SALAH LAKU KSU KEMENTERIAN BELIA DAN SUKAN SIRI IIDATO’ MOHID BIN MOHAMED

MENYALAHGUNAKAN KUASA DENGAN MENUBUHKAN SYARIKAT PROKSI STADIUM FIRST SDN. BHD BAGI MENJALANKAN KERJA-KERJA MENGAUT PERUNTUKKAN KBS BAGI PIHAK DIRI SENDIRI.

Stadium First Sdn Bhd yang ditubuhkan oleh Kementerian Belia dan Sukan (KBS) sebagai syarikat proksi kbs yang menguruskan segala program-program mega KHUSUSNYA HARI BELIA NEGARA SETIAP TAHUN…serta penyewaan khemah-khemah untuk semua event yang dibuat oleh KBS diketuai oleh CEO kroni Mohid iaitu Roslan Sadikon.

Roslan Sadikon ini merupakan ‘orang kanan’ Mohid yang bertindak sebagai orang tengah untuk mengaut segala komisyen-komisyen event @ program besar yang melibatkan pulohan Juta Ringgit daripada KBS akan diberikan secara terus tanpa Tender Terbuka kepada Stadium First (SF)!!!!

Masih ingatkan saudara/ ri dengan bayaran RM10 juta untuk artis Hip Hop dari Korea Super Junior yang didatangkan khas untuk Himpunan Hari Belia Negara 2011 (HBN) yang mendapat kritikan hebat oleh masayarakat belia adalah dibayar oleh SF ini. Apatah lagi perbelanjaan untuk HBN tahun 2011-2012 juga adalah mencecah lebih daripada RM25 juta…banyak tu komisyen yang Mohid dapat !!!.

Oleh yang demikian bagi menyenangkan urusan komisyen dan juga duit perbelanjaan bulanan diberikan secara terus (masuk akaun) Mohid ni, Mohid telah melantik Roslan Sadikon orang yang tidak ada pengalaman pun dalam soal pengurusan event ni (yang tiba-tiba datang macam putera bunian) terus dilantik sebagai CEO SF.  Sudah ada perjanjian MOU Roslan Sadikon untuk membayar Mohid setiap bulan sekiranya ada projek yang masuk ke SF!! Jadi bayangkanlah berapa komisyen yang akan dibayar secara bulanan kepada Mohid ni setiap kali SF mendapat projek daripada KBS.


Mohid juga melantik Wan Ramli Wan Daud, Setiausaha Sumber Manusia (SUB) di KBS sebagai COMPANY DIRECTOR DI STADIUM FIRST… bagaimana seorang Pegawai awam yang masih lagi berkhidmat di KBS dan menerima gaji daripada kerajaan BN dilantik sebagai Company Director yang mestinya dibayar Elaun secara bulanan daripada SF???

Maknanya Wan Ramli ni menerima gaji 2 x imbuhan setiap bulan hmm.. hebat betul yer.. dah lah di KBS memegang jawawatan PTD M54 gaji tidak kurang RM10,000.00 sebulan YANG KERJANYA ASYIK MENUKARKAN PEGAWAI-PEGAWAI YANG TIDAK SEBULU DENGAN MOHID  dan di SF juga sebagai Pengarah Syarikat busuk-busuk pun mesti terima RM10,000.00  sebulan juga. Jadi RM20,000.00 sebulan. Banyak betul… hebat betul BARUA NO 1.. MOHID NI..

Meletakkan Wan Ramli di SF ni adalah perancangan rapi Mohid sebagai barua mata dan telinga beliau di Stadium First selain Wan Nor Azinah Zaniby yang baru bertukar ke PJS dekat tu dengan stadium First!!  sebagai pegawai yang baru dilantik  di PJS bekas Pengurus Besar Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) sebagai Barua no 2 MOhid untuk mengira berapa komisyen yang beliau akan dapat setiap bulan bulan sebagai wang belanja untuk bercuti di luar Negara dan main golf di Over Sea.. setiap bulan.!!!!...(boleh tengok lampiran yang disediakan)

SF juga telah mendapat pejabat operasinya di bangunan Stadium akuatik KBS di Bukit Jalil tanpa di kenakan apa-apa sewaan bulanan!! Dah lah projek banyak masuk!! Kos sewa pejabat pun xpayah bayar!! Bagus betul kerja Mohid!!..

MEMASUKKAN DUIT PERUNTUKAN KBS SEBANYAK RM5 JUTA KE DALAM AKAUN HARAM  (TIDAK RASMI) MBM UNTUK KEPENTINGAN DIRI SENDIRI.

Sebagai perancangan rapi untuk mendapatkan wang lebih setiap bulan, Mohid juga telah memasukkan wang berjumlah RM5 juta ke dalam akaun haram MBM yang hanya boleh diakses oleh presiden MBM sahaja untuk diberikan kepada Mohid ikut berapa yang boootak!!!!  ni nak setiap bulan.

RM5 juta itu adalah duit lebihan peruntukkan daripada Caw. Strategik dan Sosial KBS yang Pengarahnya Barua no 3 Mohid …Engku Azmi bin Engku Basri yang kerjanya melaksanakan program politik ala-ala JASA di bawah Kementerian Penerangan gitu.. bagi mengampu Mohid dan asyik mencari salah orang yang tidak sehaluan dengan Mohid dan akan dimaklumkan kepada Wan Ramli untuk MENUKARKAN orang tu tanpa sebarang sebab!!!

Wang RM5 juta itu adalah duit belanja Mohid yang digunakan untuk bermain golf di luar Negara dan juga duit belanja Holiday Over Sea beb…..!!!. so xpayah pakai duit sendiri… boleh pakai duit KBS yang dibuat seperti DUIT KEPALA BAPAK DIA PUNYA SENDIRI!!!!MENGEKALKAN PEGAWAI-PEGAWAI YANG BERMASALAH, KORUP DAN TIDAK KOMPETEN DI BAHAGIAN-BAHAGIAN PENTING DI KBS SEBAGAI BARUA UNTUK MENJAGA KEPENTINGAN BELIAU DI KBS.

Wan Ramli Wan Daud –barua no 1 Mohid yang juga SUB  Bahagian Sumber, bahagian tukar-tukar pegawai.. Bab naik pangkat pegawai…yang tidak sehaluan dengan Mohid.. tu lah kerja UTAMA DIA…. nilah merupakan barua yang paling hebat dan yang paling dipercayai oleh Mohid.. kalau tidak tak kan diletakkan Wan Ramli sebagai Pengarah Syarikat yang ada kepentingan secara langsung dengan Mohid!!!

Engku Azmi Engku Basri, yang baru naik pangkat S54, Pengarah Caw. Haram Strategik KBS, yang jadi barua no 2 Mohid ..BERKUASA MENENTUKAN .. SIAPA YANG  boleh naik pangkat dan siapa yang patut ditukarkan!!!. Pegawai yang boleh bagi duit kat Mohid berapa sahaja yang Mohid nak…. Banyak saluran projek di bawah cawangan beliau!!

Wan Azinah Zaniby-yang baru naik pangkat S48,  isteri Engku Azmi yang jadi barua Mohid di PSM Bekas Pengurus Besar PSM yang jadi tukang jaga komisyen Mohid  untuk projek-projek kerja selenggara stadium bawah PSM!!.

Hasnata barua no 1 engku azmi ( S48), yang diberi kuasa untuk membawa duit Cash!! Dalam beg melebihi RM1 juta setiap kali diangkut dengan beg sandang!! DAN BOLEH DIBERIKAN SECARA CASH MONEY KEPADA SESIAPA SAHAJA YANG MOHID NAK….ATAS NAMA PROGRAM KBS…Untuk kerja-kerja kotor politik Mohid dan Bosnya Engku Azmi!!!

Rosli Ibrahim (M52) KPSU Kewangan – merangkap barua no 4 Mohid, yang dah beberapa kali pindah kementerian tapi masih kembali ke KBS, kerana diberikan tugas Penting untuk jaga setiap projek-projek di bawah IKBN yang berniai ratusan Juta Ringgit!!... Setiap tahun dan dipastikan setiap projek diberikan keada Syarikat Proksi Mohid kalau tidak tak kanlah satu syarikat yang di punyai oleh orang yang sama boleh dapat projek chatering makanan seluruh IKBN dalam Malaysia???

Otman Arshad (M54) SUB Kewangan – barua yang setia dengan Mohid….yang  jaga segala urusan kewangan bagi tender dan projek kepada syarikat proksi  Mohid yang tidak pernah bertukar ke kementerian lain.. walaupun dan lebih 10 tahun di KBS.!!!!

Dan ramai lagi barua Mohid di KBS ni…tunggu siri iii yer…….

MENGAMBIL PEKERJA KONTRAK TANPA PROSES TEMUDUGA DAN DITANDATANGANI OLEH SUB  PENGURUSAN SUMBER  MANUSIA KBS.

Dengan restu Mohid….Wan Ramli barua no1..yang menjadi SUB Sumber Manusia KBS telah menyalah gunakan kuasa beliau dengan melantik anak beliau sendiri (dengan menandatangani surat perlantikan jawatan ke Gred S27) anak beliau  tanpa proses temuduga ataupun saringan keselamatan jawatan pegawai awam.!!!

Anak wan ramli  yang masuk kerja d KBS dilantik oleh bapak dia sendiri tetapi dibayar gaji oleh KBS!!! Ini merupakan satu kerja penyalahgunaan kuasa yang paling jelas di KBS semuanya atas restu KSU!!!!

Wan Ramli juga bertindak menukarkan mana-mana pegawai yang didapati tidak sealiran dengan Mohid!! Tapi demi menjaga periuk nasi beliau bersama mohid (nak nasi tambah selalu!!!...) kadang-kadang asas perlantikan dan kenaikan pangkat pegawai langsung tidak melihat scenario seniority pegawai yang lain.

Dan apa yang pasti mohid dan wan ramli ni lebih berminat kepada golongan kaum hawa untuk mengetuai apa-apa jabatan yang penting di KBS walaupun kadang-kadang dilihat pegawai hawa yang dilantik langsung tidak layak mengetui JBSN di peringkat negeri!!!!.. sekarang ni dilihat lebih daripada 50% jawatan sektou utama diberikan kepada kaum hawa ini yang dilihat oleh Mohid dan Wan ramli sebagai Barua-barua yang senang dijinakkan dan di suruh buat apa sahaja tanpa APA-APA….BANTAHAN!!!!

Memang DASAR jenis yang gila betina mamat 2 ekor ni!!!!.....


APA YANG PASTI…Sekarang ini senario ini masih lagi berlaku di KBS….. dan pihak-pihak yang diatas masih lagi bermaharaja lela melakukan apa sahaja PERBUATAN DAN  tindakan mengikut hawa nafsu gila mereka!!! TANPA APA-APA SEKATAN DARIADA PIHAK LUAR!!!

Pihak-pihak yang sepatutnya mengawal dan memantau perkara ini daripada terus berulang  HANYA MENDIAMKAN DIRI DAN BERPELUK TUBUH SAHAJA!!!!!...
TAPI TIDAK MENGAPA.. SELAGI PERKARA INI MASIH BERTERUSAN DAN MOHID TIDAK DIKELUARKAN DARI KBS. DAN SEGALA PERJAWATAN KBS TIDAK DIBETULKAN SEMULA…. SAYA YAKIN PROTES DAN SILENT MAJORITY DARIPADA SEMUA PEGAWAI KBS AKAN DIZAHIRKAN DALAM PRU 13 NANTI…..

SAMA-SAMA KITA TUNGGU EPISOD SETERUSNYA….
SIRI III….. TUNGGUUUUU……..


DARIPADA:


WARGA YANG MELUAT TENGOK MOHID DI KBS ……..

Blackend Is The End

Dyers Eve