To Live Is to Die

free counters

Selasa, 30 April 2013

PAS KOTA DAMANSARA BEKERJASAMA DENGAN UMNO MENANGKAN CALON BN

Calon Pas yang juga di kenali sebagai Din Ayam pngerak utama kerajaan perpaduan Pas dan Umno di Selangor bersama calon tajaan tajaan umno dari Berjasa.
Kemelut pertindihan atau lawan sesama sendiri antara parti dalam Pakatan Rakyat sebenarnya masih belum selesai. walaupun pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat telah membuat keputusan kesemua kerusi tersebut namun di perinkat Pas negeri mereka terus engkar pada arahan tersebut.

Malah dalam satu kejadian yang terkini Pas telah menghantar samseng untuk membuat kacau di bilik gerakan Dr Nasir iaitu calon PKR di situ sehinggakan pihak polis terpaksa di panggil untuk mengelakan kejadian yang tidak di ingini berlaku.

Ini adalah di sebabkan Calon Pas di Kota Damansara Selangor dan di Dun Sungai Acheh Pulau Pinang adalah dari kumpulan UG(Kerajaan Perpaduan Pas/Umno), walaupun Pas Pusat telah mengarahkan mereka menarik diri dari bertanding di kerusi tersebut namun sehingga kini mereka masih meneruskan kempen malah mempergiatkan lagi kempen.

Tindakan mereka melanggar arahan pimpinnan tertinggi parti ini telah mengesahkan lagi kerja jahat mereka selama ini untuk bekerjasama dengan umno setelah usaha yang mereka lakukan selepas PRU yang lalu untuk bersama sama umno telah gagal kerana Tok Guru Nik aziz yang juga mursyidul am Pas membantah sekeras kerasnya kerja jahat kumpulan ini.

Kini mereka giat berkempen di Sungai Acheh dan Kota damansara untuk membantu Umno menang di kerusi tersebut dengan cara menghasut ahli Pas agar terus memangkah Pas. Ini adalah bertujuan untuk memecah undi calon Pakatan Rakyat di sini iaitu Dr Nasir Hashim dan che'GuBard Samm agar Umno iaitu rakan sulit mereka menang di kerusi tersebut...

Menurut UstazWan Ji dalam blognya di bawah :-


Setelah mengambil maklumat dari kedua-dua pihak, didapati makluman yang mereka berikan adalah seperti berikut;

JAWAPAN PIMPINAN PAS SELANGOR

Sms saya kpd beberapa ahli dewan harian pimpinan PAS negeri selangor;

'apakah dlm pengetahuan pas negeri atau disengajakan pas negeri dengan hantar wakil pas di Dun Kota Damansara? Atau ini tindakan 'tangan2 hantu' yang diketahui?

Dibalas sms dari ahli dewan harian seperti berikut;

'ada 'tangan2 hantu'... Negeri dan setiausaha agung tak tahu menahu tentang pas bertanding di Kota Damansara....'

JAWAPAN PIMPINAN PAS KAWASAN SUBANG

"di Dun Kota Damansara, PAS kawasan subang dah putus kul 9 malam 19 april 2013 yg pas tak bertanding dan sokong calon PKR.. tiba2 Pemuda PAS Kawasan dan calon dia masuk bertanding kerana dapat watikah guna cable jugak...dah macam UMNO jugak kita ni.. kena ada cable.. akhirnya ayat wala la jadi mangsa"

Berikut pula kenyataan Media dari gabungan persatuan di Kota Damansara..


KENYATAAN MEDIA

TARIKH: 30HB.APRIL,2013.

HORMATI ASPIRASI RAKYAT , CALON PAS DIMINTA BERUNDUR

Kami dari Persatuan dan Organisasi Masyarakat yang bertandatangan di bawah ini menegaskan aspirasi majority rakyat Kota Damansara yang inginkan pertandingan terus diantara calon Pakatan Rakyat dan calon Barisan Nasional. Kami berterima kasih dengan keputusan kepimpinan PAS, Setiausaha Agung Datuk Mustafa Ali yang menyerahkan kerusi Kota Damansara untuk terus ditandingi oleh calon PKR Dr.Mohd.Nasir bin Hashim dari PSM.

Beliau juga dalam kenyataanya mengatakan bahawa arahan telah dikeluarkan kepada calon PAS, Ustad Ridzuan untuk menarik diri dan jenteranya ditumpukan untuk menyokong dan memenangkan PKR di Kota Damansara.

Tetapi malangnya, sejak 27hb.April,2013 yang lalu jentera PAS Subang semakin agresif berkempen untuk calon PAS. Kenyataan YDP PAS Subang Hj Mesni pada 29hb.April,2013 bahawa PAS Subang akan terus berkempen untuk calon PAS amat mengecewakan. Mereka juga mengelirukan rakyat dipelbagai kawasan dengan menyatakan bahawa Dr.Nasir dan Sdr Sivarasa bukan calon Pakatan Rakyat yang sah, Kami dapati Calon PAS berkempen di semua kawasan sebaik sahaja Dr.Nasir Hashim selesai berkempen . Mereka mengedarkan risalah dan mengelirukan rakyat ,bahawa mereka lah calon PR yang sah .

Kami juga mengetahui bahawa pada 28hb.April, 2013 yang lalu dalam sebuah ceramah di Paya jaras  Dato’Seri Anwar Ibrahim telah menegaskan sekali lagi bahawa Dr.Nasir Hashim adalah calon rasmi Pakatan Rakyat di N39 Kota Damansara .

Maka kami persatuan penduduk/organisasi Kota Damansara yang bertandatangan dibawah menegaskan bahawa ;

1.    KAMI MENYOKONG PENUH DR.MOHD.NASIR BIN HASHIM SEBAGAI CALON RASMI PAKATAN RAKYAT DI KOTA DAMANSARA.

2.    PAS SUBANG HARUS MENGHENTIKAN BERKEMPEN UNTUK CALON PAS UST RIDZUAN SELARAS DENGAN ARAHAN PAS PUSAT.

3.    PAS SUBANG HARUS KINI BERKERJASAMA SEBAGAI RAKAN IKHLAS PAKATAN RAKYAT MENUMBANGKAN BARISAN NASIONAL DI KOTA DAMANSARA

4.    UST RIDZUAN DAN PAS SUBANG JUGA HARUS DENGAN SEGERA MENGELAKKAN DIRI DARI TERUS MENGELIRUKAN RAKYAT MENGENAI CALON RASMI PAKATAN RAKYAT .

5.    PAS SUBANG HARUS BERUNDUR SEGERA DARI BERKEMPEN UNTUK UST RIDZUAN.

DITANDATANGANI OLEH 

1. JAWATANKUASA KEBAJIKAN KAMPUNG BARU SUBANG 

2. WAKIL PENDUDUK U3, SUBANG 

3. JAWATANKUASA PASAR MALAM U3 

4. PERSATUAN PENDUDUK KAMPUNG MELAYU SUBANG TAMBAHAN

5. PERSATUAN SANDHO SELANGOR 

6. GERAKAN MENUNTUT PENIDIDIKAN PERCUMA (GMPP)

7. GERAKAN PEGUAM SUKARELAWAN DUN KOTA DAMANSARA

8. KUIL SRI MAHA MARIAMMAN , LADANG SUBANG 

9. JAWATANKUASA KEBAJIKAN KAMPUNG KG BARU SG BULOH 

10. MALAYSIAN INDIAN VOICE CAWANGAN SUBANG 

11. FRIENDS OF KOTA DAMANSARA 

12. PERSATUAN KEBAJIKAN ATHILINGESWARAR

13. KUMPULAN SOLIDARITI WANITA KD ( KELAS MENJAHIT)

Ikiti posting akan datang kisah konspirasi Kumpulan UG ini bersama calon BN Permatang Pauh untuk jatuhkan CheguBard di Dun Sungai Aceh

Risalah pecah undi terus di jalankan di Sg Acheh

Blackend Is The End

Dyers Eve