To Live Is to Die

free counters

Sabtu, 4 Mei 2013

PENJELASAN FITNAH UMNO TERHADAP ZAIRIL KHIR JOHARI CALON PAKATAN RAKYAT BUKIT BENDERA


Selagi UMNO memerintah Malaysia, selagi itu tak akan habis fitnah peribadi dibuat oleh mereka. Terbaru di kawasan penduduk melayu di Parlimen Bukit Bendera mereka mengedarkan risalah memfitnah  calon P048, Zairil Khir Johari. 


risalah yang diedarkan kepada penduduk.

Antara persoalan yang dilontarkan oleh UMNO ialah mengenai kepercayaan yang perlu diberikan kepada saudara Zairil, status beliau sebagai anak kandung Khir Johari, status beliau sebagai seorang melayu dan juga persoalan bahawa beliau dipergunakan oleh DAP untuk memancing undi Melayu.

Saudara Zairil adalah anak tempatan Pulau Pinang yang lahir di Bukit Bendera, dan kemudian membesar di Pulau tikus, kemudian beliau menamatkan pelajaran di sebuah universiti di luar negara dan sehingga sebelum menjadi calon dalam PRU ke-13, beliau berkhidmat sebagai pegawai khas ketua menteri  Pulau Pinang.


gambar zairil dan ayahanda beliau.


gambar zairil dan ayahanda beliau.
Jika melayu yang menjadi persoalan kepada UMNO pulau pinang untuk menyerang saudara Zairil, maka bagaimana pula dengan wajah-wajah ini?Seterusnya adalah mengenai kepercayaan terhadap saudara Zairil dan juga apabila ada yang mengatakan beliau dipergunakan oleh DAP untuk menarik undi Melayu. Antara fakta yang perlu diketahui oleh orang ramai ialah,pengundi melayu mempunyai peratusan sebanyak 20% di kawasan tersebut. 

Bagaimana pula dengan pengundi hantu dari Bangladesh ini?
Pada tahun 2004, DAP pernah meletakkan calon melayu di P048, Zulkifli Mohd Noor tetapi kalah. Seterusnya pada tahun 2008, DAP telah meletakkan calon cina di kawasan tersebut, dan memenangi kerusi pada tahun 2008. Jadi, DAP tidak mempunyai masalah untuk meletakkan calon melayu atau bukan melayu untuk menarik undi, tetapi faktanya DAP tidak mengamalkan ‘racist’ dalam parti. Cukup-cukup lah bermain dengan isu perkauman, rakyat susah bijak menilai antara kaca dan permata.

Deqman Zainal Isa
Unit Media Bicara Abu Nawas.
Blackend Is The End

Dyers Eve