To Live Is to Die

free counters

Rabu, 30 Oktober 2013

MAT SABU TARIK DIRI JAWATAN TIMBALAN PRESIDEN PAS?


Pagi tadi RAONG telah mengadakan satu temuramah bersama Timbalan Presiden Pas Haji Mohammad Sabu yang kebetulan berada di Pulau Pinang.

Rakaman ini akan di siarkan pada 12.15 tengahhari nanti dan ulangannya pada pukul 3.00ptg dan 8.00 malam ini...

Beliau juga telah menjawab beberrapa persoalan yang telah di kemukan termasuklah soalan adakah beliau akan terus mempertahankan jawatan timbalan presiden Pas dalam muktamar Pas yang akan datang ini.

Ikuti rakaman tersebut di http://wasiatpejuang.blogspot.com/ atau bagi penguna talifon pintar atau gagal untuk mendengarnya di sini bolehlah terus ke tapak utama radio ini dengan click http://myradiostream.com/radioorangpenang

Hanya di RAONG..Informasi bersuara rakyat.

BERITA DALAM NEGERI

Exco Pertanian PP, Selangor kerjasama strategik hadapi bernama

BAYAN LEPAS - Exco Pertanian & Industri Asas Tani, Pembangunan Desa dan Kesihatan, Dr. Afif Bahardin pagi tadi menerima kunjungan hormat rakan sejawatnya dari Selangor, Dr. Hj. Yaakob Sapari di Komtar.

Sukarelawan PenangInsight memberitahu, dua pegawai lain dari Kerajaan Negeri Selangor turut menyertai Yaakob, Exco Pemodenan Pertanian, Pengurusan Sumber Alam dan Pembangunan Usahawan itu.

Difahamkan, kedua-dua pihak antara lain berbincang mengenai impak berantai yang negatif ke atas sektor padi negari jika Trans-Pacific Partnership Agreement (TTPA) dimeterai Kerajaan Pusat nanti.

Selain itu, kedua-dua belah pihak saling berkongsi pengalaman mengenai teknologi pertanian moden bagi menghadapi kemungkinan bencana alam, seperti banjir.

= PENANG INSIGHT
__________
[Kapsyen gambar] AFIF Bahardin (dua dari kiri) menyantuni Yaakob Sapari serta dua pegawai Kerajaan Negeri Selangor di Komtar, George Town pada pagi tadi.

Blackend Is The End

Dyers Eve