To Live Is to Die

free counters

Khamis, 21 November 2013

JANGKA HAYAT PAS BERSAMA PAKATAN RAKYAT BERAKHIR?

PAS UNTUK SEMUA ATAU PAS UNTUK PAS - bahagian 1

Pas bukan saja eset penting Pakatan Rakyat malah Pas juga adalah talian hayat umno. Sama ada kita suka atau tidak suka kepada Pas, parti ini tetap penting dalam membentuk politik negara ini.

Apa saja keputusan dalam pucuk pemilihan Pas kali ini adalah penentu hala tuju Pas sama ada akan terus bersama sama dengan rakyat atau parti ini akan membawa diri sendiri atau lebih malang lagi akan bersama sama dengan umno.

Keputusan perwakilan Pas sama ada untuk Pas terus bersama sama dengan pakatan Rakyat atau tidak adalah perlu di hormati kerana ianya di jalankan secara mesyuarah dan mengikut perlembagaan parti itu. Itu hak ahli Pas..

Pas sedang berhadapan dengan tahap maksima kematangan dalam politik parti mereka. Bak kata peribahasa melayu carik carik bulu ayam pasti akan bercantum semula. Mereka sedang berhadapan dengan perang saudara yang kata orang tua tua adik beradik bergaduh jangan masuk campur nanti mereka berbaik kita pula yang kena.

Namun itu sekiranya Pas memilih untuk menjadikan parti mereka hanya untuk Pas sahaja tapi kalau Pas masih sayangkan cogankata keramat mereka "Pas Untuk Semua" maka Pas perlu mendengar pandangan orang luar dari Pas.

Mendengar bukan bererti menerima tapi kalau tidak mendengar bagaimana hendak menerima atau menolak pandangan orang luar. Tidak salah mendengar dan tidak salah pulak untuk mereka menolak atau menerima.

Blackend Is The End

Dyers Eve